05 / 05 / 2024

menkul gayrimenkul

menkul gayrimenkul

Menkul ve gayrimenkul nedir? Menkul ve gayrimenkul arasındaki farklar nelerdir? Yanıtları haberimizde...

Menkul mallar ne demek? İşte detaylar!

Menkul mallar ne demek? Menkul nedir, Gayrimenkul nedir? soruları emlak alanında merak edilen soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Konut kiralarına Hollanda modeli geliyor!

Bir süredir hem satılık hem de kiralık ev fiyatlarındaki fahiş artışın önüne geçmeye çalışan hükümet, menkul-gayrimenkul sitelerine satış ve kiralama bilgilerini Gelir İdaresi Başkanlığı'na verme zorunluluğunu resmen getirildi.

Gayrimenkul ilanlarında flaş gelişme! Satış ve kiralama bilgileri Gelir İdaresi Başkanlığı'na verilecek!

Menkul-gayrimenkul sitelerine satış ve kiralama bilgilerini Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) sunma zorunluluğu geldi. 

Gayrimenkul sermaye iradı 2021!

Temettü gelirleri, iş yeri kira gelirleri veya birden fazla işverenden kazanılan ücret gelirleri gibi menkul ve gayrimenkul sermaye iratlarının beyan edilmesi için kullanılan sınır tutarı 2021 yılında arttı. İşte gayrimenkul sermaye iradı 2021...

Vakıf GYO, Levent İş Merkezi'ndeki 10 gayrimenkulü 25.5 milyon TL'ye sattı!

Vakıf GYO, Beşiktaş'ta 1472 Ada, 1 Parsel, F-2 A Blokta yer alan 2 adet dükkan ve 8 adet konut nitelikli taşınmaz Yetkin Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ tarafından düzenlenmiş değerleme raporunda takdir edilen 25 milyon 516 bin TL üzerinden Vakıf Yatırım Menkul Değerler AŞ'ye satıldı.

Vakıf GYO, Vakıf Yatırım Menkul Değerler ile aracılık sözleşmesi imzaladı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın bedelli sermaye artırımı işlemleriyle ilgili olarak aracılık hizmeti alınması amacıyla Vakıf Yatırım Menkul Değerler AŞ ile sözleşme imzalandı...

Gayrimenkul sermaye iradı 2020!

Temettü gelirleri, iş yeri kira gelirleri veya birden fazla işverenden kazanılan ücret gelirleri gibi menkul ve gayrimenkul sermaye iratlarının beyan edilmesi için kullanılan sınır tutarı 2020 gelirleri için 49 bin liraya yükseldi. 

İş GYO Taksim Ofis Lamartine'deki ofisini İş Yatırım Menkul Değerler'e kiraladı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Taksim Ofis Lamartine Binası'nda yer alan yaklaşık 170 metrekarelik ofis alanının İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'ye kiralandı...

Trend GYO, Yatırım Finansman Menkul Değerler ile anlaştı!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu, Yatırım Finansman Menkul Değerler AŞ ile piyasa yapıcılık sözleşmesi yapılmasına varar verdi...

İş Yatırım Menkul Değerler, İş Kuleleri Kule 2'den ofis kiraladı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin İş Kuleleri Kule 2'den 659,2 metrekarelik ofis alanı kiraladığını duyurdu.

Gayrimenkul sözleşmelerinin TL'ye çevrilmesi için son gün 12 Ekim!

Gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama sözleşmelerinde sözleşme bedeli ve diğer ödeme yükümlülüklerinin TL'ye dönüştürülmesi için son başvuru tarihi 12 Ekim.

Gayrimenkul satışına ve kiralamaya döviz yasağı!

Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnameye göre Türkiye'de yerleşik kişiler her türlü menkul ve gayrimenkul satış ve kiralamasını TL üzerinden yapacak. Döviz ile yapılan işlemler 30 gün içerisinde TL'ye çevrilecek.

Gayrimenkul Yatırım Fonları 5 yılda 30 milyar TL‘ye ulaşacak!

Türkiye'de gayrimenkul sektörünün büyük çıkışı menkul kıymetleştirme ile gerçekleşeceğinş söyleyen BYY Finans Kurucu Ortağı Bekir Yener Yıldırım, Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) büyüklüğünün 5 yılda 30 milyar TL‘ye ulaşacağını söyledi.

menkul gayrimenkul Haberi

menkul gayrimenkul

Menkul ve gayrimenkul nedir?

Dünyada bulunan ve ekonomik kıymet ifade eden ve paraya çevrilmesi ya da parayla ifade edilmesi mümkün olan tüm mallar, menkul veya gayrimenkul olarak ifade ediliyor. Peki "Menkul nedir? Gayrimenkul nedir?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Menkul mallar

Menkul, taşınabilir niteliğe sahip, ekonomik kıymet ifade eden ve paraya çevrilmesi ya da parayla ifade edilmesi mümkün olan kıymetli materyallere deniyor. 


Örneğin, araba, motor, uçak, telefon, televizyon gibi mallar "menkul mallar" kapsamına giriyor.


Gayrimenkul mallar

Gayrimenkul, taşınabilir niteliğe sahip olmayan, ekonomik kıymet ifade eden ve paraya çevrilmesi ya da parayla ifade edilmesi mümkün olan kıymetli materyalleri ifade ediyor. Bir diğer ifade ile, gayrimenkul değerini ve niteliğini yitirmeksizin bir yerden başka bir yere götürülemeyen mallara deniyor.


Örneğin ev, arsa, arazi, dükkan gibi mallar, "gayrimenkul mallar" kapsamına giriyor....