29 / 04 / 2024

merzifonlu kara mustafa paşa camii ibadete açıldı mı

merzifonlu kara mustafa paşa camii ibadete açıldı mı

Zeytinburnu Kazlıçeşme yakınlarında yer alan, 17’nci yüzyılın sonlarında Sadrazam Merzifonlu Kara Mustafa Paşa tarafından yaptırılan cami, Kültür Vadisi Projesi kapsamında restore edilerek ibadete açıldı.

Demirdağ Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Demirdağ Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Derya Alkan tarafından 250 bin TL sermaye ile 3 Haziran'da Silivri, Alibey Mahallesi, Kara Mustafa Caddesi'nde kuruldu.

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda 2.etap çalışmaları başlıyor!

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı karayolu geçidi yapım çalışmaları sırasında trafik sıkışıklığına önlem olarak “kara tarafına” servis yolu açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafta başından itibaren “deniz tarafında” da çalışmalara başlıyor.

Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi'ne heliport alanı yapıldı!

Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi’nde bin metrekarelik heliport alanının açılışı yapıldı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Tonga, heliport alanının bin metrekare, otoparkın ise 2 bin metrekarelik alanına sahip olduğunu söyledi.

2006 yılında Karaköy Cami yeniden inşa edilecek!

1958 yılında meydan genişletmesi neden gösterilerek yıktırılan Karaköy Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami, Galegenova projesiyle Türk ve İtalyan mimarlar tarafından Karaköy Meydanı'nda yeniden hayat bulacakmış.

Merzifonlu Camii'nin restorasyonu tamamlandı!

Zeytinburnu Kazlıçeşme yakınlarında yer alan, 17’nci yüzyılın sonlarında Sadrazam Merzifonlu Kara Mustafa Paşa tarafından yaptırılan cami, Kültür Vadisi Projesi kapsamında restore edilerek ibadete açıldı.

2003 yılında Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami yeniden inşa edilecekmiş!

1958 yılında Karaköy'de anacadde yapımı nedeniyle yıkılan, Osmanlı'nın ilk ve tek mescidi olan Karaköy Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami, 2003 yılında Büyükşehir Belediyesi'nce yeniden inşa edilecekmiş.

Rhızome Mimarlık İnşaat Tasarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rhızome Mimarlık İnşaat Tasarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Berk Arinç ve Hasan Agah Erkan ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 16 Haziran'da Beyoğlu, Kemankeş Kara Mustafa Paşa Mahallesi'nde kuruldu.

Amasya'da ahşap ev kül oldu!

Amasya'nın Merzifon ilçesinde yangın çıktı. Yangın esnasında evde olan ve dumandan etkilenen anne Özgür ve kızı Femire Karakuzu, 112 Acil Servis ekiplerince Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tungazlar İnşaat Elektrik Alüminyum Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tungazlar İnşaat Elektrik Alüminyum Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Güray Tungaz tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 3 Eylül'de Beyoğlu, Kemankeş Kara Mustafa Paşa Mahallesi'nde kurulacak.

Mustafa Kara tatilcilere ve piknikçilere orman yangını uyarısı yaptı!

Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, ilin yaz aylarında yangına hassas bir bölge olduğunu, bu nedenle tatil yapan vatandaşların mangalsız piknik yapmaya özendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kayseri İncesu'da pazar esnafına ihaleyle dükkan kiralanacak!

İncesu Belediyesi, Pazar yerinde açıkta satış yapan pazar esnafına bir düzen getirmek için, mülkiyeti İncesu Belediyesine ait Kara Mustafa Paşa Mahallesi Kayaaltı mevkisinde dükkanlar, ihaleyle kiralanacak....

Mustafa Karaçuha kimdir?

Rams Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karaçuha kimdir? Mustafa Karaçuha Rams Yapı'yı ne zaman kurdu? Rams Yapı'nın diğer ortakları kimlerdir? İşte Rams Yapı ve Mustafa Karaçuha...

Tarihi Kemankeş Kara Mustafa Paşa Camii'nde yangın çıktı!

Beyoğlu'nda dün sabah saatlerinde tarihi Kemankeş Kara Mustafa Paşa Camii'sinin imam odasında yangın çıktı...

merzifonlu kara mustafa paşa camii ibadete açıldı mı Haberi

merzifonlu kara mustafa paşa camii ibadete açıldı mı

Zeytinburnu Kazlıçeşme yakınlarında yer alan 200 yıllık Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Camii, Kültür Vadisi Projesi kapsamında restore edilerek ibadete açıldı.


17’nci yüzyılın sonlarında Sadrazam Merzifonlu Kara Mustafa Paşa tarafından yaptırılan cami, 1780 yılında geniş çaplı bir tadilattan geçmesine rağmen zamanla harap olup, kullanılamaz hale gelmişti. Kültür Vadisi Projesi kapsamında restore edilen cami, Zeytinburnu Belediyesi’nin 2011 yılında başlattığı 4 senelik restorasyon çalışması sonucunda günümüze kazandırılıp, Ramazan ayında yeniden ibadete açıldı. Çatı, kapı, pencere, mihrap duvarı ve sıvaları yenilendi. Dış cephe çalışmasında derzler yenilendi, dolgular yapıldı, elektrik ve ses sistemi...