25 / 07 / 2024

merkez bankası alımları

merkez bankası alımları

FED tahvil alımını 25 milyar dolara indirdi. ABD Merkez Bankası, ekim ayında sonlandırmayı planladığı aylık tahvil alımlarını 10 milyar dolar daha azaltarak 25 milyar dolara düşürdü.

Merkez Bankası duyurdu! KKM'de faiz alt sınırı indirildi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) Türk Lirası (Türk Lirası) mevduata geçişin desteklenmesi ve KKM hesaplarının azaltılmasına yönelik adımlarına devam ettiği ifade edildi.

Merkez Bankası çantaları... Dolar 40 TL

Merkez Bankası'nın acile dolar alım satımı için çantaları hazırlaması gerektiği haber çok ünlü bir bankadan geldi. Bankanın dolar için 40 TL açıklaması bir hayli önemli.

Merkez Bankası bile acilen... Dolar 37 TL resmen 7.7'lik deprem

Merkez Bankası'nın faizler konusunda atacağı adımlar merak edildiği sırada doların yeniden yükselişe geçmesi, vatandaşlarda da şaşkınlığa neden oldu. Dolar için yapılan 37 TL'lik açıklama da bir hayli dikkat çekici.

Merkez Bankası'na acil hareket çağrısı. Dolar 36 TL...

Merkez Bankası'nın dolar konusunda son dönemde yaptığı atılımlar işe yaramaya başladı. Bir dolar tahmininden sonra ise Merkez Bankası'na hareket çağrısı yapıldı.

Merkez Bankası ne yapacak... Dolarda 53 TL...

Merkez Bankası'nın dolar konusunda bundan sonra atacağı adımlar merak edilirken, uzman isimden dolar kuru hakkında dikkat çeken bir değerlendirme geldi...

Merkez Bankası'ndan rekor dolar alımı! Doların yönü ne olur? Yükselecek mi, düşecek mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) analitik bilanço verilerine göre geçen hafta 11 milyar dolar ile tarihi bir döviz alımı gerçekleştirdi. Peki bundan sonra dolar ne olur? Dolar yükselecek mi, düşecek mi? 

Merkez Bankası personel alımı yapacağını duyurdu!

Merkez Bankası tarafından 20 Bilişim Uzman Yardımcısı alımı yapılacağı kaydedildi. Buna göre, başvuru şartları neler? Başvuru nereden ve nasıl yapılacak? 

Merkez Bankası kredilerde büyüme sınırını indirdi! Enflasyon düşer mi?

Merkez Bankası aldığı kararla sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaştırma adımları attığını duyurdu. İhtiyaç ve taşıt kredilerinde büyüme sınırlarını düşürdü. Gazeteci Barış Esen haberi sosyal medya hesabından duyurdu, takipçileri bu duruma ne dedi?

Merkez Bankası'ndan asgari ücrete Temmuz ara zammı açıklaması! Asgari ücrete ara zam olacak mı?

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, Temmuz ayında ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ederken; konuyla ilgili bir son dakika açıklaması da Merkez Bankası'ndan geldi. Peki asgari ücrete Temmuz ara zammı yapılacak mı? 

Merkez Bankası ekonomide atılacak yeni adımları açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), makroihtiyati tedbirlerin sadeleşmesi kapsamında yeni adımları açıkladı.

Dijital TL için ilk resmi tarih verildi! Merkez Bankası Başkanı Erkan resmen duyurdu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, dijital para çalışmalarına yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erkan, birinci faz çalışmaları raporunun yıl sonuna kadar yayımlanmasını öngördüklerini ifade ederek, çalışmaların hangi aşamalardan geçileceğini paylaştı.

Merkez Bankası merakla beklenen kararını verdi! Sıkılaşmaya devam!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL mevduatın bankacılık sistemindeki payını artırma odaklı adımlarını kararlılıkla sürdürüyor. Merkez Bankası, KKM’de zorunlu karşılık oranını artırmaya karar verdi.

Merkez Bankası'ndan Türk Lirası için yeni hamle! Yüzde 8 komisyon uygulanacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan sadeleştirme adımları kapsamında yeni hamle geldi. Merkez Bankası zorunlu karşılıktan alınacak komisyon detaylarını açıkladı. 

merkez bankası alımları Haberi

merkez bankası alımları

ABD Merkez Bankası (Fed), ekim ayında sonlandırmayı planladığı aylık tahvil alımlarını 10 milyar dolar daha azaltarak 25 milyar dolara düşürdü. 


Fed, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) dün başlayan ve bugün tamamlanan temmuz ayı toplantısının kararlarını açıkladı. Buna göre Fed, ekonomiyi desteklemek ve faiz oranlarını düşük tutmak amacıyla başlattığı aylık tahvil alımlarını öngörüldüğü üzere 10 milyar dolar daha düşürerek 25 milyar dolara çekti. 


Gayri Safi Milli Hasıla'nın (GSMH) ikinci çeyrekte artmasını ve iş gücü piyasasındaki olumlu gelişmeleri ümit verici olarak nitelendiren komite üyeleri, buna rağmen iş kaynaklarından tam olarak istifade edilmediğine dikkati çekti. Konut sektöründeki iyileşmenin hala yavaş düzeyde seyrettiği, tüketici harcamalarının sınırlı olarak arttığı ifadelerine yer verilen toplantı bildirisinde, mali politikaların büyümeyi sınırladığı vurgulandı. Bildiride, enflasyonun Fed'in uzun dönemli hedefi olan...