08 / 05 / 2024

Mersinde kaçak restoran yıkıldı

Mersinde kaçak restoran yıkıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından yıkımı kararlaştırılan bir restorana ait kaçak yapının yıkımı gergin anlara sahne oldu.

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

Seferihisar’daki kaçak restoran kaçak otel oldu!

Seferihisar'da belediyenin işletme ruhsatı verdiği ve üçüncü katı kaçak olduğu için 'yapı kayıt belgesi' iptal edilen restoranın bulunduğu kaçak bina butik otele çevrildi.

Beykoz Big Chefs Restoran için kaçak iddiası!

Beykoz Anadolu Hisarı'ndaki Big Chefs Restoran'ın kaçak olduğu iddia edildi. AKP eski Meclis üyesi Lale Çulban Enç'in sahibi olduğu restoran 6 ay önce mafya hesaplaşmasına sahne olmuştu.

Adana'da Çapa Restoran'ın kaçak yapıları yıkılacak!

Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki Dilberler Park’a dahil edilmesi gereken 22 dönümlük alanı talan edenlerin arasına Çapa Restoran da 400 metrekarelik kaçak yapısıyla eklendi

Mimarlar Odası'nın kaçak katına mühür!

İstanbul Mimarlar Odası'nın Karaköy merkez binasının çatı katına kaçak olarak inşa edilen restoran mühürlendi.

Mimarlar Odası'nın Karaköy'deki kaçak restoranı mühürlendi!

İstanbul Mimarlar Odası’nın Karaköy’deki merkez binasının çatı katına kaçak olarak inşa edilen restoran mühürlendi.

Belediye encümeni kararıyla Karaköy'deki kaçak bina yıkılacak!

Belediye encümeni, İstanbul Mimarlar Odası’nın Karaköy’deki kaçak binasıyla ilgili yıkım kararı aldı. İskansız binada projeye aykırı inşa edilen restoran ve bölümler 15 gün içinde düzeltilmezse, belediye ekipleri yıkıma başlayacak.

Mersin'de kaçak restoran yıkıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından yıkımı kararlaştırılan bir restorana ait kaçak yapının yıkımı gergin anlara sahne oldu.

Mimarlar Odası'nın Karaköy'deki binası kaçak mı?

Mimarlar Odası’nın Karaköy binasındaki kaçak belgelendi. Belediyenin tespit tutanağına göre Mimarlar Odası, çatıya ‘kaçak restoran’ kondurmak için her türlü usulsüzlüğü yapmış. Tutanakta ‘işgalci’ tanımı kullanılması da dikkat çekiyor.

Ahmet Şahin: Kentsel dönüşümle kaçak yapılaşma azaldı!

Yapı Endüstri Merkezi'nde konuşan TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, kentsel dönüşümle gecekondu ve kaçak yapılaşmaya yönelme imajının kırıldığını belirterek, "Artık gecekondu yıkımları olaylarla değil törenlerle gerçekleştirilmektedir" dedi

Eskişehir'deki kaçak villalar için yönetmelik değişti!

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Karacaşehir köyünde kaçak olarak inşa edilen villaların, Büyükşehir ve Odunpazarı belediyelerinin yaptığı yönetmelik değişikliğiyle kurtarıldığı ileri sürüldü

Adana'da Belediye Meclis Üyesi'ne kaçak villa cezası!

Adanada, AK Partili Büyükşehir ve Çukurova İlçe Belediye Meclis üyesi Levent Özveren ile turizmci eşi Müge Sürmeli Özveren, kamu arazisine kaçak villa yaptıkları iddiasıyla 10ar ay hapis cezasına çarptırıldı. Çiftin cezaları ertelendi.

Arnavutköy Belediyesi kaçak yapıları yıktıracak!

Arnavutköy Belediyesi Yapı Kontrol  Müdürlüğü, ilçede 2007 ve 2010 yılında yapılmış kaçak binaların yıkılması işini yaptırmak üzere ihale düzenlediğiniduyurdu

Mersinde kaçak restoran yıkıldı Haberi

Mersinde kaçak restoran yıkıldı

Yıkıma karşı çıkan işyeri çalışanları ile görevli zabıtalar arasında yaşanan arbedeye, Çevik Kuvvet ekipleri müdahale etti. 2 kişinin yaralandığı olayda 10 kişi gözaltına alındı. İşyeri yıkılan Uğur Tomak, yıkılan yere çok para harcadığını belirterek, "Elamanlarım işsiz kaldı, biz evimize ekmek götüremez olduk. Hakkımızı arayacağız" dedi. 


KARAR ÇIKTI 

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan bir restoranın sahipleri, işyerinin ön tarafına ek bir yapı inşa etti. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi de, yapının imar planında yol ve yeşil alan olarak geçen bölüme yapıldığını ve usulsüz olduğu gerekçesiyle yıkım kararı çıkardı. Bunun üzerine işyeri sahipleri, yürütmenin durdurulması istemiyle Mersin 2. İdare Mahkemesi'ne başvurdu ancak mahkeme heyeti bu talebi reddetti. 


DİRENENLER GÖZALTINDA 

Sabah saatlerinde restorana gelen zabıta ekipleri, alınan kararı tebliğ ederek yıkım işlemini başlattı. Bu sırada yıkımı engellemek...