04 / 05 / 2024

Mersin Barış Mahallesi dönüşüm

Mersin Barış Mahallesi dönüşüm

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, Barış Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlıyor...

Mersin'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 65'i tamamlandı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'nde, yapımı devam eden inşaat çalışmalarında yüzde 65'i tamamlanan 415 konut ve 50 dükkanlık yerinde kentsel dönüşüm projesinde ilk anahtarların 2024'te teslim edilmesi amaçlanıyor. İşte haberin detayları...

Mersin Metrosu'nun temeli atıldı!

Mersin Cumhuriyet Mahallesi’nde metro temeli atıldı. Yapılan törene İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılım sağladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de temeli atılan metro projesi hakkında bilgi verdi. 

Mersin Barış Mahallesi kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Mersin Barış Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahiplerinin yüzde 90'ını kentsel dönüşüm projesini onayladı. Barış Mahallesi kentsel dönüşüme girmek için gün sayıyor.

Mersin Barış Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, Barış Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlıyor...

TOKİ Mersin Çay Mahallesi'nde toplu konut inşa ediyor!

Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı, Çay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor. Bu çalışmalar kapsamında TOKİ mahallede toplu konut inşa edecek. 

Mersin'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Cumhurbaşkanlığı tarafından Mersin'e bağlı Akdeniz İlçesinde bulunan Barış Mahallesi’nin riski alan ilan edilmesi üzerine Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kentsel dönüşüm çalışmaları için kolları sıvadı.

Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap TOKİ başvuruları başladı!

Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap TOKİ projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi başladı.

TOKİ Seyhan Barış Mahallesi son başvuru tarihi!

TOKİ Seyhan Barış Mahallesi son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Projede toplam 4 adet konut bulunuyor.

Mersin'de 5 katlı bina çöktü!

Mersin Mevlana Mahallesi 101067 sokakta yer alan 5 katlı bir bina çöktü. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Şahinbey Belediyesi'nden Barış Mahallesi´ne yeni cami!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi, Barış Mahallesi´ne yeni bir cami inşa ediyor.

Mersin Mutlu Mahallesi'nin dönüşüm planları onaylandı!

Mersin Mutlu Mahallesi'nde kentsel dönüşüm ile ilgili planlar onaylandı. Mutlu Mahallesi sakinleri yaşadıkları zorlukları Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye anlattı. 

TOKİ Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap başvuruları başlıyor!

Adana Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap 2. Kısım'da yer alan 69 adet konut için başvurular bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi başvuruları bugün başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Adana Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap 2. Kısım kapsamındaki 427 adet konut; ön şartsız, kurasız ve başvuru önceliğine göre açık satışa sunuldu.

Mersin Barış Mahallesi dönüşüm Haberi

Mersin Barış Mahallesi dönüşüm

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı 1’inci birleşimi yapıldı. Sabah'tan Bekir Coşkun'un haberine göre, gerçekleştirilen toplantıda söz alan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, iktidar bizi çalıştırmıyor çıkışına tepki gösterdi. 

BARIŞ MAHALLESİNDE DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, "Kentsel dönüşümü Çay Mahallesinde yaptık, Barış Mahallesinde bu ay sonu çivi çakıyoruz. Ama bir bakıyoruz, Meclisten yetki almaya çalıştığımızda yetki verilmiyor. Kentsel dönüşüm yapıyoruz; Halk istiyor, herkes memnun ama Meclis yetki vermiyor. Burayı anlamadım, siz mi mağdursunuz, ben mi, Akdeniz mi mağdur? Burada bir karmaşa var" şeklinde konuştu.

ŞEHİR İMAR BEKLİYOR

İmar planları ile ilgili de önemli açıklamalar yapan Gültak, "Şehir imar bekliyor. 2'nci etap imar planlarını nasıl çözeceğiz?...