30 / 04 / 2024

menteşe imar aykırı yapı yıkımı

menteşe imar aykırı yapı yıkımı

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe'deki imara aykırı yapıları yıkıyor.

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

Değerli Konut Vergisi, Anayasa’ya aykırı mı? Uzman isim açıkladı!

Değerli Konut Vergisi’nin Anayasa’ya aykırı olup olmadığı konusu bir süredir gündemde yer alıyor. Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, bugünkü yazısında daha önce de yazdığı Değerli Konut Vergisi’nin Anayasa’ya aykırı olup olmadığına dair bir yazı kaleme aldı.

Değerli Konut Vergisi’nde flaş gelişme! Anayasa’ya aykırı mı?

Değerli Konut Vergisi’nin Anayasa’ya aykırı olup olmadığı tartışılıyor. Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, bugünkü yazısında Değerli Konut Vergisi’nin Anayasa’ya aykırı olup olmadığıyla ilgili çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

Yüzde 25'lik kira artışı sınırı Anayasa'ya aykırı mı? Ev sahipleri dikkat!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, bugünkü köşesinde kira artışlarına getirilen sınırı kaleme aldı ve Anayasa'ya aykırı olup olmadığını değerlendirdi...

Muğla Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe'deki imara aykırı yapıları yıkıyor.

Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Kaçak yapı denetimleri kapsamında Muğla'nın Menteşe ilçesinde yer alan imara aykırı yapılar yerle bir ediliyor...

ABD'nin Türk çeliğine yönelik ilave vergi kararı anayasaya aykırı bulundu!

ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'den ithal edilen çeliğe yönelik olan gümrük vergisini iki misline çıkarma kararının anayasaya aykırı olduğuna karar verdi. 

Ordu'da kıyılarda imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, hukuksuz, imara aykırı yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. Altınordu, Ünye, Fatsa ile Gülyalı ilçelerinde görüntü ve imar kirliliği oluşturan yapılar yıkılıyor.

Yıldırım’da koronavirüse karşı ‘e-imar’ sistemi!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında gerekli tedbirlerin alınması ve uygulanması konusunda çalışmalar gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, bu yıl hayata geçirdiği ‘e-imar dijital onay sistemi’ ile imar işlerinin belediyeye gidilmeden elektronik ortamda gerçekleştirilebiliyor.

Ali Babacan: İmar planlarına aykırı yapılaşmaya izin vermeyeceğiz!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, imar ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, imar planlarına aykırı yapılaşmaya ve kentleşmeye kesinlikle izin verilmeyeceğine dikkat çekti...

İmar kanununda değişiklik yapan yasa teklifi Anayasa'ya aykırı mı?

Cumhuriyet Halk Partisi, imar kanununda değişiklik öngören teklifin, imar planı değişikliklerinin taşınmazda meydana getirdiği değer artışı payının dağılımını düzenleyen 15. Maddesi’nin anayasaya aykırı olduğunu belirtti...

İmar barışına aykırı 4 bin 333 kaçak yapıdan 519'u yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca korunan alanlarda yapılan denetimlerde tespit edilen "İmar Barışı"na aykırı 4 bin 333 kaçak yapıdan şimdiye kadar 519'u yıkıldı.

Yalova Belediyesi'nden mevzuata aykırı yapılarla ilgili açıklama!

Yalova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ömür Bayar, imar Mevzuatına ve Kıyı Mevzuatına aykırı olarak yapılan ve kaldırılması gündemde olan yapılarla ilgili açıklama yaptı.

menteşe imar aykırı yapı yıkımı Haberi

menteşe imar aykırı yapı yıkımı

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri tarafından Özel Çevre Koruma Alanı sınırları içerisinde bulunan Akbük Koyu ile Kıran, Sarnıç ve Kuyucak mahallelerinde yer alan, imara aykırı ve mahkeme süreci tamamlanmış kaçak yapılar yerle bir ediliyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ekipler tarafından  Muğla Menteşe Sarnıç Mahallesi Akbük mevkisi, Kıran Mahallesi Turnalı mevkisi ve Kuyucak Mahallesi Obrukalan mevkisinde bazı yıkımlar yapıldı.

Muğla Menteşe'de yer alan birçok yapının da yıkım işlemleri sahipleri tarafından yapıldı. Yıkımları gerçekleştiren Menteşe Belediyesi ekiplerine jandarma ve zabıta ekipleri de eşlik etti. Muğla Menteşe'deki yıkım çalışmaları önümüzdeki günlerde de sürecek.

Kaçak yapı avı...