29 / 04 / 2024

mersine teknopark mı yapılacak

mersine teknopark mı yapılacak

Turunçgil ve tropik meyve üretimiyle adından söz ettiren Mersin’in 2’nci teknoparkı tarım sektörüne hitap edecek. 2015 yılında faaliyete geçmesi planlanan tarım teknopark, 50 dönümlük arazide kurulacak

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Esenler ilçesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesine ( Teknopark ) ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 17.12.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Yıldız Teknopark'ta kira indirimi desteği devam edecek!

Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci, "Sağladığımız Ar-Ge Teşvik Fonu kapsamında kira indirimi desteğine devam edeceğiz." dedi.

Malatya'ya bir teknopark kurulmalı!

BAU (Bahçeşehir Üniversitesi) Global Başkan Yardımcısı Ahmet Köse, Malatya’nın her açıdan büyük bir potansiyel taşıdığını vurguluyor. Köse, "Malatya’mıza mutlaka bir adet teknopark kazandırılmalıdır" diyor.

Türkiye'den Özbekistan'a teknopark yatırımı!

Türkiye’nin Özbekistan hükümetinin davetiyle başlatmış olduğu teknopark projesi ete kemiğe büründü. Proje için ilk adım, Taşkent’teki 1 milyar dolarlık Olmazor Teknopark ile atılacak.

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi'ne İSTKA'dan destek!

Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation'ın, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında "Girişimcilik Ekosistemi Yenilenme Projesi: Rejenerasyon-20" ile destekleneceği açıklandı.

Türk tarımının Silikon Vadisi kuruluyor!

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Menemen Çiftliği’nde tarım teknoparkı oluşturma çalışmalarında sona yaklaşıldığından bahseden İTB Başkanı Işınsu Kestelli, “Bu çiftlik Türk tarımının Silikon Vadisi olacak. Tarımla teknolojiyi birleştiren tüm girişimlerin çekim merkezi haline gelecek” diye konuştu.

Girişimciler düşük kira bedeli ödeyerek Teknopark İstanbul'da kalabiliyor!

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu yaptığı açıklamada "Kuluçka mezuniyeti sonrası girişimciler; post kuluçka olarak adlandırılan dönemde düşük kira bedeli ödeyerek Teknopark İstanbul'da kalabiliyor." dedi.

Tekfen Mühendislik Anonim Şirketi Teknopark Şubesi açıldı!

Tekfen Mühendislik Anonim Şirketi Teknopark Şubesi bugün Pendik'te 20 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Can tarafından kuruldu.

Teknopark işletmelerinden 2 ay boyunca kira alınmayacak!

Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci yaptığı açıklamada, "Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren sosyal alan işletmecilerinden kira bedeli alınmayacak" dedi.

Teknopark işletmelerinden 2 ay kira alınmayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede alınan tedbirler ve ekonomik desteklerin yer aldığı paylaşımında "Sanayi" başlığında ise Teknopark işletmelerinden 2 ay kira alınmayacağını açıkladı.

Teknopark İstanbul 2. Etap açıldı!

Teknopark İstanbul’un ikinci etabı açıldı. Açılış töreninde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıklamalarda bulundu. Başkan Varank; “Bugün teknoparklarımızda 5 bin 593 firma faaliyet gösteriyor ve 47 bine yakın Ar-Ge personeli istihdam ediliyor.” dedi.

Teknopark İstanbul’un ikinci etabı 2020'nin sonunda açılıyor!

Türk savunma sanayisinin inovasyon merkezi Teknopark İstanbul’un yapımı tamamlanan 2. etap binalarının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından 2020'nin sonunda gerçekleşecek.

Melih Bulu: Sağlık alanında teknopark kuracağız!

İstinye Üniversitesi, sağlıkta Türkiye'nin en rekabetçi üniversitesi olmayı hedefliyor. Rektör Prof. Dr. Melih Bulu, "Sağlık mühendisliği ağırlıklı bir teknopark kuracağız. Burada üretilen cihazları, teknolojileri ve yerli ilaçları dünyaya satacağız" diyor.

mersine teknopark mı yapılacak Haberi

mersine teknopark mı yapılacak


Mersin Tarım Platformu Başkanı Mustafa Asparuk, kentte tarım teknopark kurulması için düğmeye basıldığını belirterek, “Tarım teknoparkın yapılacağı arazi belirlendi. Bütçe çalışmaları yapıldı. Bu yılın sonuna kadar çalışmalar tamamlanacak ve gelecek yıl ise bu projenin hayata geçecek” dedi.


Tarım Teknopark için Alata Bahçe Kültürleri ve Araştırma Merkezi yanında yer alan yaklaşık 50 dönümlük bir arazinin belirlendiğini kaydeden Asparuk, “Bu arazi içindeki binaların revize edilmesi ile teknopark oluşturulacak. Bu nedenle de kuruluş için 2 milyon TL gibi mütevazı bir bütçe yeterli gelebilir. Alata’nın tüm teknik imkânlarından faydalanılacak olması da bu teknoparkın etkinliğinin artması adına büyük önem taşıyor” diye konuştu.


Tarım teknoparkların üniversiteler içinde kurulan diğer teknoparklardan farklılıklar gösterdiğini anlatan Asparuk, “Tarım teknoparkta girişimciye bir ofis verilmesi çok anlam ifade etmiyor. Tarım konusunda fikri...