03 / 05 / 2024

Merkez Bankası kaç ay sonra faiz indirdi

Merkez Bankası kaç ay sonra faiz indirdi

En son 24 Şubat 2015'te faizlerde indirime giden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 13 ay sonra yeniden gecelik marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) 25 baz puan düşürdü.

1 ABD doları kaç TL? Dolar ne kadar? Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar kaç lira? 

1 ABD doları kaç TL? Dolar ne kadar? Merkez Bankası faiz kararı sonrası doların kaç lira olduğu araştırılıyor. 26 Nisan 2024 dolar/TL kuru...

Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolar ne kadar? Bugün dolar/TL kaç lira? 21 Mart Perşembe dolar kaç TL?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı bugün açıklanacak. Karar öncesi doların kaç lira olduğu merak ediliyor. Bugün dolar ne kadar? Güncel dolar kuru...

Merkez Bankası'nın yeni başkanına dolardan ilk tepki! Dolar rekor tazeledi! 5 Şubat 2024 dolar/TL ne kadar?

Merkez Bankası'nın Başkanı Hafize Gaye Erkan hafta sonu görevinden istifa etmesinin ardından yerine Fatih Karahan atandı. Kritik kararın ardından dolar yeni haftada rekor tazeledi. Bugün dolar ne kadar? 5 Şubat 2024 dolar kuru kaç lira? 5 Şubat 2024 dolar kuru.

Merkez Bankası 1 doların 39.62 TL olacağını açıkladı! Son dakika dolar kuru ne kadar? 1 dolar bugün kaç TL? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından Piyasa katılımcıları anketinde 1 doların yıl sonunda 39.62 TL olacağı açıklandı. Peki son dakika dolar kuru ne kadar? 1 dolar bugün kaç TL? İşte 26 Kasım 2023 dolar kuru...

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fırladı! Çeyrek altın resmen uçtu! 23 Kasım Perşembe altın fiyatları

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı öncesi resmen fırladı. Çeyrek altın fiyatı ise adeta uçuşa geçti. Bugün altın fiyatları ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç lira? 23 Kasım 2023 canlı altın fiyatları.

Amerika Merkez Bankası Ekim 2023 faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı için geri sayım başladı. Piyasalar tarafından yakından takip edilen Fed faiz kararının ne zaman saat kaçta açıklanacağı merak ediliyor. İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın geri vites yaptı! İbreler kırmızıda! Bugün gram, çeyrek, Ata altın kaç TL?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM) politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 35'e yükseltti. Kararın hemen ardından altın fiyatları düşüşe geçti. Bugün gram altın, çeyrek altın, Ata altın ne kadar oldu? 27 Ekim 2023 altın fiyatları.

Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

Piyasalar tarafından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı merakla bekleniyor. Peki Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte merak edilenler..

Merkez Bankası doların 3 ay sonra ne kadar olacağını açıkladı! Doları olan olmayan herkes buz kesti! Şimdi bakın!

Elinde dolar olanlar, dolar alacak vatandaşlar ve yatırımcılar sık sık doların yükselip yükselmeyeceğini araştırıyor. Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde dolar tahminini duyurdu. Peki dolar kaç TL olacak? Bugün 1 dolar kaç lira? İşte 17 Eylül 2023 dolar kuru...

Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı! Doların geleceği kritik seviye görenleri şok edecek!

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre yıl sonu dolar beklentisini açıkladı. Doların geleceği kritik seviye görenleri şok edecek! Dolar ne kadar olacak? Dolar yıl sonunda kaç lira?

Merkez Bankası 29,82 TL, ünlü ekonomist 42 TL dedi! Dolar kaç lira olacak? Elinde doları olanlar aman dikkat! 

Dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Merkez Bankası son anketinde 12 ay sonrası dolar tahminini 29,82 TL olarak açıkladı, ünlü ekonomist Selçuk Geçer 42 TL dedi. Peki dolar ne olacak? İşte 3 Eylül 2023 güncel dolar/TL kuru...

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın resmen fırladı! Çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 24 Ağustos altın fiyatları

Altın fiyatları, bugün güne yükselişle başladı. Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları resmen fırladı. Peki çeyrek altın ne kadar? Gram altın kaç lira? Bugün altın fiyatlar ne kadar oldu? 24 Ağustos 2023 altın fiyatları.

Merkez Bankası yıl sonunda doların geleceği seviyeyi açıkladı! Kıyıda köşede 1 doları bile olanlar dikkat!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası dün piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını açıkladı. Ankete göre yıl sonunda doların geleceği seviye belli oldu. Kıyıda köşede 1 doları bile olanlar dikkat! Peki dolar ne kadar olacak? Dolar yıl sonunda kaç TL olur?

Merkez Bankası kaç ay sonra faiz indirdi Haberi

Merkez Bankası kaç ay sonra faiz indirdi

TCMB'nin bu ayki Para Politikası toplantısından gecelik marjinal fonlama oranının yüzde 10,75'ten yüzde 10,50'ye indirilmesi kararı çıktı.


Karar sonrası AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Ziraat Yatırım Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz, ABD Merkez Bankasının (Fed) aralık ayında faiz artırarak para politikasını normalleştirmeye başlaması ile daha az esnekliğe ihtiyaç duyulan bir döneme girildiğini ifade etti.


Sene başında Çin'de kur, ham madde piyasalarında petrol ve Avrupa'da kredi riski kaynaklı nedenlerle oynaklığın yükseldiğini anlatan Yılmaz, ancak şubat sonunda G-20 zirvesiyle başlayıp gelişmiş ülke Merkez Bankalarıyla devam eden süreçte politika belirleyicilerin finansal koşulları hedeflediklerinin ortaya çıktığını ve küresel finansal koşullarda kayda değer iyileşme kaydedildiğini söyledi.


Yılmaz, böylece dünya genelinde likidite imkanlarının rahatladığını ve Türkiye'de de swap (para takası) eğrisinin son bir ayda 30 baz puan kadar aşağı kaydığına...