09 / 05 / 2024

mersin ataş rafinerisi tokiye devredilen lojman

mersin ataş rafinerisi tokiye devredilen lojman

Mersin Akdeniz Belediyesi Eş başkanı Yüksel Mutlu, ATAŞ Rafinerisi' nin TOKİ' ye devrettiği lojmanlarda yıkım çalışmasının durdurulmasını isteyerek, alanda belediyelerinin çalışma yapması gerektiğini öne sürdü...

Romanya, Mersin Şehir Hastanesi’ne talip oldu!

Türkiye'de şehir hastanesi atağı devam ediyor. Romanya Ekonomi Bakanı, Mersin Şehir Hastanesi’nin bir örneğinin kendi ülkelerinde inşa edilmesi için talepte bulunduklarını açıkladı.

Mersin turizmde uluslararası pazara açılıyor!

Türkiye'nin küresel pazarlara çıkış kapısı Mersin, tarım ve turizmde de atağa kalktı. Şehir, yeni ulaşım altyapısı ve otelleriyle Türkiye'nin uluslararası alanda yeni turizm bölgesi olmayı hedefliyor

Mersin Ataşehir Belediyesi'ne usulsüz arsa dönüşümü için dava açıldı!

CHP'li Ataşehir Belediyesi'nin, herhangi bir uyarıda bulunmadan kendilerine ait 19 bin 320 metrekarelik arsayı parka dönüştürdüğünü iddia eden işadamı M. Kürşat Hattat dava açtı.

Mersin Ataş Yerleşkesi kentsel sit alanı ilan edildi!

Akdeniz Belediyesi, TOKİ tarafından yıkılmak istenen “ATAŞ Yerleşkesi” ile ilgili başlattığı hukuk mücadelesini kazanmasının ardından, idare mahkemesine açtığı dava ile yerleşkenin Kentsel Sit Alanı ilan edilmesini sağladı.

Nuh Yükselgüngör: İnşaat sektöründeki sorunlar çözülürse Mersin şaha kalkar!

Mersin Müteahhitler Derneği Başkanı Nuh Yükselgüngör, inşaat sektörünün sorunlarını anlattı, "Bekleyen dev projelerimiz ve tüm kenti kapsayacak Nazım İmar Planı'nın yenilenmesi ile kent ekonomimiz atağa kalkacaktır' dedi.

Mersin Teknopark'tan 50 dönümlük araziye Ar-Ge yatırımı!

İhracatını 10 milyon dolara çıkarmak isteyen Mersin Teknopark'tan yatırım atağı. Bölge yönetimi Yaratıcılık ve İnovasyon Merkezi, Yeşil Medikal Ar-Ge Merkezi projelerinin yanı sıra 50 dönümlük bir alanı daha Ar-Ge yatırımlarına açacak.

Akdeniz Belediyesi ATAŞ Rafinerisi'nin TOKİ'ye devrettiği lojmanlarda yıkımın durdurulmasını istedi!

Mersin Akdeniz Belediyesi Eş başkanı Yüksel Mutlu, ATAŞ Rafinerisi' nin TOKİ' ye devrettiği lojmanlarda yıkım çalışmasının durdurulmasını isteyerek, alanda belediyelerinin çalışma yapması gerektiğini öne sürdü...

TOKİ'den Mersin Ataş Rafinerisi lojmanları açıklaması!

TOKİ’den yapılan yazılı açıklamada, “Çay Mahallesi’ndeki yıkım çalışmaları sadece ATAŞ’tan, TOKİ mülkiyetine devir alınan taşınmazlar üzerindeki 18 lojman, sosyal tesis, trafo ve havuzları kapsamaktadır." denildi...

Mersin'de icradan 15 milyon 434 bin TL'ye akaryakıt istasyonu!

Mersin 6. İcra Müdürlüğü, Mersin İli, Karaduvar Köyü, Ataş Yolu mevkii, 2520 ada, 22 parselde yer alan 11 bin 500 metrekare arsa ve üzerinde bulunan akaryakıt istasyonunu satışa sunuyor

HD Konak Ataşehir'de 228 bin TL'ye! Peşinatlar düştü!

HD Konak Ataşehir'de ödenmesi gereken peşinat miktarı yüzde 47'den yüzde 30'a düşürüldü...

BDDK Ataşehir Finans Merkezi'nde 43 dönüm arsa aldı

TOKİ'nin projelendirdiği Ataşehir Finans Merkezi'nde Halkbank ve Ziraat Bankası'ndan sonra BDDK da arsa satın aldı

Mersin'deki tarihi konak kültür evi olacak!

Mersin'in Silifke ilçesindeki 300 yıllık tarihi konağın kültür evi olarak açılması için çalışmalara başlandı

Ataşehir'in ilk oteli Ant Yapı'dan!

Ant Yapı'nın İstanbul Anadolu yakası Ataşehir'de inşa edeceği 194 odalı otelini, Rezidor Hotel Group işletecek

mersin ataş rafinerisi tokiye devredilen lojman Haberi

mersin ataş rafinerisi tokiye devredilen lojman


Mersin Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Yüksel Mutlu, ATAŞ Rafinerisinin TOKİ'ye devrettiği lojmanlarda yıkım çalışmasının durdurulmasını isteyerek, alanda belediyelerinin çalışma yapması gerektiğini öne sürdü.


Mutlu, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ile belediye binasında düzenlediği toplantıda, ATAŞ lojmanlarının, Çay Mahallesi'ndeki yaklaşık 26 hektarda yer alındığını belirterek, bunun 14,2 hektarının 2011'de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından kentsel dönüşüm projesine dahil edildiğini söyledi.


Projenin iptali için geçen yıl Danıştay'a yaptıkları başvurunun reddedildiğini ancak Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu'nun, ikinci itiraz üzerine yürütmeyi durdurduğunu anlatan Mutlu, TOKİ'nin karara uymadığını iddia etti.


Mutlu, TOKİ yetkilileri hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:


"Belediye olarak rant ve tasfiye amaçlı bu tür girişimlerin sonuçsuz kalacağını, TOKİ'nin, emrivaki girişimlerinin mahalle sakinleri tarafından tedirginlikle izlendiğini belirtmek istiyoruz. Yapılacak...