20 / 05 / 2024

Mersin Kazanlıya butik otel isteği

Mersin Kazanlıya butik otel isteği

Turizm Platformu Başkanı Olcar, Mersin'in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi'nde yapımı planlanan, ancak tahsisleri iptal edilen ve hukuki süreci devam eden Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi ile ilgili açıklama yaptı.

Mersin'den yola çıkan dev reaktör Adana'ya 4 günde ulaşacak

İspanya'nın Bilbao Limanı'ndan yüklenip Mersin Uluslararası Limanı'na indirilen, elyaf ve polyester ham maddesi üretiminde kullanılacak 30 metre uzunluğuna 8,5 metre yüksekliğine sahip reaktörün kara yoluyla 4 günde Adana'ya ulaştırılması planlanıyor.

Gökşin Grup'tan Urla'ya butik villa projesi!

İzmir'de 2017 senesinden itibaren arazi alım ve satım faaliyetleri gerçekleştiren Gökşin Grup A.Ş İzmir Urla'da 3-4 villalık butik proje inşa etmeye hazırlanıyor. 

Mersin'de TOKİ satışında yaşanan sorunlar mecliste!

Mersin'de TOKİ tarafından yapılan konutların satışında yaşanan sorunlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sıdalı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin'de deprem için alınan önlemler mecliste!

Mersin ilinde yaşanabilecek olası bir deprem için alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin Marina'daki bina ve tesislere yürütmeyi durdurma kararı!

Mersin Marina’ya son bir senede yeni ilave tesisler ve binaların yapılmasına yönelik işletme gerekli izinleri almıştı. Mersin 2'nci İdare Mahkemesi bir süre önce tesislere yönelik ‘yürütmeyi durdurma' kararı aldı...

Mersin'e 'Mutlu Yaşam Köyü’ inşa ediliyor!

Mersin'in Mezitli Belediyesi, Köy Enstitüleri ruhunu yaşatmak için yeni bir projeye başladı. Tece Şahintepe Mahallesi’nde yapımı tamamlanma aşamasında olan ‘Mutlu Yaşam Köyü’ projesi 7’den 70’e her yaştan insanı bir araya getirecek.

Mersin Athena Residence’ta yaşam başlıyor!

Mersin’in en değerli yazlık bölgesi Erdemli’de, hayata geçirilen Athena Residence’ta yaşam başlıyor.

Mersin Kazanlı'ya 1 milyar dolar yatırım yapılacak!

Mersin'in Tarsus ilçesindeki Kazanlı bölgesine 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Bakan Elvan, yatırım yapılacak bölgenin Türkiye'nin ikinci Belek'i olacağını belirti..

Kent Sağlık Grubu'ndan Bayraklı'ya butik hastane!

Yatırımlarına ara vermeyen Kent Sağlık Grubu, Çiğli’deki Kent Hastanesi ve Alsancak Tıp Merkezi’nden sonra çok yakın zamanda arka arkaya Bayraklı Tıp Merkezi ve Onkoloji Merkezi’ni hizmete açacak

Mersin'de yaşanan 2B sorunu TBMM'de!

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin'deki 2B arazilerinin yüksek fiyat sorununu TBMM gündemine taşıdı. Şimşek ayrıca, 2B sürecindeki bürokrasinin hızlandırılmasını talep etti..

Tarihi Mersin Kışlası yargıya taşınıyor!

Eski Mersin Kışlası’nın bulunduğu alan yargıya taşındı. Alanın imara açılmasına karşı çıkan Mimarlar Odası Mersin Şubesi, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun kararına karşı dava açtı.

Mersin'e monoray geliyor!

Mersin'de yaşanan su baskını riski hafif metro yerine havaray yapılması kararını getirdi. Hayata geçirilecek proje ile Akdeniz sahili boyunca Türkiye’nin en büyük havaray hattı döşenecek.

Kuyumcular butik yaşam için Alya Penta'yı seçti!

Akkuş Gayrimenkul’un Beylikdüzü’ndeki yeni projesi Alya Penta, Yaşam Vadisi Parkı’na komşu konumu, Beylikdüzü-Bakırköy metro hattına yakınlığı, az katlı binalarda sunduğu butik yaşam keyfiyle şehir merkezinin karmaşasından kaçmak isteyenleri kendine çekiyor.

Mersin Kazanlıya butik otel isteği Haberi

Mersin Kazanlıya butik otel isteği

Mevcut projenin bugün artık uygulanabilirliğinin kalmadığını savunan Olcar, Kazanlı için yeni ve ilginç bir proje önerisi getirdi. 



"BU SAATTEN SONRA ESKİ PROJEYLE DEVAM ETMEK MERSİN'İN ZARARINADIR" Mersin'de 7 yıl önce turizmle ilgili Kazanlı bölgesinde tahsisler yapıldığını ve o dönemde bir proje çizildiğini anımsatan Olcar, bunun ilk etapta 8 bin, daha sonra 15 bin yatak öngörülen bir proje olduğunu kaydetti. Bu projenin, Mersin'in 7-8 yılına mal olan, bir çivinin dahi çakılmadığı bir projeye döndüğüne dikkat çeken Olcar, "Geldiğimiz sonuçta da bu tahsisler iptal edildi. Aslında gecikmesi bizim işimize yaradı, çünkü o zamanki yapılmış olan projenin şu anda para etmeyeceğini, devam etmeyeceğini gördük. O dönemde yapılsaydı çok daha farklı yol kat ederdik. Yani o projenin zamanında yapılması gerekiyordu ama köprünün altından çok...