28 / 04 / 2024

Menemen Ovası temizlik

Menemen Ovası temizlik

Zaman Gazetesi muhabiri Hasan Çilingir'in haberine göre; Gediz Ovası 2008 yılından bu yana temizlenmeye çalışılıyor. Faaliyete geçen arıtma tesisleri atıkların ovaya dökülmesini önlesede yeterli olmadığı belirtiliyor.

İzmir'de 130 bin 921 binada hasar tespiti yapıldı!

İzmir’de bugün yoğun yerleşim alanı olan Bornova, Balçova ve Menemen ovası da şehrin gelecek planlaması gündeme geldi. Soyer, “Tarıma öteden beri destek veren bir belediye başkanı olarak bu konudaki hassasiyetimizi daha üste çıkaracağız. Ovaya bina yapmak hem tarım alanı kaybına neden oluyor" dedi.

G4C İnşaat Mühendislik Danışmanlık ve Temizlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

G4C İnşaat Mühendislik Danışmanlık ve Temizlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Cengiz Çetin, Erdem Çelikbilek tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 21 Mart'ta Ataman Karina Sitesi'nde kuruldu.

Menemen Esatpaşa Mahallesi Karayolu Köprüsü'nün temeli atıldı!

Menemen'in iki yakası birleşiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menemen Esatpaşa Mahallesi’nde yaptırılacak karayolu köprüsü ve bağlantı yollarını kapsayan projenin temeli Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı törenle atıldı.

Viking Temizlik ve Kozmetik Mısır’da yatırım planlıyor!

Viking Temizlik ve Kozmetik, 2013’ü yüzde 30 büyümeyle 80 milyon ciroyla kapattı. 2014 için 100 milyon ciro hedefi koydu. Yeni yatırımlar var gündeminde. Mısır’da yatırım planlıyor.

Evlerde çevre temizlik vergisi!

Çevre ve temizlik vergisi, gayrimenkuller için alınan vergiler arasında yer alıyor. Vergi, konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapı kullanıcılarından alınıyor. İşte evlerde çevre temizlik vergisi..

Çevre temizlik vergisi kiracı mı öder?

Çevre temizlik vergisine belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar tabi tutuluyor. Peki, Çevre temizlik vergisi kiracı mı öder mal sahibi mi? İşte yanıtı...

AGT Store, üçüncü ahşap ihtisas marketini Menemen'de hizmete sundu!

Dünyanın en büyük ahşap mobilya bileşenleri üreticilerinden AGT bünyesinde yer alan Türkiye'nin ilk "Ahşap ihtisas marketi" AGT Store, İstanbul ve Antalya'dan sonra üçüncü marketini İzmir'in Menemen ilçesinde açtı.

Hazal Yönetim Organizasyon Danışmanlık Emlak Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hazal Yönetim Organizasyon Danışmanlık Emlak Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Bekir Güneş, Gülgüle Doğan tarafından 25 bin TL'lik sermaye bedeli ile 6 Mart'ta kuruldu.

Çevre temizlik vergisi ödeme dönemleri!

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Çevre temizlik vergisi ödeme dönemleri..

Dükkan kiracısı çevre temizlik vergisi öder mi?

Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen çevre temizlik vergisi çöp vergisi olarak da biliniyor. Peki, dükkanda kiracı olması halinde çevre temizlik vergisini kim öder? Dükkan kiracısı çevre temizlik vergisi öder mi?

De Kar Grup İnşaat Temizlik ve Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

De Kar Grup İnşaat Temizlik ve Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Keriman Şahin, Dursun Bedir tarafından 20 bin TL'lik sermaye ile 7 Mart'ta kuruldu.

Çevre temizlik vergisi kime aittir?

Çevre temizlik vergisi belediyelerin temizlik hizmetlerinden faydalanan yapılardan alınıyor. Peki, yapılarda kiracı olması halinde çevre temizlik vergisini kim öder? Çevre temizlik vergisi kime aittir? İşte yanıtı...

Çevre temizlik vergisi yılda kaç kez ödenir?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Çevre temizlik vergisi yılda kaç kez ödenir?

Menemen Ovası temizlik Haberi

Menemen Ovası temizlik

Türkiye’nin önemli tarım alanlarından Gediz Havzası’nın temizlenmesi ile ilgili çalışmalar istenen neticeyi bir türlü vermiyor. Havzanın tamamını kapsayan bir eylem planı olmadığı için kirlilik en çok nehrin denize döküldüğü yer olan Menemen Ovası’nı etkiliyor.


Ege Bölgesi’nin en önemli tarım üretim alanı olan Gediz Havzası’nı besleyen Gediz Nehri’ndeki kirlilik önlenemiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçen haziran ayında Gediz ve yan kollarında 16 noktada yapılan incelemelerde, nehir suyunun ‘çok kirli su’ kategorisinde bulunduğu belirlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise kirliliğin önlenmesi için üzerine düşeni yerine getirdiğini, diğer şehirlerde bulunan kuruluşların da işini yapması halinde kirliliğin sona ereceğini açıkladı.


Gediz Havzası’nın temizliğiyle ilgili ilk çalışmalar, 2000 ve 2001 yıllarında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ‘Gediz Nehir Havzası Su Kaynakları Yönetimi ve Kirlilik Kontrolü”...