07 / 05 / 2024

Mersin Tulumba BatÇık Projesi çalışmları başladı

Mersin Tulumba BatÇık Projesi çalışmları başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, kent trafiğini rahatlatmak amacıyla hayata geçirdiği Tulumba Bat-Çık Projesi’nde, güney ve kuzey hattı beton dökme çalışmalarının başladığı bildirildi.

Ticari emlak piyasasında batık krediler sorun yaratıyor! Birçok sektör etkilenecek!

Ticari emlak piyasasında yaşanan sorunlar son günlerde sık sık gündem oluyor. St. Louis'deki Toberman Becker Wealth'in ortağı Michael Becker konuya ilişkin açıklamasında batık kredilerin sektörü sorunlarla karşılaştıdığının altını çizdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi sadece satılık değil kiralık konut da üretecek!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kentteki konut sorununa çözüm üretecek sosyal konut projelerini hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi rekor sayıda şoför alımı yapacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli! Son gün 2 Nisan!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığınca İŞKUR resmi internet sitesinde yayımlanan ilan doğrultusunda en az ilkokul mezunu 100 şoför alımı gerçekleştirileceği öğrenildi. Başvuracak adaylarda aranan başvuru koşulları ve detaylar da belli oldu. Peki, son başvuru tarihi ne zaman, başvuru şartları neler

Mersin Büyükşehir Belediyesi 100 itfaiye eri alacak! Online başvuru başladı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı 100 itfaiye alımı yapacağını duyurdu. 100 itfaiye eri için başvuru şartları ve detaylar belli oldu.

Kağıthane ve Sarıyer ilçeleri Büyükdere Caddesi Batı Kısmı imar planı askıda!

Kağıthane-Sarıyer ilçeleri, Büyükdere Caddesi Batı kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Mersin Aydıncık TOKİ’de 240 ay taksitle!

TOKİ'nin Mersin projelerinin hayata geçirileceği ilçeler açıklandı. Peki TOKİ Mersin Aydıncık projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Mersin Aydıncık TOKİ'ye nasıl başvurulur? Mersin Aydıncık TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

İnşaat sektöründe batık kredi tutarı 290 milyon TL'ye ulaştı!

İnşaatlar için kesenin ağzını açan bankalar şimdi sağladığı milyarlarca TL'lik krediyi toplayamama riskiyle karşılaşmış durumda. Kasım 2021'de inşaat sektöründe batık kredi oranı 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20.6 yükselişle 30 milyar 290 milyon Türk Lirası'na ulaştı.

Batı K İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Batı K İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kadıköy’de  100 bin TL sermaye bedeli  ile Mustafa Aytuğ Şahin Yavuz Alagöz tarafından kuruldu.

Bankalardaki batık ve riskli kredilerin artışının nedenleri araştırılacak!

Kamu bankalarındaki batık ve riskli kredilerin artışının nedenlerinin araştırılarak alınmasın gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla meclise araştırma önergesi verildi. 

Mersin'in muhtarlık binaları çağdaş mimariyle yenileniyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçede bulunan tüm muhtarlık binalarını yeniliyor. Yeni binalar çağdaş mimariyle yeniden inşa edilecek.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Yenice’deki arazinin statüsünü değiştirdi!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Yenice Cemevi’nin olduğu arazinin imar planlarına ibadethane olarak işaretlenmesini oy çokluğuyla onayladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kapalı işletmelerden 6 ay kira almayacak!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında esnafa yapılan yardımları açıklayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait işletmelerden 6 ay kira alınmayacağını açıkladı. 

Çimsa ve Mersin Büyükşehir Belediyesi engellilere umut olmaya devam ediyor!

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa, Engelliler Haftası kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleşen kurumsal sosyal sorumluluk projesi ile 2020 yılında da engelli bireylerin hayatına anlamlı ve özenli bir dokunuşta bulunuyor.

Mersin Tulumba BatÇık Projesi çalışmları başladı Haberi

Mersin Tulumba BatÇık Projesi çalışmları başladı

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, çalışmaların 24 saat gece-gündüz devam ettiği Tulumba Bat-Çık Projesi inşaatında, alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından beton dökme çalışmalarına da başlandı. Güney ve kuzey Tulumba Bat-Çık hattında 1. kat grobeton dökme çalışmaları hız kesmeden devam ederken, Silifke Caddesi’ndeki fore kazı ve hafriyat çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çalışma alanında bulunan çalı gruplarını ve ağaçları da sökerek başka yerlerde kullanılmak üzere Mersin Büyükşehir Belediyesi fidanlığına gönderdi.


Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tulumba Bat-Çık Projesi’nin Mersin’in trafiğini büyük ölçüde rahatlatacağını ifade ederek, “Tulumba Bat-Çık Projesi başta olmak üzere yapacağımız diğer alt-üst geçitlerle Mersin’in ulaşımını rahatlatacağız. Yaptığımız kavşak çalışmaları ve akıllı sinyalizasyon düzenlemeleriyle kentimiz modern bir ulaşım ağına kavuşacak”...