23 / 07 / 2024

Merzifon OSB çevre ve imar toplantısı

Merzifon OSB çevre ve imar toplantısı

Merzifon Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü toplantı salonunda Çevre ve İmar konularında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, otoyola bağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da katıldığı tören ile açıldı. Bakan Uraloğlu bu bağlantı ile senelik 150 milyon lira tasarruf sağlanacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Kömürcüler OSB'nin akıbeti belli oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kömürcüler OSB yönetimi ile görüşme yaptık. Bu alanda artık kömürcülük faaliyetlerini müsaade etmeyecek adımlarımızı atıyoruz'' diye konuştu.

35,5 milyon TL'lik Keşan Gıda OSB 2023'te açılacak!

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası)’nun, Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne ilişkin başlattığı ÇED (Çevre Etki Değerlendirmesi) süreci sonuçlandı. 35,5 milyon TL'lik Keşan Gıda OSB 2023'te açılacağı belirtildi...

Kavacık OSB projesinin imar planı askıda!

Kavacık Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesinin imar planı onayı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından askıya çıkarıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü ise ilginç bir karar verdi.

Merzifon OSB'de imar yolları açılıyor!

Amasya Merzifon OSB'nin ikinci sanayi bölgesi parselleri arasındaki imar yollarının açılması için çalışmalara başlandı.

Merzifon OSB'ye arsa tahsisi müjdesi!

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Merzifon Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) arsa tahsisinde uygulanan indirim oranının yüzde 60'a çıkarıldığını dile getirdi. 

Merzifon OSB'ye arsa tahsisi müjdesi!

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Merzifon OSB'de arsa tahsisinde uygulanan indirim oranının yüzde 60'a çıkarıldığını açıkladı.

Amasya Merzifon OSB'ye 10 yeni fabrika kurulacak!

Amasya'nın Merzifon Organize Sanayi Bölgesi'ne yeni yatırım yapılacak. Toplam 55 milyon TL’ye kurulacak 10 fabrikayla binden fazla kişiye istihdam imkanı sağlanacak.

Yeni nesil OSB’ler gelecek 50 yıl için önemli!

Daha nitelikli, verimli ve çevre dostu üretim için hayata geçirilecek olan yeni nesil  OSB'ler gelecek 50 yıl için önem teşkil ediyor. 

Yeni Nesil OSB modelleri hayata geçirilecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, daha nitelikli, verimli ve çevre dostu üretim yapmayı sağlayacak olan Yeni Nesil OSB modellerini hayata geçireceklerini ifade etti.

Türkiye'deki OSB'ler çevre konusunda alarm veriyor!

12. Uluslararası Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı REW İstanbul'u düzenleyen İFO Fuarcılık, Organize Sanayi Bölgeleri'nin çevre karnesini ortaya koyan bir araştırma gerçekleştirdi.

Zihni Şahin Bafra Çevre Yolu için görüşmeler yaptı!

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Çevre Yolu için Karayolları Bölge Müdürlüğü’nde görüşmeler yaptı. Başkan Şahin, Bafra Çevre Yolunun Bafra OSB'den de geçmesinin önemli olduğunu vurguladı. Başkan Şahin konu hakkında şu bilgileri verdi;

TOKİ Amasya Merzifon 4. Etap 376 konut ihalesi bugün!

TOKİ Amasya Merzifon 4. Etap 376 adet konut, 1 adet ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün saat 14.30'da gerçekleşecek.

Merzifon OSB çevre ve imar toplantısı Haberi

Merzifon OSB çevre ve imar toplantısı

Çevre ve Şehircilik Amasya İl Müdürü Ömer Bolat tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında OSB Müdürlüğü ve bünyesinde yer alan faaliyetlere yönelik ÇED, Çevre İzinleri, Çevre Yönetim ve Denetimleri ile İmar konularını içeren bir slayt gösterimi yapıldı.Toplantıda konuşan İl Müdürü Bolat şunları kaydetti;


"İlimizde bulunan sanayi tesislerinin önemli bir kısmının yer aldığı Merzifon Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilen faaliyetler sonucunda çeşitli çevresel etkiler oluştuğunu ve bu sektörünün çevre üzerindeki etkilerinin görüşülmesi gerekliliği ve Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün de katkısıyla bu toplantının organize edildiğini" belirtti. 



Bolat, katılımcılarla birlikte interaktif bir şekilde gerçekleştirdiği bilgilendirme sunumunda; OSB lerin İmar durumuyla ilgili olarak: "Yer seçimi çalışmaları tamamlanmış OSB'lerin Çevre Düzeni Planı'nında(ÇDP) gösterildiğini, ayrıca ÇDP'nın onayından sonra, ilan edilecek OSB'lerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına (İl Mü-dürlükleri aracılığıyla) gönderildiğini ve...