29 / 04 / 2024

MERYAP başkanı Nesim Ekinci

MERYAP başkanı Nesim Ekinci

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, nitelikli işgücü sıkıntısının sektörün büyümesini engellediğini savundu.

Konut kredisi başvuruları 5 kat arttı!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, konut kredisi başvuru sayısının, yaklaşık 5 kat arttığını, bu durumun ekonominin sağlam temeller üzerine kurulu olduğunu gösterdiğini söyledi.

Nesim Ekinci kimdir?

Ekinci İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci kimdir? Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, bugüne kadar hangi projelere imza attı? İşte Nesim Ekinci...

Ev alırken yapı ve malzeme kalitesine dikkat edilmeli!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, vatandaşların ev alırken, dış cephe estetiği, mekan büyüklüğü gibi unsurların yanı sıra binanın yapı ve malzeme kalitesini de sorgulaması gerektiğine dikkat çekti.

Nesim Ekinci: Konut almak için en uygun zaman!

MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1’in altına düşmesinin sektöre can suyu olduğunu söyledi.

Mersin'de yeni imar planları hazırlanıyor!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisinde ele alınan 1/5 binlik imar önemli olduğunu açıkladı.

1/5 binlik imar planı 10 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, istihdam çağrısına destek verdiğini belirtti. Ekinci 1/5 binlik imar planının onaylanması halinde sektörün en az 10 bin kişiyi istihdam sağlanacağını söyledi.

Nitelikli eleman eksikliği inşaat sektörünü engelliyor!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, nitelikli işgücü sıkıntısının sektörün büyümesini engellediğini savundu.

Mersin'de 1/100 binlik plan kabul edildi, sıra 5 binlik planda!

MERYAP Başkanı Nesim Ekinci ve yönetim kurulu üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı makamında ziyaret ederek, 1/100 binlik planın Meclis'ten geçmesinin ardından 5 binlik planı beklediklerini söyledi.

Konut kredisi başvuruları 5 kat arttı!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, konut kredisi başvuru sayısının, yaklaşık 5 kat arttığını, bu durumun ekonominin sağlam temeller üzerine kurulu olduğunu gösterdiğini söyledi.

Nesim Ekinci: Mersin'de inşaat sektörü tıkandı!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, "5 binlik planın artık Meclis'ten geçirilmesi için el birliğiyle şehrin önünü açın. Sektör tıkandı. Dayanacak gücümüz kalmadı" dedi.

Mersin'e kent merkezi kazandırılmalı!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği'nin düzenlediği 'Yurtdışı Teknik Gezisi'nde bu yıl rota Orta Avrupa ülkeleri oldu. MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, "Mersin'e de bir kent merkezi kazandırılması gerekiyor" dedi.

Nesim Ekinci: Mersin imar planları meclisten geçmeli!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci: "Kentsel dönüşümün ilk şartı olan 5 binlik imar planı Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçmeden sektörümüz rahat bir nefes alamayacak." dedi.

İnşaat sektörü ara eleman sıkıntısı yaşıyor!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, Türkiye'de ve Mersin'de artan işsizlik oranlarına rağmen, inşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

Başkan Ekinci: Mersin'de derhal kentsel dönüşüm başlamalı!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) ve Ekinci İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, "Mersin'deki birçok bina çakıl ve elle dökülen betonlarla yapılan binalar...

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği'nden ABD'ye gezi!

MERSİN Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) yönetimi ve üyeleri, Amerika Birleşik Devletleri'ne 10 günlük gezi düzenledi. MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, geziyle ilgili bilgi verdi..

MERYAP başkanı Nesim Ekinci Haberi

MERYAP başkanı Nesim Ekinci

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, nitelikli işgücü sıkıntısının sektörün büyümesini engellediğini savundu. İnşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman talebini karşılamak amacıyla kurulan mesleki ve teknik eğitim kurumlarınm, bu talebe yeterince cevap veremediğini belirten Ekinci, "İnsan gücü kullanımında büyük bir orana sahip olan sektörümüz, kalifiye personel ihtiyacını karşılayamıyor" dedi. 


Türkiye'de işsizlik rakamlarının artmasına karşın, inşaat sektörünün çalıştıracak nitelikli ara eleman bulmakta zorlanmasının büyük bir çelişki olduğuna vurgu yapan Ekinci, mesleki eğitim veren tüm kurum temsilcilerinin nitelikli eleman yetiştirilmesi için etkin adımlar atması gerektiğine işaret...