28 / 04 / 2024

Meram kentsel dönüşümünde imzalar atıldı mı

Meram kentsel dönüşümünde imzalar atıldı mı

Meram Belediyesi’nin açtığı Çaybaşı ve Hacıfettah Mahalleleri’ni kapsayan Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde arsa sahipleriyle yapılan anlaşmalar neticesi imzalar atılmaya başlandı.

Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı! 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler!

Evleri kentsel dönüşüme girenlerin hakları neler? Müteahhitle yerinde kentsel dönüşüm nasıl olacak? Kaç konut verilecek? Metrekare hesabı nasıl yapılıyor? Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı... 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler...

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Hedef 10 bin yeni konut!

Depreme karşı dirençli şehir hedefiyle Bursa’da adeta bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karapınar kentsel dönüşümünde de 1. etap inşaatını başlattı.

Konya Meram kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Konya Meram Belediyesi, Şükran Mahallesi'nde kentsel dönüşüme başlıyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde mahallede 6 bina yenilenecek. 

İzmir Ege Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Deprem sonrası kentsel dönüşüm çalışmalarına hız katan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Mahallesi’nde dönüşüm için yıkım çalışmalarına başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kentin merkezindeki bu alan, İzmir için yepyeni bir sembol olacak" dedi.

Aksaray Hamidiye Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Aksaray Belediyesi, Hamidiye Mahallesi'nde bulunan 28 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattı.

Ümraniye Elmalıkent Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ümraniye Belediyesi iş birliğiyle Ümraniye Elmalıkent Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm İletişim Ofisi açıldı

Ordu Küçük Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin mimarisi, dokusu ve görsel estetiğinin sistematik bir şekilde gerçekleşmesi amacıyla Küçük Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatıyor.  

İzmir Ege Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'de Konak İlçesi'ne bağlı Ege Mahallesi'nde yapılacak dev dönüşüm için ihale tarihi belirlendi. İzmir Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi 15 Ekim 2020 tarihinde yapılacak...

Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nde saha tespitleri tamamlandı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte sürdürülen Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nde saha tespitlerinin tamamlandığını müjdeledi. 

Akdeniz Çay Mahallesi’nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Akdeniz Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı Gültak Başkanlığı’nda düzenlendi. Toplantıda Akdeniz Çay Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi hazırlandığı ifade edildi.

Adıyaman Sıratut Mahallesi'nde kentsel dönüşüm isteği!

Adıyaman Sıratut Mahallesi'nde araçların dar sokaklara girmede sıkıntı yaşadığını söyleyen muhtar İlhan Alan, mahallenin bir an önce kentsel dönüşüm kapsamına alınması için çağrı yaptı.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde örnek daire hazır!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde örnek daireyi inceledi. Büyükkılıç, projede ilk etabın sonbaharda tamamlanacağını açıkladı.

Meram kentsel dönüşümünde imzalar atıldı mı Haberi

Meram kentsel dönüşümünde imzalar atıldı mı

Meram Belediyesi’nin Çaybaşı ve Hacıfettah Mahalleleri’nde başlattığı kentsel dönüşüm uygulamasında ilk imzalar atıldı.


Meram Belediyesi’nin açtığı Çaybaşı ve Hacıfettah Mahalleleri’ni kapsayan Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde arsa sahipleriyle yapılan anlaşmalar neticesi imzalar atılmaya başlandı. Arsa sahibi vatandaşlar sözleşmelerini Meram Belediye Başkanı Fatma Toru eşliğinde imzaladı.


Mahallelerinde başlatılan kentsel dönüşüm projesinden dolayı çok memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar, “Bu proje özellikle gelecekte bizler için çok faydalı olacak. Hepimiz yeni ev sahibi olacağız. Başkanımız sağ olsun, elinden geleni yapıyor. Hepimize hayırlı olmasını diliyoruz. Yıllardır bugünü bekliyorduk, daha önce oturduğumuz evlerin temeli yoktu ve her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıyaydı. Şimdi Meram Belediyesi eski evimizi alacak ve bizlere lüks daireler verecek. Çok mutluyuz” şeklinde görüş belirttiler.


ÇEVRE VE YAŞAM KALİTESİ YÜKSELTİLECEK

Çevre ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi adına...