29 / 04 / 2024

mera yönetmediğinde ne değiştirildi

mera yönetmediğinde ne değiştirildi

Bakanlar Kurulu 1998 yılında yayınlanan Mera Yönetmeliği'nde değişiklik yaparak, birinci sınıf mera alanlarına 20 yıllık ot gelirini yatırana bina yapmasının önünü açtı.

Nurol GYO bu yılın ilk çeyreğinde ne kadar hasılat elde etti?

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, Nurol GYO bu yılın ilk çeyreğinde ne kadar hasılat elde etti?

Altın ve bitcoinin 10 yıl içinde ne kadar olacağı açıklandı! Herkes bu habere odaklandı

Altın fiyatlarında peş peşe düşüşler yaşanırken bugün dolar kurundaki artışların durması ile altın nefes aldı. Altın fiyatlarında yukarı yönlü bir hamle görülürken Bloomberg Intelligence altın ve bitcoinin 10 yıl içinde ne kadar olacağını açıkladı.

Mera Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Mera Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31201 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni imar yönetmeliğinde parsel büyüklükleri ne kadar?

Parsel genişlikleri ve parsel derinlikleri yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliğinde parsel büyüklükleri ne kadar?

İmar yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

Belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içinde veya dışında, imar plânı bulunan alanlarda Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği uygulanıyor. Yönetmelik maddesi yapılan değişiklikle ertelendi. Peki, İmar yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

Sea Pearl Ataköy ev fiyatları ne kadar?

Daire teslimleri 2017 yılı Temmuz ayında yapılacak olan Sea Pearl Residence'de lansmana özel fırsatlar ile satışlar devam ediyor. Peki Sea Pearl Ataköy ev fiyatları ne kadar?

Toskana Orizzonte Büyükçekmece ne zaman teslim?

Toplam 187 adet villadan meydana gelen projede villa tipleri 3 oda ile 7 oda arasında değişiklik göstererek dizayn edildi. Peki Toskana Orizzonte Büyükçekmece ne zaman teslim?

Alibeyköy 5. Levent ne zaman teslim?

Alibeyköy 5. Levent projesinin yatırım bedeli 1 milyar 800 milyon lira olarak belirlendi. Toplam 516 bin metrekare arsa üzerinde yükselen projede 50 dönümlük koru, Levent Çarşı yer alıyor. Peki Alibeyköy 5. Levent ne zaman teslim?

Dairenin camını büyütmek istiyorum ne yapmalıyım?

Dairenizde cam boyutlarının yetersiz olduğunu düşündüğünüzü ve camı genişletmek istediğinizi farz edelim. Bu durumda "Dairenin camını büyütmek istiyorum ne yapmalıyım?" diyorsanız, işte yanıtı..

Orman kanununun 16. maddesinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik!

Orman kanununun 16. maddesinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 19 Nisan 2015 tarihinde 29331 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yapılan değişiklikler...

Ataköy Sea Pearl ne zaman teslim edilecek?

İlk etabının 631 adet daireden oluşan Ataköy Sea Pearl projesinde dairelerin tipleri 1+1'den 4,5+1'e farklılık gösteriyor. Toplam 127 bin 600 metrekare arsa alanı üzerine yayılan proje İstanbul Avrupa Yakası Ataköy'de yükseliyor. Peki Ataköy Sea Pearl ne

Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi tarlası Kayseri'de!

Kayseri Birinci OSB, Türkiye ve Ortadoğu'nun en büyük güneş enerjisi tarlasını hizmete soktu. Tesis, OSB Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluğundaki elektrik tüketimini 25- 30 yıl süreyle karşılayacak.

Apartmanda yönetici yok ne yapmalıyız?

Apartman ve konut sitelerinde yönetimin kurulması kanunen zorunlu oluyor. Peki, yeni bir binadan mesken satın aldığınızı ancak henüz yönetimin oluşturulmadığını düşünelim. "Apartmanda yönetici yok ne yapmalıyız?" diyorsanız işte yanıtı...

mera yönetmediğinde ne değiştirildi Haberi

mera yönetmediğinde ne değiştirildi

Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 31 Temmuz 1998 tarihli Mera Yönetmeliği'nin 8'inci maddesinin 5'inci fıkrasına yeni bir bent eklendi.


NASIL OLACAK

Buna göre, durumu ve sınıfı çok iyi veya iyi olan mera, yaylak ve kışlaklarda tahsis amacı değişikliği yapılamadığı için, bölge kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmeden önce1/5000 ölçekli haritası ile Mera Komisyonuna başvurarak uygun görüş alınacak.


20 YILLIK OT PARASI VER BİNAYI YAP

Tahsis amacının valilikçe değiştirilmesinin ardından 20 yıllık ot gelirinin yatırılması sağlanacak. Ot bedeli yatırıldıktan sonra iki yıllık süre zarfında kesinleşmiş uygulama imar planının komisyona sunulacak. Bu süre zarfında söz konusu planların sunulmaması durumunda tahsis amacı değişikliği iptal edilecek. 


Çapakur...