02 / 05 / 2024

Mersin otogar kiraları

Mersin otogar kiraları

Mersin'de yeni otogardaki iş yerlerinin kira ihalesi durduruldu. Mersin 1. İdare Mahkemesi'nin, yeni otogardaki yazıhane ve dükkanların kiraya verilmesi için yapılan ihaleyle ilgili yürütmenin durdurulmasına karar verdiği bildirildi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın kira sorunu ile ilgili soru önergesi reddedildi!

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın, yüksek konut kiraları ve yol açtığı sonuçların araştırılması istemiyle vermiş olduğu  meclis araştırma önergesi reddedildi.

Mersin’de boş konut stoku azaldı: Kiralar 2 katına yükseldi!

Mersin Tüm Emlakçılar Odası, son dönemde yükselen kiralar sebebiyle kentin, Türkiye’nin en yüksek kira ücretine sahip şehirlerinden olduğuna vurgu yaptı.

Büyük İstanbul Otogarı’nda kiralar 5 bin ile 15 bin TL arasında!

Büyük İstanbul Otogarı’nı 9 Eylül 2019’da İBB devraldı. Büyük İstanbul Otogarı İşletme Müdürü Fahrettin Beşli, otogardaki kiralara ilişkin konuştu.

Mersin'de emlak piyasası hareketlendi! Fiyatlar uçtu!

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral Projesi, emlak piyasasını da canlandırdı. Taşucu'nda 25 yıldır emlakçılık yapan Mesut Katı, bir yıl öncesine kadar 180-200 bin TL olan konut fiyatlarının 350-400 bin TL'ye, bin TL olan konu kiraların ise 4-5 bin TL olduğunu belirtti.

Mersin Anamur Otogarı açıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Anamur’a kazandırdığı Anamur Otogarı projesinin açılışını gerçekleştirdi.

Mersin Gülnar Otogarı'nda sona gelindi!

Mersin'in Gülnar İlçesi için büyük öneme sahip olan ve 2016 yılı Mart ayında temeli atılan Gülnar Otogarı’nın inşaatında sona gelindi

Anamur Otogarı’nın temeli atıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur Otogarı'nın temelini attı.

Anamur Otogarı’nın temeli atıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur Otogarı'nın temelini attı.

Eski Mersin Otogarı'na bilim ve gençlik merkezi geliyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eski otogarı 2015 yılının Mart ayında yıkmıştı. Belediye, eski otogarın arazisi üzerine Bilim ve Gençlik Merkezi inşa edeceğini ilan etti.

Mersin Otogarı'ndaki iş yerleri kiraya verilecek!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Aralık Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı. Başkan Kocamaz, “İhale iptal edildi. Yeni bir süreç başlıyor. İş yerlerini teker, teker kiraya vereceğiz” dedi.

Mersin Büyükşehir Meclisi'nde otogar yeri tartışması!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Erdemli'ye yapılması planlanan yeni otogarın yeri tartışma konusu oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Erdemli Otogarı'nı görüştü!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Temmuz Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi, gerçekleşti. Mecliste Erdemli’ye yapılması planlanan yeni otogarın yeri tartışma konusu oldu.

Mersin Gülnar Otogarı’nın temeli atıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında Gülnarlıların hizmetine sunulacak olan Gülnar Otogarı’nın temel atma töreni Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katılımıyla gerçekleşti.

Mersin otogar kiraları Haberi

Mersin otogar kiraları

Mersin Otobüs Yazıhaneleri Kooperatifi Başkanı Ramazan Avcı, yazılı açıklamasında, Toroslar ilçesindeki yeni otogarda yazıhanelerin kiraya verilmesi için bir süre önce ihale düzenlediğini anımsattı.


Kira bedellerinin fahiş belirlendiğini, ilk yapılan ve yürütmesi durdurulan ihaleden sonra iki kat artışla şartname hazırlandığı öne süren Avcı, şöyle devam etti:


"Otogardaki hiçbir iş yerinin tahmini bedeli, Türkiye şartlarıyla bağdaşmıyor. Hiçbir kurum ve kuruluştan görüş alınmadan hazırlanan şartnamenin uygulanabilirliğinin olmadığını savunuyoruz. Esnafa sevinçli haber, Mersin 1. İdare Mahkemesi'nden geldi. Mahkeme, ihalenin hukuka aykırı olması ve yürütülmesi durumunda telafisi güç zararlar doğuracağı gerekçesiyle itiraz yolu kapalı olmak üzere yürütmenin durdurulmasına karar verdi."


Mersin'de otogar esnafı, yeni açılacak otogardaki dükkan kiralarının yüksek olduğu iddiasıyla 3 günlük iş bırakma eylemi başlatmış, yeni otogardaki yazıhaneler için 25 Ağustos'ta yapılan ihaleye teklif veren...