18 / 05 / 2024

mersin kent merkesi kentsel dönüşüm projesi

mersin kent merkesi kentsel dönüşüm projesi

Mersin’in kalbi kent merkezi baştan başa yenileniyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Silifke Caddesi, Atatürk Caddesi, Atatürk Evi Çevresi, Taş Bina Çevresi, Yoğurt Pazarı ve Ulu Cami Meydanı’nı yeniliyor.

Kent Yapı'dan Mersin'e 62 milyon 170 bin 734 TL'lik konut yatırımı!

Kent Yapı, Mersin Silifke'de "Konut Kapasite Artışı Projesi" için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yaparak ÇED sürecini resmen başlattı.

Capital Ticaret Merkezi'nin yüzde 90'ı tamam!

Güler GYG, Mersin kent merkezinde 4 ilçenin kesişim noktasındaki ofis projesi Capital Ticaret Merkezi’nin yüzde 90’ını tamamladı. Şirket bu projesiyle 2018 yılında Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyi ofis projeleri ödüllerini almıştı.

Mersin Gülnar'da 205 konut inşaatında sona gelindi!

Mersin'de toplu açılış töreninde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kent genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamada bulundu. 

Mersin, Çamlıbel Millet Bahçesi ile canlanacak!

Mersin'de bir zamanlar sahip olduğu hareketliliğiyle kent ekonomisinin kalbi niteliğindeki Çamlıbel mahallesi, Marina Projesi ve Millet Bahçesi ile eski günlerine kavuşacak.

Mersin'de Kentsel Tasarım Projesi hayata geçiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kenti güzelleştirmek adına “Kent Merkezi Kentsel Tasarım Projesi”ni başlatıyor. 

Mersin'deki 600 yıllık Azakhan'da moloz ve çirkin beton yığınları birikti!

Mersin’de bir zamanlar kent ticaretinin kalbi olan ve iş hanı yapılmak üzere yıkılan kent merkezindeki tarihi Azakhan’ın beton yığını oldu. 600 yıllık olduğu tahmin edilen yapının yerine 90’lı yıllarda iş hanı yapılmak istenmesi Mimarlar Odası Mersin temsilciliği sayesinde engellendi.

Mersin'in imar sorunu çözülüyor!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin’in kent planı ile ilgili en önemli sorunlarından olan 1/5000 ölçekli nazım imar planının ilk aşamasının çözüldüğü müjdeledi.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Mersin Uluslararası Limanı'nın yanı sıra Serbest Bölge, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve kent çarşısı bulunan Akdeniz ilçesi, kentsel dönüşümle modern yapılara kavuşmak için gün sayıyor.

Mersin marka kent olma yolunda!

Mersin, son yıllarda almış olduğu 31 milyar liralık yatırımla marka kent olma yolunda ilerliyor. Kente ulaşım, sağlık, enerji, sanayi ve turizm başta olmak üzere birçok yatırım yapılıyor.

Mersin'de imar planları değişiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde belediye meclisinde onaylanan ’1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu’nun, kent için önemli bir adım olduğunu açıkladı. 

Mersin'de özel proje alanları ile modern bir kent inşa edilecek!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılında çalışmalarını başlattığı ve 06.02.2018 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediye Meclisince oy birliği ile kabul edilen 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı’yla Mersin'de modern bir kent inşa edilecek.

Mersin Kent Meydanı için yer tespiti yapıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Eylül Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşiminde kent genelindeki meydan eksikliğinin giderilmesi amacıyla kent meydanı yapılması hakkındaki karar oy birliğiyle kabul edildi.

Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu kent meydanı olacak!

66 yıl önce Mersin'de inşa edilen Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yeri kent meydanı olacak. Kent meydanı yapılması hakkındaki karar mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

mersin kent merkesi kentsel dönüşüm projesi Haberi

mersin kent merkesi kentsel dönüşüm projesi

Mersin’in kalbi kent merkezi baştan başa yenileniyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Silifke Caddesi, Atatürk Caddesi, Atatürk Evi Çevresi, Taş Bina Çevresi, Yoğurt Pazarı ve Ulu Cami Meydanı’nı yeniliyor. Proje kapsamında Silifke Caddesi gündüz araç trafiğine kapatılacak, Taş Bina Kent Müzesi ve Belediye Prestij Binasına dönüştürülecek, belediye yanındaki otobüs durakları kaldırılarak, bu alan Mersinliler için toplanma alanı yapılacak.


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi’nin tanıtım toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından yapıldı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıya Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, oda başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda esnaf katıldı.

“Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu çalışmaları onaylandıktan sonra ada ada...