19 / 07 / 2024

Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi açılış

Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi açılış

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Dolmabahçe'de azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle yaptığı toplantıda müjde vermişti. Şimdi yapılacak o kilise inşaatının ayrıntıları ortaya çıktı...

Anaokulu parası ne zaman yatırılacak? Ana sınıfı yardımından kimler faydalanacak?

Devlet dar gelirli ailelerin çocuklarına anaokulu destek ödemeleri yapılacak. Peki, anaokulu yardımı başvuru koşulları neler? Anaokulu ödemeleri ne zaman yatırılacak? Ana sınıfı desteği kadar? İşte detaylar...

Balıkesir’deki Zeytinli Ada, arkeopark projesiyle turizme kazandırılıyor!

Balıkesir’in Erdek ilçesindeki Zeytinli Ada’da Meryem Ana Manastırı'ndaki M.S. 4’üncü yüzyıldan kalan vaftizhane, 2 hamam, seramik pişirme fırınları gibi alanların ziyaretçilere açılması için ören yeri çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki tatil sezonunda kültür turizmine açılacak!

Kuyumcukent Gayrimenkul Ana Sözleşmesi'nin tadil metinleri onaylandı!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurusu yapılan Ana Sözleşme Tadil Metinleri, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı.

Mardin'deki tarihi Süryani Çarşısı restore edilecek!

Mardin'de 17. yüzyılda inşa edilen Süryani Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları en kısa süre içerisinde başlayacak.

Mardin'de Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışta! 

Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışa çıkarıldı. Kilise için 7 milyon 250 bin TL isteniyor. 

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün ana sözleşme tadili imzalandı!

Kuyumcukent Gayrimenkul, Sermaye Piyasası Kurulu ve Ticaret Bakanlığı'ndan gerekli izinlerin alınmasını takiben ilk genel kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulamasına karar verildi.

Enka İnşaat'ın ana sözleşmesinin 6'ncı maddesi değişti!

Enka İnşaat'ın ana sözleşmesinin sermayeye ilişkin 6'ncı maddesinin ekli şekilde değiştirilmesi ve gerekli izinler için SPK'ya yapılan başvuru onaylandı.

Enka İnşaat esas sözleşme değişikliği için SPK'ya başvurdu!

Enka İnşaat'ın ana sözleşmesinin sermayeye ilişkin 6'ncı maddesinin ekli şekilde değiştirilmesi ve gerekli izinler için Sermaye Piyasası Kurulu ve Ticaret Bakanlığı'na başvurulmasına karar verildi. 

Cumhuriyet tarihinin ilk Süryani Kilisesi'nin inşaatında son durum!

Yeşilköy'deki Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin yapım çalışmaları hızla sürüyor. Kaba inşaatı tamamlanan kilise çalışmalardan sonra Cumhuriyet tarihinin sıfırdan inşa edilen ilk Süryani kilisesi olacak.

Ordu Alankent Ana Sınıfı ve Ortaokulu'nun spor sahasına dönüştürüleceği iddiası mecliste!

Ordu'nun Kabataş ilçesinde bulunan Alankent Ana Sınıfı ve Ortaokulu oyun alanının halka açık spor sahasına dönüştürüleceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeşil GYO'nun esas sözleşme değişikliği onaylandı!

Yeşil GYO Ana Sözleşmesinin 7.maddesinin tadilinin görüşülmesi neticesinde değiştirilmesine oy birliğiyle karar verildi. 

Enka İnşaat ana sözleşme tadili açıklaması!

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş.'nin esas sözleşmesinin "Sermaye" başlıklı 6. maddesi değiştirilmiş olup, söz konusu değişikliği içeren yürürlükteki esas sözleşmesi yayınladı.

Pera GYO ana sözleşmesini güncelledi!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ana sözleşmesi hakkında açıklama yaptı.

Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi açılış Haberi

Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi açılış

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Dolmabahçe'de azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle yaptığı toplantıda müjde vermişti. Şimdi yapılacak o kilise inşaatının ayrıntıları ortaya çıktı. Yeşilköy Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi'nin projesi, Ergün Mimarlık tarafından hazırlandı. Kilise Yeşilköy'e inşa edilecek. Projesi tamamlanan kilise, 1 buçuk milyon dolara mal olacak. Yeşilköy'deki eski İtalyan mezarlığı olarak da bilinen yer Süryani Cemaati'ne yakın kaynaklara göre İBB tarafından geçtiğimiz yıllarda tahsis edildi. Böylece 1923 yılında kurulan Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir kilise sıfırdan yapılmış...