28 / 04 / 2024

mera yönetmliği

mera yönetmliği

RESMİ Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 31 Temmuz 1998 tarihli Mera Yönetmeliği'nin 8'inci maddesinin 5'inci fıkrasına yeni bir bent eklendi.

Mera Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı!

Bakanlar Kurulu 1998 yılında yayınlanan Mera Yönetmeliği'nde değişiklik yaparak, birinci sınıf mera alanlarına 20 yıllık ot gelirini yatırana bina yapmasının önünü açtı.

Mera Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Mera Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile turizme açılması uygun görülen bölgelerde yöresel mimariye uygun taş ve ahşap yapılar dışında inşaatların yapılmaması amaçlanıyor.

Mera Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Mera Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31201 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mera Kanununda değişiklik teklifi verildi!

Mera Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklifin için yürürlüğü için komisyonda çalışmalar devam ediyor.

Mera Yönetmeliği neleri içeriyor?

Mera, yaylak ve kışlakların tahsis amacı değişikliğinde, kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edilmesi düşünülen bölge için 1/5000 ölçekli harita ile Mera Komisyonuna başvurularak uygun görüşü alınması gerekecek.

Mera Yönetmeliği yayınlandı!

Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak mera tahsisli alana 20 yıllık ot gelirini yatıran bina yapma hakkına sahip olacak.

Mera Yönetmeliği değişti!

Bakanlar Kurulu 1998 yılında yayınlanan Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yaparak, birinci sınıf mera alanlarına 20 yıllık ot gelirini yatırana bina yapmasının önünü açtı.

Mera Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı!

Bakanlar Kurulu 1998 yılında yayınlanan Mera Yönetmeliği'nde değişiklik yaparak, birinci sınıf mera alanlarına 20 yıllık ot gelirini yatırana bina yapmasının önünü açtı.

Mera, yaylak ve kışlak kiralama yönetmeliği!

Mera Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 29 Kasım 2013 tarihinde 28836 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Mera, yaylak ve kışlak kiralama yönetmeliğinde yer alan hükümler...

Sosyal Güvenlik Kurumu Taşınmazlar Yönetmeliği!

Sosyal Güvenlik Kurumu Taşınmazlar Yönetmeliği, 10 Ağustos 2012 Cuma günü 28380 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, Sosyal Güvenlik Kurumunun kullanımında veya mülkiyetinde bulunan taşınmazlara ilişkin hükümler kapsıyor...

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği!

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği, 4 Haziran 2010 Cuma günü 27601 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu yönetmelik kapsamında, gürültüyü önlemeye yönelik eylem planlar ile ilgili esaslara yer veriliyor....

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği!

Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinde uyulacak idari ve teknik usul ve esaslar, 17 Temmuz 2008 Perşembe günü 26939 sayılı Resmi Gazetede Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği kapsamında yayımlandı...

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği Kapsamında Onaylanmış Kuruluşları Tebliği!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği Kapsamında Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine ve Denetlenmesine Dair Tebliğ kapsamında yer alan hükümler 18 Ağustos 2013 Pazar günü, 28739 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı....

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu Uygulama Yönetmeliği!

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu Uygulama Yönetmeliği, 15 Aralık 2005 tarihinde ve 26024 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu yönetmelikte, arazi kullanım planlarının yapılmasına ilişkin hükümlere yer veriliyor.

mera yönetmliği Haberi

mera yönetmliği

RESMİ Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 31 Temmuz 1998 tarihli Mera Yönetmeliği'nin 8'inci maddesinin 5'inci fıkrasına yeni bir bent eklendi. Buna göre, durumu ve sınıfı çok iyi veya iyi olan mera, yaylak ve kışlaklarda tahsis amacı değişikliği yapılamadığı için, bölge kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmeden önce l/5000 ölçekli haritası ile Mera Komisyonuna başvurarak uygun görüş alınacak. Tahsis amacının valilikçe değiştirilmesinin ardından 20 yıllık ot gelirinin yatırılması sağlanacak. Ot bedeli yatırıldıktan sonra iki yıllık süre zarfında kesinleşmiş uygulama imar planının komisyona sunulacak. Bu süre zarfında söz konusu planların sunulmaması durumunda tahsis amacı değişikliği iptal edilecek. 



Gazete...