18 / 05 / 2024

merdiven rıht yükseklikleri

merdiven rıht yükseklikleri

Merdiveni oluşturan öğeler arasında yer alan rıht nedir? Merak ediyorsanız merdiven rıhtı ile ilgili bilgilere ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz. Rıht nedir? İşte yanıtı ve detayları....

İcradan satılık rıhtımlı Boğaz Yalısı

Yeniköy'de kendine ait rıhtımı bulunan Boğaz yalısının yüzde 50'si icradan satışa çıkıyor. 23 Aralık'ta düzenlenecek ihalede yapının yüzde 50'sinin muhammen bedeli 50 milyon lira olarak belirlendi.

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri ne kadar?

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri belli oldu. Peki Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının pazar değeri ne kadar?

Chistopher Lloyd California'daki rıhtım evini 2,95 milyon dolara satıyor!

Başrolünü Michael J Foxx ile oynadığı ve Dr. Emmett Brown karakteri ile bilinen Chistopher Lloyd California’da 1,5 yıl önce 2.2 milyon dolara satın aldığı küçük rıhtım evini satışa çıkardı.

İşte yeni kat yükseklikleri sınırları!

Yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden belirlenen kat yükseklikleri sınırları 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek..

Altınordu Rıhtım Projesi'nde çalışmalar tam gaz!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından turizmin gelişmesine katkı sağlamak ve şehir insanının rahat nefes alabileceği sosyal bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla hazırlanan Altınordu Rıhtım Projesi'nde çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Altınordu Rıhtım Projesi tam gaz!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın hayata geçireceği 7 mega yatırımdan biri olan Altınordu Rıhtım Projesi'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor

Altınordu Rıhtım Projesi rekor fiyata ihale edildi!

Ordu’da turizmin gelişmesine büyük katkı sağlayacak Altınordu Rıhtım Projesi, rekor fiyata ihale edildi.

Ordu Altınordu Rıhtım Projesi ihalesi 29 Temmuz’da!

Durugöl yerleşkesine kurulacak AVM ile rıhtım bölgesinde yapılacak Altınordu Rıhtım Projesi’nin ihale edileceğini söyledi. Başkan Yılmaz, ihale tarihini 29 Temmuz olarak açıkladı.

Altınordu Rıhtım Projesi protesto edildi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından denizin 9 metre doldurularak yapılması planlanan Altınordu Rıhtım Projesi için 19 oda ve 3 siyasi partinin bir araya gelmesiyle oluşan Ordu Kent Platformu, eylem yaptı.

Hüseyin Akdeniz'den Altınordu Rıhtım projesi açıklaması!

İskele Bahçe'nin sahibi Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın Rıhtım Projesi ile ilgili açıklamalarına cevaben sosyal medya sayfasında bir yazı yayınladı.

Kadıköy rıhtımına yapılacak caminin imar planı askıdan indi!

Kadıköy rıhtımına yapılması istenilen cami yeniden gündemde. Bu defa İSKİ’nin atık su tesisi yapacağı alan camiye tahsis edildi. Caminin imar planı askıdan indi.

Rıhtım'a yapılacak cami için yeni imar planı isteniyor!

İstanbul Boğazı’na bir hançer gibi saplanan 16:9 kulelerinin ardından Kadıköy’ün kalbi olan rıhtıma Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan cami projesinde de siluet tartışması yaşandı

Kadıköy'de rıhtıma cami projesi!

Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü’nün talepleri doğrultusunda, Kadıköy rıhtım bölgesine, kalabalık cemaate uygun yeni bir ‘Ulu Cami’ yapılacak. Bakanlık, imar planını askıya çıkardı.

merdiven rıht yükseklikleri Haberi

merdiven rıht yükseklikleri

Rıht nedir?

Rıht, merpeni oluşturan öğeler arasında yer alıyor. Buna göre merpen ile ilgili bir bölüm olan rıht nedir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Rıht; Merpenlerde yer alan iki basamak arasında kalan dikey bölümü ifade ediyor. Rıht, basamak genişliği olarak da ifade ediliyor. Rıht yükseklikleri merpenin kullanıldığı alana göre değişkenlik gösteriyor. Söz konusu rıht yükseklikleri aşağıda sıralanıyor;


Merpen rıht yükseklikleri:

* Park, bahçe ve dış girişlerde : 12 - 14 cm 

* Okul, tiyatro, hastane vb. yerlerde : 14 - 16 cm 

* Konutların kat merpenlerinde : 16 - 18 cm 

* Çatı arası, bodrum vb. yerlerde : 18 - 22 cm


Diğer merdiven bölümleri şu şekilde sıralanıyor; 

* Basamak

* Merdiven kolu

* Sahanlık

* Çıkış hattı

* Merdiven yükseliği

* Merdiven kovası

* Limonluk

* Korluluk ve küpeşte



Işıl Seren...