17 / 05 / 2024

Mersin Mezitli anıt mezar

Mersin Mezitli anıt mezar

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ünlü gök bilimci ve şair Aratos'un mezarının bulunduğu belirtilen alanın kamulaştırılmasını istedi.

Mersin Mezitli'de hobi bahçesi açıldı!

Mersin Mezitli Belediyesi, ilçe genelinde vatandaşları toprakla bulaştırmaya devam ediyor. Belediye son olarak ilçede yeni hobi bahçesinin açılışını gerçekleştirdi.

TOKİ Mersin Mezitli 2019 projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Mersin Mezitli 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Mersin Mezitli 2019 başvuru şartları neler? TOKİ Mersin Mezitli emekli konutları kurası ne zaman? İşte TOKİ Mersin Mezitli 2019 projesi 20 soruda tüm detaylarıyla...

TOKİ'den Mersin Mezitli'ye hükümet konağı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mersin Mezitli ükümet Konağı projesi için düğmeye bastı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi 16 yılda 3,5 kat büyüttük!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda Ankara muhtarlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi 16 yılda 3,5 kat büyüttüklerini ifade etti...

Yüksek Mühendis Mimar Erdoğan Tözge vefat etti!

Yüksek Mühendis Mimar Erdoğan Tözge vefat etti. İTÜ Mimarlık Fakültesi 1951 mezunu olan Yüksek Mühendis Mimar Erdoğan Tözge'nin vefatı üzerine taziye ilanı yayınlandı. 

Bozüyük'te 15 Temmuz Şehitleri Anıtı Ve Parkı açıldı!

15 Temmuz şehitlerini unutmamak, unutturmamak amacıyla yapılan 15 Temmuz Şehitleri Anıtı ve Parkı, Bozüyük Belediyesi tarafından törenle açıldı.

Ankara 15 Temmuz Şehitler Anıtı pazar günü açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da hayata geçirilen 15 Temmuz Şehitler Anıtı"nda incelemelerde bulundu.

Gölbaşı 15 Temmuz Şehitlik Anıtı tamamlanıyor!

Gölbaşı Belediyesi’nin şehitler anısına yaptırdığı “Şehitlik Anıtı” darbe girişiminin yıl dönümü 15 Temmuz akşamında açılacak.

15 Temmuz Zafer Anıt'ı havadan görüntülendi!

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında darbecilere karşı direnişin sembolü olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne yapılan “ 15 Temmuz Şehitleri Zafer Anıtı”nın yapımı hızla devam ediyor.

15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın inşaatı yüzde 95 tamam!

15 Temmuz'un yıl dönümünde açılacak olan Şehitler Anıtı'nın inşaatında sona gelindi. Anıtın yüzde 95’i tamamlandı.

15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın inşaatında son durum!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi girişi karşısında yapımı süren 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın inşaat çalışmalarını inceledi.

Çengelköy’deki 15 Temmuz anıtına tepki!

Çengelköy'e yapılacak 4.5 metre büyüklüğündeki mermi çekirdeği şeklindeki anıt çeşme tepki toplamaya başladı. Murat Bardakçı ve Nagehan Alçı bugünkü yazılarında hain darbe girişimi için farklı bir anıt seçilmesi gerektiğini kaleme aldılar.

15 Temmuz Şehitleri için anıt inşa edilecek!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışında inşa edilen şehitler abidesinin detaylarını, anıtın mimarı Hilmi Şenalp açıkladı.

Mersin Mezitli anıt mezar Haberi

Mersin Mezitli anıt mezar

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ünlü gök bilimci ve şair Aratos'un mezarının bulunduğu tahmin edilen alanın kamulaştırılmasını istedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tarhan, yazılı açıklamasında, milattan önce 315-245 yıllarında yaşadığı değerlendirilen Aratos'un anıt mezarını gün yüzüne çıkarmayı istediklerini söyledi.

Mezarın, ilçedeki Soli Pompeipolis Antik Kenti'nin yakınındaki bir arazide olduğunu tahmin ettiklerini anlatan Tarhan, bölgede kazı çalışması yapılması gerektiğini belirtti.

Mezarın bulunduğu tahmin edilen alanın bir vatandaşın mülkiyetinde olduğunu söyleyen Tarhan, "Mezar, bir vatandaşın mülkiyetindeki sebze alanının içerisindedir. Buradaki yaklaşık 500 metrekare alanda yapılacak kazı çalışmasıyla Aratos'un mezarı ortaya çıkarılacak ve tüm dünya Mezitli'nin, Mersin'in adını duyacaktır. Turizm alanında önemli bir kazanım olacaktır." şeklinde konuştu.

Tarhan, belediyenin imkanlarıyla, ünlü gök bilimci ve şairin anıt mezarının bulunduğu tahmin edilen alanı kamulaştırmanın mümkün olmadığına değinerek,...