05 / 05 / 2024

menkul nedir gayrimenkul nedir

menkul nedir gayrimenkul nedir

Menkul ve gayrimenkul nedir? Menkul ve gayrimenkul arasındaki farklar nelerdir? Yanıtları haberimizde...

Gayrimenkul değerleme nedir?

Gayrimenkul değerleme, kredi teminatları ve artan sigorta kapsamları açısından önemli bir kavramdır. Gayrimenkul alanında önemli bir kavram olduğu için bilinmesi gerekir. Peki gayrimenkul değerleme nedir, neden yapılır ve kim tarafından yapılır? İşte gayrimenkul değerleme konusu hakkında detaylar...

Gayrimenkul değerleme raporu nedir? Değerleme kriterleri nelerdir?

Gayrimenkul değerleme raporu, taşınmazın birçok özelliğini detaylı bir şekilde kapsayan bir belgedir. Bu belgede, mülkün farklı yönleri değerleme uzmanları tarafından ele alınarak işlenir. Peki gayrimenkul değerlendirme raporu nedir, değerleme kriterleri nedir ve ne işe yarar?

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

Menkul mallar ne demek? İşte detaylar!

Menkul mallar ne demek? Menkul nedir, Gayrimenkul nedir? soruları emlak alanında merak edilen soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nedir? Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şartları nelerdir?

Bir taşınmazın sözleşmede belirtilen koşullar ile ileri bir tarihte devrini amaçlayan ve iki tarafa da borç yükleyen sözleşmelerden biri de gayrimenkul satış vaadi sözleşmesidir. Peki, Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şartları nelerdir? İşte tüm detaylar...

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Kamu kurumları gayrimenkullerini elektronik ortamda açık artırmayla satabilecek!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a tabi kamu kurum ve kuruluşları, menkul ve gayrimenkul malları elektronik ortamda açık artırmayla satılabilecek.

Kamu kurumları gayrimenkulleri elektronik ortamda satılabilecek!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da değişiklik yapılıyor. Yapılacak olan değişiklikle Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a tabi kamu kurum ve kuruluşları, menkul ve gayrimenkul malları elektronik ortamda açık artırmayla satılabilecek.

Gayrimenkul danışmanlığı nedir?

Emlakçılık terimi ilk zamanlardan günümüze oldukça değişti. Böylece emlakçıların yaptıkları işler de değişti. Mülk alım-satımı dijital ve teknolojik çağa ayak uydurarak, aracı ve komisyoncu gibi terimlerden sıyrılarak gayrimenkul danışmanlığı ismini aldı. Peki gayrimenkul danışmanlığı nedir?

Veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı 2021!

Bir kişinin ölümü üzerine, sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul mallarla bütün hak ve alacaklarının mirasçılarına intikali halinde veraset vergisi ödeniyor. Peki miras vergisi hangi aylarda ödenecek? İşte veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı 2021...

Gayrimenkul sermaye iradı 2021!

Temettü gelirleri, iş yeri kira gelirleri veya birden fazla işverenden kazanılan ücret gelirleri gibi menkul ve gayrimenkul sermaye iratlarının beyan edilmesi için kullanılan sınır tutarı 2021 yılında arttı. İşte gayrimenkul sermaye iradı 2021...

Gayrimenkul danışmanı ne iş yapar? Ne kadar maaş alır?

Gayrimenkul sözcüğü taşınmaz mal anlamını taşımaktadır. Emlak sektöründe de sık sık kullanılan bu kelime değerli ve taşınmayan varlıklar anlamındadır. Peki, gayrimenkul danışmanı nedir? Gayrimenkul danışmanı ne iş yapar?

Gayrimenkul sermaye iradı 2020!

Temettü gelirleri, iş yeri kira gelirleri veya birden fazla işverenden kazanılan ücret gelirleri gibi menkul ve gayrimenkul sermaye iratlarının beyan edilmesi için kullanılan sınır tutarı 2020 gelirleri için 49 bin liraya yükseldi. 

menkul nedir gayrimenkul nedir Haberi

menkul nedir gayrimenkul nedir

Menkul ve gayrimenkul nedir?

Dünyada bulunan ve ekonomik kıymet ifade eden ve paraya çevrilmesi ya da parayla ifade edilmesi mümkün olan tüm mallar, menkul veya gayrimenkul olarak ifade ediliyor. Peki "Menkul nedir? Gayrimenkul nedir?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Menkul mallar

Menkul, taşınabilir niteliğe sahip, ekonomik kıymet ifade eden ve paraya çevrilmesi ya da parayla ifade edilmesi mümkün olan kıymetli materyallere deniyor. 


Örneğin, araba, motor, uçak, telefon, televizyon gibi mallar "menkul mallar" kapsamına giriyor.


Gayrimenkul mallar

Gayrimenkul, taşınabilir niteliğe sahip olmayan, ekonomik kıymet ifade eden ve paraya çevrilmesi ya da parayla ifade edilmesi mümkün olan kıymetli materyalleri ifade ediyor. Bir diğer ifade ile, gayrimenkul değerini ve niteliğini yitirmeksizin bir yerden başka bir yere götürülemeyen mallara deniyor.


Örneğin ev, arsa, arazi, dükkan gibi mallar, "gayrimenkul mallar" kapsamına giriyor....