29 / 04 / 2024

merdiven asansörü

merdiven asansörü

Makineli kabin olarak da tabir edilen asansör birçok çeşide sahip. Peki asansör çeşitleri nelerdir? İşte yanıtı...

3. Uluslararası Asansör Fuarı 23 Mart'ta!

Avrasya Asansör - 3. Uluslararası Asansör, Yürüyen Merdiven Sanayi ve Teknolojileri Fuarı gerçekleşecek. Fuar, 23 Mart 2017 günü saat 11:00 ile 12:00 arasında düzenlenecek.

Thyssenkrupp Asansör’den ticari alanlara özel yürüyen merdiven!

thyssenkrupp Asansör, AVM, otel ve ofis gibi alanlar için özel olarak geliştirilen ticari yürüyen merdiven sistemi Velino Classic’i Türkiye pazarına sundu.

3. Havalimanı’nın asansörü Schindler’e emanet!

İsviçre merkezli yürüyen merdiven ve asansör üreticisi Schindler, Yeni Havalimanı'nın 648 parçadan oluşan yürüyen merdiven ve asansör tedariğini sağlayacak.

Yeni Havalimanı’nın yürüyen merdiven ve asansörü Schindler'den!

İsviçre Merkezli yürüyen merdiven ve asansör üreticisi Schindler, Yeni Havalimanı’nın yürüyen merdiven ve asansör tedariğini sağlayacak.

thyssenkrupp Asansör, İstanbul Yapı Fuarı’na katıldı!

Bu yıl 39’uncusu düzenlenen Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da yenilikçi çözümlerini tanıtan thyssenkrupp Asansör Türkiye’ye ilgi büyük oldu.Şirket, fuarda biri asansör sistemi diğer ticari yürüyen merdiven sistemi olmak üzere iki ürüne odaklandı.

BursaRay'a asansör ve yürüyen merdiven!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü çalışmalar kapsamında; Ataevler ile Beşevler’i birbirine bağlayan metro istasyonundan Beşevler’e ulaşımı rahatlatan yürüyen merdivenler ve asansör kullanılmaya başlandı.

Karabük'te yüksek tepelerdeki mahalleler için asansör inşa ediliyor!

Karabük Belediyesi, yüksek tepelere kurulu mahalleye vatandaşların rahat ulaşması için 2 asansör daha inşa ediyor. Belediye tarafından yapımına başlanan 12’şer kişilik ve etrafı camdan 2 asansör, merdiven tırmanma çilesine son verecek.

Resim İstanbul Orman’da çocuklara asansör eğitimi verilecek!

Ortadoğu Grup, Resim İstanbul Orman’da 23 Ağustos Pazar günü önemli bir etkinlik düzenliyor. Resim İstanbul Orman’ın Satış Ofisi’nde çocuklara asansör, yürüyen merdiven ve yürüyen yol kullanımı öğretilecek.

Hyundai Asansör'den eğitime destek!

Hyundai Asansör, İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde açtığı asansör ve yürüyen merdiven sınıfı ile eğitime destek veriyor. Mesleki eğitime katkı sağlaması beklenen proje ile sektöre kaliteli eleman yetiştirilmesi de amaçlanıyor.

Asansör İstanbul 2015 Fuarı 26 Mart'ta başlayacak!

İFO Fuarcılık tarafından AYSAD (Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği) desteği ile iki yılda bir düzenlenen Asansör İstanbul Fuarı’nda 15’i Konya’dan olmak üzere yurt içi ve yurt dışından toplam 440 firma yer alıyor.

Edirne'deki binaların ilk üç katında asansör kullanılmayacak!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Valilik toplantı salonundaki, "Asansör Yerine Merdiven Kullanalım Projesi"nin tanıtımında, Edirne Valiliğinin, sağlıklı bir toplum için yürüttüğü projelere bir yenisini eklediğini söyledi.

Akademik Asansör iflas etti!

Antalya'da yer alan Akademik Asansör ve Yürüyen Merdiven San. ve Tic. A.Ş. iflas etti. İflas kararı kesinleştiğinden ikinci alacaklılar toplantısı 5 Aralık 2014 Cuma günü saat 14:00'da yapılacak.

Hyundai Asansör’den, güvenlik için bir milyon test!

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar ise asansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor.

merdiven asansörü Haberi

merdiven asansörü

Asansör çeşitleri nelerdir?

İnsanları ya da yükleri yüksek yerlere dikine veya eğik raylar arasında çıkarıp inriren makineli kabine asansör deniyor. 1853 yılında Elisha Graves Otis'in yaptığı yük taşıma asansörü, ilk asansör örneği olarak karşımıza çıkıyor.  

İlk insan asansörü de yine Otis'e ait. Söz konusu asansör 1857 yılında New York'ta bir büyük mağaza için yapılmıştır. Asansör tarihine baktığımız zaman Avrupa'da ilk kez yapılan asansör 1867 Paris Uluslararası Sergisi'nde Fransız Mühendisi Edoux'nun yaptığı hidrolik kaldırıcı oluyor. Daha sonra ise 1889'da Eyfel kulesine asansör kuruluyor.


Asansör çeşitleri..

*Eğik asansör, yatayla 90 dereceden en az bir açı yapan bir düzlemde inip çıkan asansördür.


*Hasta asansörü, hastanelerde, hastaların sedye ile taşındıkları geniş asansöre deniyor. Bu asansör kabinin ölçüsü yaklaşık olarak 1,75x2,75 şeklindedir.


*Hidrolik asansör, bir motopomp ve piston düzeninden...