02 / 05 / 2024

mersin ipotekli daire

mersin ipotekli daire

Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Mayıs ayında Türkiye genelinde 114 bin 800 konut sartılırken Mersin'de 3 bin 86 konut satıldı.

Asmin Trio'da 360 bin TL'ye 2+1 daire!

Mersin’nin Mezitli ilçesinde inşa edilen Asmin Trio'da 2+1 daire fiyatları 360 bin TL'den başlıyor. Projede 60 aya kadar vade farksız taksit imkanı da sunuluyor...

Borç yokken verilen ipotekli tapu için ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir projeden 2014’te iki daire aldım. Hiçbir borcum yok ama bana ipotekli tapu verdiler. Şimdi bana bankaya dava açmam gerektiğini söylüyorlar Siz ne dersiniz? ' sorusunu yanıtladı

Mersin'de 12.4 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Mersin Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı Anamur Özel Eğitim Uygulama Merkezi çevre düzenlemesi ve Mersin Yenişehir'de 2 adet arsayı kat karşılığı ihaleye çıkarıyor.

Mersin Tarsus'ta 472 konutluk projenin temeli atıldı!

Mersin Tarsus Tozkoparan Zahit Mahallesi'ndeki toplu konut projesindeki ilk etabın inşaatında ilk kazma vuruldu. Temel atma törenine Belediye Başkanı Şevket Can, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye çalışanlarının katıldı.

Mersin'deki boş ve ipotekli tarım arazileri meclise taşındı!

2002 yılından sonra Mersin'de tarımı bırakan çiftçi sayısı ve boş bırakılan tarım arazileri ile ildeki ipotekli tarım arazileri meclis gündemine taşındı..

Mersin Athena Residence'ta 1+1'ler 235 bin TL'ye!

Sağlık, inşaat, turizm, gayrimenkul, tarım, enerji ve teknoloji alanlarında hizmet veren Şekerlisoy Şirketler Topluluğu, Mersin Erdemli'de yeni proje inşa etti. Athena Residence projesinde daire fiyatları 235 bin TL'den başlıyor.

Mersin'deki okullar yenileniyor!

Eğitime destek amacı ile başlatılan çalışmalar kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri, Mersin genelinde 139 okulda asfalt, bordür çalışması ve spor sahalarının yapımına başladı.

Ümit Karan, Mersin Anamur Evleri’nden daire aldı!

Eski Galatasaraylı milli futbolcu Ümit Karan, Mersin Anamur’da yapımı süren Anamur Evleri’nden bir daire satın aldı. Şirket yetkilileri ve Ümit Karan satış sözleşmesini imzaladı.

Adana ve Mersin'de konut satışı arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Adana ve Mersin'de konut satışları arttı. Adana'da 2015 yılında satılan konutların 9 bin 53'ünü ipotekli satışlar oluşturdu.

Mersin'de konut fiyatları 2 kat arttı!

Mersin, konut fiyatlarının en düşük olduğu şehirlerdendi... Bir yıl öncesine kadar. Geçen yıl metropol ilçe Mezitli'de 100 bin liraya daire almak mümkündü... Denize yakın. Aynı daire şimdi 200 bin lira.

Mersin Silifke'de parke ve sıcak asfalt çalışmaları başlatıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Gubaroğlu, gazetecilere, Atatürk ve Menderes caddelerinde, parkesi sökülen ve bozulan yolların sıcak asfaltla kaplanacağını söyledi.

İpotekli daire satın alındığına borç kime kalır?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ipotekli daireler ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Heper'in köşe yazısı;

TOKİ Mersin Anamur Ören 1. Etap'ta 255 TL taksitle!

Toplam 12 adet konutun açık satışa sunulduğu TOKİ Mersin Anamur Ören 1. Etap'ta 255 TL taksitle konut sahibi olabilmek mümkün. Projede daire fiyatları 67 bin 384 TL'den başlangıç gösteriyor.

mersin ipotekli daire Haberi

mersin ipotekli daire

Türkiye genelinde konut satışları 2016 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %6,4 oranında  artarak 114 800 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 21 638 konut satışı ile en yüksek paya (%18,8) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 11 408 konut satışı (%9,9) ile Ankara, 6 697 konut satışı (%5,8) ile İzmir izledi. Mersin’de 2016 Mayıs ayında  3 086 konut satıldı. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 5 konut ile Hakkari, 13 konut ile Ardahan ve 33 konut ile Şırnak oldu.


İpotekli konut satışları 2016 Mayıs ayında 35 423 olarak gerçekleşti


Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %11,6 oranında azalış göstererek 35 423 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %30,9 olarak gerçekleşti. İpotekli satışlarda...