16 / 05 / 2024

memurlar hangi durumda lojmanı boşaltır

memurlar hangi durumda lojmanı boşaltır

Memurların lojmanlardaki hak ve sorumlulukları Kamu Konutları Kanunu ve Kamu Konutları Yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki lojman mevzuatı hükümlerine göre ev satın alan memur lojmanı boşaltmak zorunda mıdır? İşte yanıtı...

Kiracılar dikkat! Kiracı eve ev arkadaşı alabilir mi? Alırsa hangi şartlarda alabilir?

Kiracılar için kira fiyatları çok fazla artınca ev arkadaşı almak ve kirayı paylaşmak bir çözüm yolu haline geldi. Fakat böyle bir durumda yasal mevzuat merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir kiracı eve ev arkadaşını hangi şartlarda alabilir?

1945 yılında şemsiye altında çalışan memurlara güzel haber gelmiş: Kaymakamlık binası yenilenecek!

1945 yılında Eminönü'ndeki Kaymakamlık binasının harap halde olması memurları zor durumda bırakmış. Memurlar yağmurlu havalarda bina içerisinde şemsiye ile çalışmak zorunda kalıyormuş.

SSK, BağKur emeklisi, memurlar ve çalışanlar hemen bakın! İşte yeni zamlı maaşlar.. Tek tek kim kaç TL alacak hesaplandı

Ocak ayı SSK, BağKur emeklisi, memurlar ve çalışanlar için yine zam ayı olacak. Peki hangi maaş kaç liraya yükselecek? İşte kalem kalem yeni zamlı maaşlar...

Konut sigortası neden önemlidir? Konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Konut sigortası, birçok olumsuz durumda konutların korunmasına yönelik birçok hak tanıyan bir sigorta türüdür. Yangın, deprem, hırsızlık ve su baskını gibi durumlarda işe yarayan bu sigorta türü zorunlu olmasa da yaptırılabilir. Peki konut sigortası neden önemlidir, hangi riskleri kapsar?

Tapu iptal davası hangi durumda açılamaz? Tapu iptal davası kaç yıl sürer?

Bazı durumlarda tapu iptal davası açılamıyor. Bunun birçok sebebi olduğu için bu nedenlerin bilinmesi gerekmektedir. Peki tapu iptal davası hangi durumlarda açılamaz ve ne kadar sürer? İşte tapu iptal davası ile ilgili kapsamlı ve önemli bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa, mısır fiyatları tek tek açıklandı! Hangi borsada ne kadar oldu? 

Buğday ve arpa fiyatları son haftalarda aynı seviyelerde seyrederken, tüm dikkatler 2023 yılı taban fiyatlarına odaklanmış durumda. Peki hangi borsada buğday, arpa, mısır fiyatları bugün ne kadar? İşte 28 Nisan 2023 fiyat listesi...

Kira uyuşmazlık davaları patladı! Peki, ev sahipleri hangi durumda kiracıyı çıkarabilir? Kiracıların hakları nedir?

Ev sahipleri fiyat artışlarını bahane ederek kiraları fahiş oranda artırmak isterken, kiracılar ise alım gücündeki gerileme nedeniyle buna itiraz ediyor. Uzmanlar konunun hukuki boyutunu inceleyerek ev sahibi ve kiracıların haklarını anlattı.

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiracıların taşındıkları gayrimenkullere yaptığı bazı masraflar bulunabilir. Bu durumda ödenen miktar kira bedelinden düşürülür. İşte “Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?” sorusunun yanıtı!

Kontrat süresi dolmadan kiracı çıkarılabilir mi?

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında kiracının hangi durumda tahliye edileceğini kaleme aldı. 

Ev sahipleri dikkat! Tahliye için hangi yolları tercih etmelisiniz?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde kira sözleşmesinin yazılı olması mağduriyetleri engeller. Kiralanan taşınmazın tahliyesi ise her istenilen durumda başvurulacak bir yol değildir. Peki tahliye işlemleri hangi durumlarda yapılır?

Emlak vergisi hangi durumda ödenir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Kentsel dönüşümden bir daire sahibi olduk. Halen iskan izni alınmadı ama daireleri teslim aldık. Şimdilik kat irtifak tapusu var. Böyle bir durumda Emlak Vergisi ödeyecek miyiz? '' sorusunu yanıtladı.

Konut kredisi hangi durumlarda verilmez?

Daire almak istiyorsunuz ancak bedelin tamamını ödeyecek kadar nakit paranız bulunmuyor. Bu durumda tek seçenek konut kredisi almak gibi görünüyor. Konut kredisi alabilmeniz için bazı şartlar bulunuyor. Peki, konut kredisi hangi durumlarda verilmez?

Kiracının evi teslim etmesi süreci!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı kiraladığı evi hangi durumda teslim almışsa, kira sözleşmesinin bitiminde o durumda geri vermekle yükümlü oluyor. İşte kiracının evi teslim etmesi süreci..

memurlar hangi durumda lojmanı boşaltır Haberi

memurlar hangi durumda lojmanı boşaltır

Ev satın alan memur lojmanı boşaltmak zorunda mıdır?

Memurların lojmanlardaki hak ve sorumlulukları Kamu Konutları Kanunu ve Kamu Konutları Yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki söz konusu lojman mevzuatı hükümlerine göre, ev alan devlet memuru lojmanı boşaltmak zorunda mı?


Sıra tahsisli konutlar; Yönetmeliğe ekli 4 sayılı cetvelde gösterilen puan durumu dikkate alınarak 9 uncu maddede belirtilen usul ve esaslara göre tahsis edilen konutlardır.


Mevzuata göre konut tahsis talebinde bulunan personelin durumunda bir değişiklik olduğu takdirde bu değişiklik tarihinden itibaren en geç bir ay içinde, değişikliği gösteren belgeler ile birlikte ek bir beyanname ile ilgili amire bildirilmesi gerekiyor.


Söz konusu yönetmeliğin konuttan çıkma başlıklı 33 üncü maddesinde "Bu Yönetmelik kapsamına giren; 

a) Özel tahsisli, görev tahsisli veya hizmet tahsisli konutlarda oturanlar; tahsise esas görevin son bulduğu tarihten itibaren...