17 / 05 / 2024

Mersin Tarsus hızlı tren

Mersin Tarsus hızlı tren

Mersin ili Tarsus ilçesinde yürütülen hızlı tren projesi meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Mersin Tarsus Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Mersin İli Tarsus İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Mersin Tarsus'a hükümet konağı!

TOKİ Mersin Tarsus Hükümet Konağı'nın ihalesi 12 Mayıs 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesiyle ilgili 12 soru!

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı yapım aşaması meclis gündeminde konu oldu. İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hasan Sıdalı konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Mersin Tarsus hızlı tren projesine ilişkin 4 soru mecliste!

Mersin ili Tarsus ilçesinde yürütülen hızlı tren projesi meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Adana-Mersin Yüksek Hızlı Treni ne zaman açılacak?

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, hazırladığı yazılı soru önergesinde Bakan Turhan'a Adana-Mersin Yüksek Hızlı Treninin ne zaman açılacağını sordu...

TOKİ Mersin Hükümet Konağı ihalesi Pazartesi yapılacak!

TOKİ Mersin Tarsus Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 3 Eylül 2018 Pazartesi günü yapılacak...

TOKİ Mersin Tarsus Hükümet Konağı ihalesi 3 Eylül'de!

Mersin İli Tarsus İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 3 Eylül 2018 tarihinde saat 15:00'de yapılacak.

Adana-Mersin hızlı tren hattı çalışmaları TBMM gündeminde!

Adana-Mersin hızlı tren hattı çalışmaları meclis gündemine taşındı. MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Adana-Mersin hızlı tren hattına ilişkin 2 sorun TBMM'de!

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Adana-Mersin hızlı tren hattı yapım çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Karakaya sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmemt Arslan'a sordu.

Halil Deveden: Mersin'de hızlı kentleşme sorunu ilerliyor!

Mersin'de yaşanan hızlı kentleşme sorunlu ilerliyor. Düzensiz, alt yapışız ve tarım arazileri tahrip edilerek yapılan binalar şehirde yaşanabilirliği zorlaştırıyor. Denetimsizlik ise şehrin bu sorunlarını daha çok çıkmaza sokuyor.

Malatya'da hızlı tren projesi hayata geçirilecek!

Bülent Tüfenkci, Malatya'yı İskenderun ve Mersin limanlarına bağlayacak hızlı tren projesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ön görüşme yaptıklarını ifade ederek, en kısa sürede projenin ihalesine çıkılacağını söyledi.

Mersin Akdeniz'deki hızlı tren projesinde son durum!

Akdeniz Belediyesi, Hızlı Tren Projesi kapsamında mevcut demiryolu hattının 4 hatta çıkarılmasının planlanması üzerine, genişleyecek hat üzerinde bulunan Huzurkent Koruluğu’ndaki ağaçları sökerek Adanalıoğlu Mahallesi’ne taşıdı.

Mersin-Tarsus OSB, Türkiye’nin en çevrecisi olacak!

Türkiye’nin en çevreci OSB’si olmak için çalışmalarına hız veren Mersin - Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTSO), bu kapsamda öncelikli olarak deşarj ünitesi izni almak için temaslarını sürdürüyor.

Mersin Tarsus hızlı tren Haberi

Mersin Tarsus hızlı tren

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin ili Tarsus ilçesinde yürütülen hızlı tren projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Başarır sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Başarır önergesinde "Seçim bölgem olan Mersin İli Tarsus İlçesi Kavaklı Mahallesi’nde TCDD hızlı tren projesi kapsamında hemzemin geçit kapatılarak yerine alt geçit yapılmıştır. Söz konusu altgeçidin yüklenici firmasının Dalgıçlar- Nuhoğlu Ulaşım İş Ortaklığı olduğu bilinmektedir. Aynı proje kapsamında yine Tarsus İlçesi sınırları içerisinde 3 alt geçit daha yapılması planlanmaktadır. Bölgeye her şiddetli yağmur yağdığında söz konusu alt geçitte yaklaşık 1 metre boyunda su birikintisi oluşmaktadır. Yaklaşık 20 gün önce yağan yağmur sonucu araçlar altgeçitte biriken sular nedeniyle büyük zarar görmüş ve vatandaşlarımız mağdur olmuştur." diyerek 4 soru sordu.

Başarır'ın soruları

1-...