03 / 05 / 2024

mersin yenişehir kentsel dönüşüm

mersin yenişehir kentsel dönüşüm

Mersin Yenişehir Belediyesi, kent geneline yapı kullanma izni olmayan binaların mühürleneceği konusunda sakinlerine uyarıda bulundu.

Mersin Yenişehir'deki kentsel dönüşüm sınırları belirlendi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, plan altlıkları ve ürettiği imar haritaları ile kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi.

Yenişehir'deki metruk binalar yıkılıyor!

Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü metruk binaları yıkmaya devam ediyor. Cumhuriyet Mahallesi 1618 sokakta yer alan, görüntü kirliliğine sebep olan ve mahalle sakinlerine rahatsızlık verdiği tespit edilen bina, belediye ekiplerince yıkıldı.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm müjdesi: Çay Mahallesi’ndeki 330 konutluk yeni proje onaylandı!

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Akdeniz için yeni bir kentsel dönüşüm müjdesini verdi. İşte Gültak'ın o açıklaması...

Mersin Yenişehir'e 90 odalı yeni otel geliyor!

Köknar Turizm, Mersin'de inşa edeceği yeni oteli için düğmeye bastı. Yenişehir'de yükselecek olan proje 89 milyon 889 bin TL'ye mal olacak.

Mersin Yenişehir'de konut imarlı arsa satılacak! Fiyatı dudak uçuklattı!

Mersin İli Yenişehir Belediye Başkanlığı Mersin Yenişehir Menteş Mahallesi'nde yer alan konut imarlı arsayı satışa çıkardı.

Mersin Yenişehir için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili, Yenişehir ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Yenişehir'de yapı kullanma izni olmayan binalar mühürlenecek!

Mersin Yenişehir Belediyesi, kent geneline yapı kullanma izni olmayan binaların mühürleneceği konusunda sakinlerine uyarıda bulundu.

Ataşehir Yenişehir Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde son durum ne?

İstanbul’un Ataşehir ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi’nde Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesi yılan hikayesine döndü. 

Diyarbakır Yenişehir'de kentsel dönüşüm çıkmazı!

Diyarbakır Yenişehir'de Fiskaya olarak bilinen Dicle ile Feritköşk Mahallelerinin yıkılacağı tartışmaları uzun zamandır gündemde. Vatandaşlar evlerini satmayacaklarını belirtti.

Diyarbakır Yenişehir'de 33 hak sahibine konutları teslim edildi!

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki iki mahallede 44 hektarlık alandaki 943 yapıda 5 etap şeklinde start verilen kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, 33 hak sahibine TOKİ tarafından inşa edilen konutların anahtarları teslim edildi. 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin temeli atıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için temel atma töreni gerçekleşti. Proje ile 2 bin 103 konut inşa edilecek.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için düğmeye basıldı! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında temel atma töreni yarın gerçekleşiyor. 

Mersin Yenişehir'de 11.5 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Mersin Yenişehir'de yer alan 2 adet arsayı 11 milyon 550 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Diyarbakır Yenişehir'de kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Diyarbakır Yenişehir'de yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Mersin Yenişehir'in galericiler sitesi ve küçük sanayi sitesi projesi TBMM'de!

Mersin'in Yenişehir ilçesine bağlı Çiftlikköy Mahallesinde tarım arazisine yapılacak galericiler sitesi ve küçük sanayi sitesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çelik, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

mersin yenişehir kentsel dönüşüm Haberi

mersin yenişehir kentsel dönüşüm

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yapı kullanma izni bulunmayan binaların tehlike yarattığını ve vatandaşların can ve mal güvenlikleri sebebiyle bu konutları satın almamaları gerektiğini söyledi. Yenişehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; mağduriyetleri önlemek amacıyla yapı kullanma izni olmayan konutları mühürleyeceklerini vurgulayan Başkan Özyiğit, “Hemşehrilerimizin can ve mal güvenliğini korumak bizim öncelikli sorumluluğumuz” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit Yenişehir’de konut ve ticari alanlarının geliştiğini söyledi ve inşaat ruhsatı alarak biten fakat kullanma izni olmayan binaların hukuki ve teknik açıdan tamamlanmamış sayıldığına vurgu yaptı. Başkan Özyiğit, kullanma izni olmayan binaların hukuki ve teknik açıdan inşaat olarak değerlendirildiğini ve vatandaşların can güvenliğini riske attığını dile getirdi. 

Yapı kullanma izni olmayan binalarda yasa gereği bağımsız bölüm aboneliği yapılarak binalara su, elektrik ve doğalgaz...