16 / 05 / 2024

merkez bankası rezervler

merkez bankası rezervler

Türkiye 2001 kriziyle kıyaslanamayacak bir ekonomik türbülansın içine girdi. Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Özatay, krizin derinliğini önceki gün yaptığı açıklamada dikkat çekmişti. Ortaya çıkan veriler bankanın elindeki rezervlerin son 20 yılın en düşük seviyesinde olduğunu o

Merkez Bankası rezervleri negatif bölgede kaldı: 10 ay sonra ilk kez 100 milyar doların altına indi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) brüt ve altın rezervlerinde düşüş görülürken, net rezervleri negatif bölgede kalmayı sürdürdü. Toplam rezervler 10 ay sonra ilk defa 100 milyar doların altına indi. İşte detaylar...

Haftalık istatistikler açıklandı! ‘Merkez’in Rezervler Azaldı!

Merkez Bankası toplam rezervleri 10 Mart ile biten haftada 346 milyon dolar azaldı. Merkez Bankası toplam rezervleri, bir ülkenin döviz rezervleri, altın rezervleri ve diğer yabancı varlıklarını içerir. Toplam rezervler, bir ülkenin ekonomik istikrarını ve finansal gücünü yansıtan önemli bir gösterg

Merkez Bankası'nın net rezervleri alarm seviyesinde

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası verilerine göre brüt rezervler 30 Eylül haftası itibariyle 3,8 milyar dolar düşüşle birlikte 107 milyar dolar oldu. Net rezervler ise aynı dönemde yatay bir görünümle birlikte 9,7 milyar dolarda kalırken, swap hariç net rezervler de rekor düşük seviyeye geriledi.

Merkez Bankası'nın elindeki rezervler son 20 yılın en düşük seviyesinde

Türkiye 2001 kriziyle kıyaslanamayacak bir ekonomik türbülansın içine girdi. Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Özatay, krizin derinliğini önceki gün yaptığı açıklamada dikkat çekmişti. Ortaya çıkan veriler bankanın elindeki rezervlerin son 20 yılın en düşük seviyesinde olduğunu o

Merkez Bankası'yla ilgili flaş dolar gelişmesi

Merkez Bankası'nın dolar rezervleri açıklandı. Geçtiğimiz hafta net rezervler 10,5 milyar dolar iken bu hafta 8,2 milyar dolar olması flaş olarak değerlendirildi.

Merkez Bankası rezervleri Şubat'ta yüzde 5 arttı!

Merkez Bankası rezervleri Şubat ayında bir önceki aya oranla yüzde 5 arttı. Rezervler 107.7 milyar dolar seviyesine çıktı.

Azerbaycan Merkez Bankası faiz oranlarını yükseltti!

Azerbaycan Merkez Bankası, faiz oranlarını 2,5 puan yükseltti. Kararın ulusal para birimi manata olan güveni artırmak amacıyla alındığı kaydedildi.

İngiltere Merkez Bankası ek faiz indirimine gidebilir!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney politika faiz oranının 0,25 azaltılmasının ardından önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulması halinde daha fazla faiz indirimine gidilebileceği mesajını verdi.

İngiltere Merkez Bankası faiz oranını indirdi!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından politika faizinin yüzde 0,50’den yüzde 0,25 seviyesine çekilerek varlık alım programının da 435 milyar sterline yükseltildiği açıklandı.

Merkez Bankası faiz indirmine ara vermemeli!

ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, "Merkez Bankası, enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesini bahane ederek faiz indirimlerine ara vermemeli" dedi.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı iş dünyasına moral veriyor!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Merkez Bankası'nın faiz indirimi hakkında açıklama yaptı. İşte Kuzu'nun indirim açıklaması..

Merkez Bankası'nın indirimi olumlu gelişmelere neden olacak!

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, Merkez Bankası'nın yaptığı faiz indirimini yorumladı. Şimşek, " Merkez Bankası’nın bu kararı hem reel hem de finans sektöründe olumlu gelişmelere neden olacaktır. " dedi.

Merkez Bankası'ndan faiz indirimi!

Para Politikası Kurulu açıklamasından: "Marjinal fonlama oranı yüzde 9'dan yüzde 8,75'e indirilmiş, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 ve bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,5 düzeyinde sabit tutulmuştur" denildi.

merkez bankası rezervler Haberi

merkez bankası rezervler

TCMB'nin net uluslararası rezervleri 8 Temmuz'da bir önceki haftaya göre yaklaşık 1,4 milyar dolar düşüşle 6,1 milyar dolara geriledi.

Merkez Bankası’nın (TCMB) net uluslararası rezervleri 2002’den beri en düşük seviye olan 6.1 milyar dolara geriledi.

TCMB tarafından yayımlanan haftalık verilere göre, net uluslararası rezervler 8 Temmuz itibarıyla bir önceki haftaya göre yaklaşık 1,4 milyar dolar azalışla 6,1 milyar dolar oldu.

Rezervler Haziran ortasında 7 milyar dolara düşerek Haziran 2002’den bu yana en düşük seviyeye gerileyip ardından sınırlı yükselmişti.

TCMB’nin net uluslararası rezervleri, döviz piyasasına müdahaleler ve BOTAŞ başta olmak üzere KİT’lere yaptığı döviz satışları ile yıl içinde sert düşüşler kaydetti

"ENFLASYON AÇISINDAN DURUM DAHA KÖTÜ"

2001-2006 yılları arasında Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Prof. Dr. Fatih Özatay, ekonomide 2001 yılında yaşanan krizle bugünkü kriz...