25 / 07 / 2024

Men\'i muaraza davaları

Men\'i muaraza davaları

Hukuksal bir terim olan "Men'i muaraza davası" ne anlama geliyor? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

ATM'lere yeni işlem menüsü geliyor! Aman dikkat ATM kartınıza el koyabilir...

EFT, havale ve FAST gibi elektronik para transfer yöntemlerine ek olarak, ATM'lerdeki işlem menüsünde köklü değişiklikler yapıldığı kaydedildi. Yeni güvenlik önlemi sayesinde "Hesap bilgilerini güncelle", "Şifre değiştir" gibi şüpheli işlemler sırasında tüm bankalar kartları hemen yutabilir.

Tahliye davalarında daha hızlı sonuç almak için buna dikkat!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tahliye davaları ile ilgili çok önemli bir detaya değindi. İşte o paylaşım...

Bu göçmen yasası niçin değiştirildi?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından Pera Palas'ta Gece Yarısı kitabından alıntı yaparak ''Bu göçmen yasası niçin değiştirildi?'' paylaşımına yer verdi. 

Kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısı 169 bin 255’i buldu!

İstanbul'da gerçekleştirilen Uzlaştırma Uluslararası Sempozyumu'nda önemli açıklamalar yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısının 169 bin 255’i bulduğunu dile getirdi.

Konut siteleri için son dakika uyarısı: Geçici yönetim tamamen men edilmeli!

Kat Malikleri ve Konut Politikaları Uluslararası Derneği Başkanı Niyazkılıç Niyaz, konut siteleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı ve geçici yönetimin tamamen men edilmesi gerektiğini söyledi. İşte o açıklama...

Müteahhitler Birliği açıkladı: Yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı var!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı olduğunu dile getirerek, söz konusu bu sorunun tüm sanayi dallarını ve ekonomiyi olumsuz olarak etkilediğini dile getirdi.

Kira davaları neden uzun sürüyor? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüleceği kira davalarının süresi oldukça uzun sürüyor. Peki kira davaları neden uzun sürüyor? İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili o paylaşımı ve taraflardan gelen yorumlar...

İnşaat işçisinin maaşı mühendisi geçti! Dolgun maaşlara rağmen işçi bulunamıyor...

Depremler sonrası artan inşaatlar ve ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları artarken, çalışacak işçi bulmakta sıkıntı yaşanıyor. İşçi bulmakta zorluk çekilirken çalışanların aldığı maaşlar ise görenleri şaşkına çevirdi. 

Veraset ilamı (mirasçılık belgesi) nedir?

Veraset ilamı, bir kişinin vefat ettiğinde geride bıraktığı malvarlığı değerlerini belirlemek ve bu varlıklar üzerinde yasal hak sahibi olan mirasçıların bu haklarını ispat etmelerini sağlayan resmi bir belgedir. Özellikle tenkis davaları ve izale-i şüyu davaları gibi hukuki süreçlerde kullanılır.

Türklere Alman vatandaşlığının yolu açılıyor! Almanya’dan yeni vize adımı: Detaylarıyla açıklandı! 

Almanya'nın "yeni nesil nitelikli göçmen yasasının" ayrıntıları tek tek belli oldu. Schengen vizesinde kriz yaşanırken, nitelikli göçmen için hazırlanan plandaki bazı ayrıntılar dikkatleri çekti. 

Sanayici şikayetçi! Nakit sıkıntısı büyüyor! Faizler yüzde 35’e tırmanmasına rağmen bankalar kredileri kesti!

Reel sektör nakit darboğazı yaşıyor. Yüzde 35’lere tırmanan kredi faizlerine rağmen krediye erişimde zorlanan işletmeler, şartların böyle devam etmesi halinde pek çok şirketin oyun dışı kalacağına dikkat çekiyor.

Borsa ile ilgili şok iddia: Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından neden hemen kapatılmadı?

Borsa İstanbul, deprem felaketinin ardından işlemlere kapatılma kararından önce 4 bin 186 puandan işlem görüyordu. Borsanın kapatılması çağrılarına rağmen işlemlerin neredeyse 3 gün durmaması tepkilere yol açtı.

McDonald’s’tan karın doyuran kampanya! Bir menü alana bir menü bedava. İşte 14 Eylül 2012 McDonald’s fiyat listesi

Fast food zinciri McDonald’s dünya kupası şerefine düzenlediği kampanya ile bir menü alana bir menü bedava veriyor. Mobil uygulama üzerinedn alınacak fırsat kodu ile geçerli olacak kampanyanın detayları haberde. İşte McDonald’s restoranının menü fiyat listesi ve kampanya detayları!

Men\'i muaraza davaları Haberi

Men\'i muaraza davaları

Men'i muaraza davası!

Men'i muaraza davası, bir mal üzerinde başka bir kimse tarafından ileri sürülen hak veya yapıların el atmanın önlenmesi isteğiyle açılan davaya deniyor.


Hukuki bir terim olan muaraza ise çekişme ve sataşma anlamlarına geliyor. Muarazanın men’i davaları gayrimenkuller üzerinden de açılabiliyor. Aşağıda gayrimenkulün söz konusu olduğu kira sözleşmesine dayanan muarazanın men'i davasına örnek veriliyor.


Men'i muaraza dava örneği..


T.C.

YARGITAY

Üçüncü Hukuk Dairesi

E: 2006/6365

K: 2006/7728

T. 13.6.2006

KİRA SÖZLEŞMESİNE DAYANAN MUARAZANIN MEN’İ DAVASI


"Dava dilekçesinde murazanın men’i istenilmiştir. Mahkemece davanın Vakıf ve Lise müdürlüğü hakkında husumet nedeniyle reddi, dahili davalı hakkında esastan reddi cihetine gidilmiş, hüküm davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir.


Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:


Davada, kira sözleşmesine dayanan muarazanın men’i istenilmiştir. HUMK’un 8. maddesinin 2. fıkrasının 1. bendi...