17 / 05 / 2024

Mereto Dağı yol

Mereto Dağı yol

Batman'ın Sason ilçesinde bölgenin en yüksek rakımlı dağı olan Mereto Dağı'na İl Özel İdaresi tarafından 8 kilometrelik yol açma çalışması başlatıldı.

Çorum'da yol ortasında kalan 'Yeşil Ev' yıkıldı!

Çorum'da belediye tarafından yeni açılan caddenin ortasındaki ve kamulaştırma davası sonucunda üç yıl boyunca yıkılamayan üç katlı evin, 3 milyon lira bedel ile kamulaştırılmasının ardından yıkımı için tören gerçekleşti.

Aydın'da yol çalışmaları tam gaz!

Önceki dönemde yollarda 3 bin 500 kilometreden fazla bakım, onarım ve altyapı çalışması yapılan Aydın’da yollar modern hale getiriliyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yeni dönemin Aydın için uzun soluklu hedeflere ulaşma dönemi olduğunu söyledi.

Beykoz'da yol evin üzerine çöktü!

Beykoz'un Rüzgarlıbahçe mahallesinde yol evin üzerine çöktü. İftaiye ve belediye ekipleri olay yerinde inceleme başlattı.

Bostancı-Kayışdağı yol projesi 4. kez ihaleye açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bostancı-Kayışdağı arasına yapmayı planladığı yol ve kavşak için 4’üncü kez ihale açtı. Yeni ihale 21 Haziran’da yapılacak...

İzmir Karaburun'da emlak piyasası altın çağını yaşıyor!

İzmir'in en küçük ilçesi olan Karaburun'da yol çalışmaları sonrası tapudaki gayrimenkul alım satım hareketliliği yüzde 23 arttı, inşaat ruhsatı başvurusu da 145'ten 203'e yükseldi.

Limak Rusya’da yol yapacak!

Limak, Rusya'nın Ufa şehrinde yaklaşık 570 milyon dolar inşaat değeri bulunan otoyol projesine ortak oldu ve Rusya'da yol yapacak.

Rusya'da dev inşaat projesine Türk talip!

Rusya Federal Yol Ajansı Rosavtodor ve Türk-İtalyan ortaklığı ICA Construction, Rusya'da yol inşaatı yatırımları alanında işbirliği yapmak üzere anlaşmaya vardı.

Kuzu Grup'tan Katar'a yol ve altyapı projesi!

Türkiye ve Katar arasında işbirliği sağlayan Expo Turkey by Qatar Fuarı'na Kuzu Grup SeaPearl Ataköy projesiyle katıldı. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Katar'da yol ve altyapı projeleri yapacaklarını söyledi.

İskenderun'da yol yatırımları hız kesmiyor!

İskenderun Belediyesi Fen İşleri ekipleri, ilçedeki yol yapım ve asfalt çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İzmit Alikahya'da yeni yollar açılıyor!

İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Alikahya’da yol açma, Yeşilova’da da parke çalışması yapıldı.

Sapanca'da yol çalışmaları devam ediyor!

Sapanca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Hacımercan Mahallesi’nde başlatılan yol onarım ve genişletme çalışmaları devam ediyor.

Hatay'da yol yatırımları hız kesmiyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından il genelinde yürütülen yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Yıldırım'da yol genişletme çalışmaları başladı!

Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçeye yeni bir görünüm kazandırmak amacıyla cadde ve sokaklardaki parke, bordür ve yol genişletme çalışmalarına hız verdi.

Mereto Dağı yol Haberi

Mereto Dağı yol

Batman'ın Sason ilçesinde bölgenin en yüksek rakımlı dağı olan Mereto Dağı'na 8 kilometrelik yol açma çalışması başlatıldı.


Batman İl Özel İdaresince, Sason'daki 2 bin 973 metre yüksekliği ile bölgenin en yüksek rakımlı dağı olan Mereto Dağı'na başlatılan 8 kilometrelik yol açma çalışmasının bir ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.


Hizmete girecek yol sayesinde dağın zirvesinde bulunan Ermenilere ait Surp Asvadazin Meryem Ana Kilisesi ve yaylalar ziyaret edilebilecek.


AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Yılmaz Çakar, AA muhabirine, bölgenin en yüksek dağı olan Mereto Dağı'nın, özellikle yaylacılık, arıcılık, hayvancılık ve turizm açısından önemli olduğunu söyledi.


Dağın havası, suyu ve piknik alanlarıyla bölgenin gözde yerleri arasında yer aldığını anlatan Çakar, yol için emeği geçenlere teşekkür etti.


Yolun tamamlanmasıyla özellikle yörede yaylacılık yapan vatandaşların dağa akın edeceğini ifade eden...