16 / 05 / 2024

Mersin atık projeleri

Mersin atık projeleri

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği ( MESİAD ) Başkanı Coşkun Doğmuş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, lavabo ve banyo sularının arıtılarak klozetlerde kullanılması için proje geliştirdiğini açıkladı.

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 4. Etap 1. ve 3. Kısım için imzalar atıldı! Projeleri hangi firmalar inşa edecek? 

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 4. Etap 1. ve 3. Kısım için imzalar atıldı. Projeleri hangi firmaların inşa edeceği merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Mersin'e katı atık transfer istasyonu!

Yatırımlarına son sürat devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin en gözde ilçelerinden olan Erdemli’de Katı Atık Transfer İstasyonu hayata geçiriyor.

Giresun Atık Su Arıtma Tesisi Projesi halka tanıtıldı!

Giresun Belediyesi tarafından 2013 yılında hazırlanan ve 2015 yılında teknik onay alan AB Altyapı Entegre Su Projeleri kapsamında, Teyyaredüzü Mahallesi Batlama Mevkiinde yapılması planlanan Atık Su Arıtma Tesisi Projesi halka tanıtıldı.

Mersin Katı Atık Geri Kazanım Tesisi projesinin toplantısı 12 Aralık'ta!

Mersin Akdeniz'de bulunan Katı Atık Geri Kazanım Tesisi Projesi'nin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 12 Aralık 2015 günü saat 14:00'da yapılacak.

Ankara Ayaş'ta Atık Ayrıştırma Tesisi projeleri için halkın katılım toplantısı düzenlenecek!

ITC Invest Tradıng ve Consultıng AG Türkiye Ankara Şubesi tarafından; Atık Ayrıştırma Tesisi projesi için 13 Şubat 2015 günü saat 10:30'da halk toplantısı düzenlenecek.

Mersin TOKİ Konutları'nda atık sular dereye bırakılıyor!

MERSİN'de Mansuriye mevkii sakinleri, TOKİ konutları'ndan çıkan atık suların arıtılarak dereye bırakılması gerektiği halde, işlem yapılmadan direkt dereye akıtıldığını ve koku nedeniyle evden çıkamadıklarını belirtti.

Halkalı Katı Atık Aktarma İstasyonu yıkanıyor!

Küçükçekmece İlçesi sınırları içerisinde yer alan "Halkalı Katı Atık Aktarma İstasyonu" zaman içerisinde biten konut projeleri nedeniyle yüksek nüfus barındıran bir yaşam alanının tam ortasında kaldı...

Katı atık yönetimi projeleri kapsamında Almanya'ya ziyaret gerçekleştirildi!

Katı atık yönetimi projeleri kapsamında Almanya'ya ziyaret gerçekleştirildi. Teknik Çalışma Programına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uzmanları, 7 ilde yer alan projelerin faydalanıcıları olan Belediye Başkanlıkları ve Katı Atık Birlik temsilcileri katılac

İrlanda’ya katı atık projeleri ziyareti gerçekleştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı’nın “Entegre Katı Atık Projeleri Hazırlanması için Teknik Yardım” çalışmaları kapsamında İrlanda’ya teknik bir çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Entegre Katı Atık projesi kapsamında İrlanda'yı ziyaret etti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Entegre Katı Atık Projeleri Hazırlanması için Teknik Yardım” çalışmaları kapsamında 4-9 Ağustos tarihleri arasında İrlanda’ya Teknik Çalışma Ziyareti yaptı.

Burhanettin Kocamaz: Mersin atık su arıtma tesisiyle turizm hareketlenecek!

Burhannetin Kocamaz Bozyazı'da incelemelerde bulundu. Kocamaz, Bozyazı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen atık su arıtma tesisinin inşaatının büyük oranda tamamlandığını belirterek, "Bundan böyle Bozyazı'da deniz turizmi hareketlenecektir" dedi.

Karasu atık su arıtma tesisinin temeli 20 Temmuz'da atılıyor!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisleri’nin temelinin 20 Temmuz Pazar günü atılacağını açıklayan Başkan Toçoğlu, “İlçemize hayırlı olsun. Yaklaşık 11 milyon TL’lik yatırım olan Karasu Atık Su Arıtma Tesisi’nin temelini atıyoruz” dedi.

Manisa'ya katı atık bertaraf tesisi kurulacak!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, oybirliği ile karar alarak ilçelerin ortak kullanımında olacak Katı Atık Bertaraf Tesisi Projesi için ilk adımı attı. Tesis yapılacak alana yönelik kamulaştırmalar karara bağlandı...

Mersin atık projeleri Haberi

Mersin atık projeleri

Ankara'da temaslarını sürdüren İşadamları Derneği Başkanı Coşkun Doğmuş, çevre ve Şehircilik Bakanlığı, günlük hayatta kullandığımız ve en çok su israfına neden olan lavabo ve banyo sularının dönüşümü için 2 milyon lira bütçeli bir proje geliştirdi."diye konuştu. 

Doğmuş, "Türkiye Kıyıla- lanacak. 

rında Yüzme Suyu Profillerinin Belirlenmesi ve Turizm Tesislerinde Atık Geri Kazanımı Projesi" çalışmalarının 18 Kasım 2012'de başladığı belirtilerek, şu bilgileri verdi. 

Su kullanımının en yoğun olduğu sektörlerin başında gelen turizm sektöründe uyguOtellerde kişi başı günlük su kullanımları bin 200 litre değerine kadar ulaşabiliyor. Proje ile gri sular yani lavabo ve banyoda kullanılan sular depolarda toplanacak ve atık su arıtma tesislerine gönderilerek temizlenecek. Arıtılan atık sular daha sonra klozetlerde sifon suyu olarak değerlendirilecek. 

Arıtılan atıksular ayrıca; tarım da yeşil alan sulama, araç yıkama, yangınla...