05 / 05 / 2024

menkul mallar

menkul mallar

Menkul ve gayrimenkul nedir? Menkul ve gayrimenkul arasındaki farklar nelerdir? Yanıtları haberimizde...

Menkul mallar ne demek? İşte detaylar!

Menkul mallar ne demek? Menkul nedir, Gayrimenkul nedir? soruları emlak alanında merak edilen soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Satın alacağı gayrimenkulden vazgeçenler dikkat!

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, "Kamu alacaklarına yönelik hacizli menkul malların açık artırmayla satımına katılacaklardan yüzde 5 teminat alınmasını getiriyoruz" dedi ve konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rumlar'dan ''Mallarınıza sahip çıkın' uyarısı!

Gayrimenkul envanteri çıkarılan ve yakında sivil yaşama açılması planlanan Maraş için Rumlar harekete geçti. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Maraş asıllılarını 'mallarına sahip çıkmaları' yönünde uyarıyor.

Babadan kalan mirasta malları kim yönetir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Babamın vefatından sonra 5 kardeşe miras kalmıştı. Fakat ben ve ablam reşit olmadığımız için bizim hakkımız annemizdeydi. Annem büyük abimize vekalet verdiği için malların büyük bölümünü kaçırdı. Napabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Trend GYO, Yatırım Finansman Menkul Değerler ile anlaştı!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu, Yatırım Finansman Menkul Değerler AŞ ile piyasa yapıcılık sözleşmesi yapılmasına varar verdi...

Evlenmeden öncesine ait mallar paylaşılmaz!

Evlenmeden önce edinilmiş mallar ile miras yolu ile intikal etmiş mallar üzerinde evleneceğiniz kişinin herhangi bir hakkı bulunmaz. 

İş Yatırım Menkul Değerler, İş Kuleleri Kule 2'den ofis kiraladı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin İş Kuleleri Kule 2'den 659,2 metrekarelik ofis alanı kiraladığını duyurdu.

Forever Kaplan İnşaat Turizm Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Forever Kaplan İnşaat Turizm Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Bensu Kaplan tarafından kuruldu...

Avrasya GYO Atlas Menkul Kıymetler'den 1.4 milyon TL'lik pay sattı!

Atlas Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı ile ilgili olarak 1,38 TL fiyatından 1.428.334 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi  Avrasya GYO tarafından yapıldı. 

Konut kredileri menkul kıymetleştirilecek!

BDDK'nın bankalara gönderdiği Varlığa Dayalı Menkul Kıymet çalışmasına göre konut kredileri menkul kıymetleştirilecek...

TSKB GYO, Yatırım Finansman Menkul Değerler ile anlaştı!

TSKB GYO'nun sermaye artırımı kararı kapsamında yeni pay ihracına ilişkin gerekli tüm işlemleri yürütmek üzere Yatırım Finansman Menkul Değerler ile aracılık sözleşmesi imzaladı...

Medyen Gayrımenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Medyen Gayrımenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Tümsek ve Towfıc Saeed İbrahim Alsayıc ortaklığında kuruldu. 

13 milyondan fazla Suriyelinin mallarına el konma riski!

Esed rejimi, zorla göç ettirdiği sivillerin 30 gün içerisinde taşınmaz mallarını beyan etmelerini zorunlu kılan bir yasa çıkardı. 

menkul mallar Haberi

menkul mallar

Menkul ve gayrimenkul nedir?

Dünyada bulunan ve ekonomik kıymet ifade eden ve paraya çevrilmesi ya da parayla ifade edilmesi mümkün olan tüm mallar, menkul veya gayrimenkul olarak ifade ediliyor. Peki "Menkul nedir? Gayrimenkul nedir?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Menkul mallar

Menkul, taşınabilir niteliğe sahip, ekonomik kıymet ifade eden ve paraya çevrilmesi ya da parayla ifade edilmesi mümkün olan kıymetli materyallere deniyor. 


Örneğin, araba, motor, uçak, telefon, televizyon gibi mallar "menkul mallar" kapsamına giriyor.


Gayrimenkul mallar

Gayrimenkul, taşınabilir niteliğe sahip olmayan, ekonomik kıymet ifade eden ve paraya çevrilmesi ya da parayla ifade edilmesi mümkün olan kıymetli materyalleri ifade ediyor. Bir diğer ifade ile, gayrimenkul değerini ve niteliğini yitirmeksizin bir yerden başka bir yere götürülemeyen mallara deniyor.


Örneğin ev, arsa, arazi, dükkan gibi mallar, "gayrimenkul mallar" kapsamına giriyor....