11 / 01 / 2025

Mersindeki osmanlı yapıları

Mersindeki osmanlı yapıları

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki 155 yıllık çeşme ile 150 yıllık cami, Osmanlı Devleti tarafından kentte yapılan ilk ve tek mimari yapı olarak günümüze kadar ayakta kaldı.

Bitlis'te binaların arasında kaybolan tarihi yapılar gün yüzüne çıkarılıyor!

Bitlis'te Osmanlı döneminden kalan ve zamanla yapılan binaların arasında kaybolan tarihi yapılar, gün yüzüne çıkıyor.

Büyükyalı'da restore edilen tarihi yapılar halka açılıyor!

İstanbul'da 6 milyar liralık yatırım ile hayata geçirilen Büyükyalı projesinde, restore edilen tarihi yapılar yaşam alanlarına döndürüldü. Bu kapsamda, Osmanlı’nın ilk sanayi tesislerinden 'Fabrika-ı Hümayun'un 100 yıl aradan sonra sivil ziyarete açılması planlanıyor. 

Konya'da Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait yapılar yenileniyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Konya ve çevresindeki Selçuklu, beylikler ve Osmanlı dönemine ait tarihi yapılar, aslına uygun restorasyon çalışmalarıyla adeta küllerinden doğuyor.

Konya'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Konya ve çevresindeki Selçuklu, beylikler ve Osmanlı dönemine ait tarihi yapılar, aslına uygun restorasyon çalışmalarıyla adeta küllerinden doğuyor.

İznik'te antik miras yapılar yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik’te kültürel mirası ayağa kaldırmak için harekete geçti. Bakanlık desteği ile surlar rekonstrüksiyona tabi tutuldu. Osmanlı dönemi yapıları yenilendi.

Cem Oğuz: Antalya’daki yapılar için Deprem Master Planı şart!

İMO Şube Başkanı Oğuz, son zamanlarda Akdeniz’de meydana gelen depremler nedeniyle Antalya’daki yapılar için Deprem Master Planı’nın bir an önce yapılmasının artık kaçınılmaz bir duruma geldiğini söyledi

İstanbul'da riskli yapıların raporlarının onay yetkisi ilçe belediyelerine devredildi!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı'nın 8 Mart 2014 tarih ve 1658 sayılı oluru ile İstanbul'da riskli yapıların raporlarının onay yetkisi ilçe belediyelerine devredildi. Bu kararla birlikte de riskli bina çalışmaları hızlandı.

Eren Yapılar İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Eren Yapılar İnşaat Limited Şirketi, Erkan Eren tarafından 500 bin TL'lik sermaye bedeli ile 6 Mayıs 2014 tarihinde Esenler, Mimarsinan Mahallesi, 78 Sokak 'ta kuruldu.

Riskli yapıların yıktırılması süreci!

Kentsel dönüşümde riskli yapı tespitine ilişkin yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucunda yapı hala "riskli" olarak değerlendiriliyorsa, yapı için tahliye ve yıkım süreci başlar. İşte riskli yapıların yıktırılması süreci...

Baneva Ahşap Yapılar Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baneva Ahşap Yapılar Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Mustafa Kerim Şahin tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 28 Nisan'da kuruldu.

TOKİ sivil mimari tarihi yapıların restorasyonu için kredi limitini 125 bin TL'ye yükseltti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), sivil mimari tarihi yapıların restorasyonu için kredi limitini 125 bin TL'ye yükseltti. Sivil mimarinin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından yapılan bu hamle Isparta için de önem arz ediyor.

Ali Dumankaya: Kentsel dönüşümle birlikte eski yapılar değerlendi!

Kentsel dönüşüm sektöre hareket katarken, aynı zamanda dönüşümün yapıldığı bölgelerdeki eski yapıların fiyatını da artırdı. Dönüşümün yoğunlaştığı bölgelerde ev sahipleri değer artışını satıp çıkarak değerlendirmek yerine, yenilemeye yöneldi.

Kentsel dönüşümle birlikte eski yapılar değerlendi!

Gayrimenkul sektörüne hareket katan kentsel dönüşüm sektöre hareket katarken, aynı zamanda dönüşümün yapıldığı bölgelerdeki eski yapıların fiyatını da artırdı. Eski yapıların değeri astronomik rakamlara çıktı...

Mersindeki osmanlı yapıları Haberi

Mersindeki osmanlı yapıları

Mersin'in Akdeniz ilçesi Camiişerif Mahallesi Uray Caddesi üzerinde bulunan Osmanlı mirası mimari eserler, özgün yapısı ile koruma altına alındı. Yapılarla ilgili konuşan Mersin Kent Tarihi Müzesi kurucusu ve şehir araştırmacısı Mustafa Erim, her iki yapının da kentin gelişimi ile bağının olduğundan bahsetti.

ÇEŞME 155 YILDIR AKIYOR

Hürriyet'te yer alan habere göre; 1830'lu yıllarda bir köy, 1852 yılında nahiye ve 1864 yılında ise kaza olan Mersin'de Osmanlı Devleti'nin kalıcı mimarı eserler yapmaya başladığından bahseden Erim, "Mersin kaza olduktan sonra, 1865 yılında Sultan Abdulaziz'in annesi Bezm-i Alem Valide Sultan'ın vakfı tarafından buraya bir çeşme yaptırılıyor. Çeşmenin üzerinde tarihini anlatan kitabe mevcut. Kitabede çeşmenin Sultan Abdulaziz tarafından Bezm-i Alem Valide Sultan adına yaptırıldığı yazıyor. O yıllardan beri 1,5 asırdır vatandaşlar buradan gelip su içiyorlar" diye...