29 / 04 / 2024

MESA hisselerini mi sattı

MESA hisselerini mi sattı

46 yıllık MESA Holding, çoğunluk hisselerini de Turkven kurucularından Evren Ünver’e sattı. 48 ortağı bulunan şirkette hisse sahibi olarak eski yönetimden sadece Erhan Boysanoğlu kaldı.

Mesa, gayrimenkul ve inşaat sektöründe yılın itibarlısı seçildi! 

The One Awards’da MESA adına ödülü aldı. The One Awards’da Mesa, yılın itibarlısı seçildi. 53 yıllık köklü geçmişi ile “yaşam markası” olarak anılan MESA, sunduğu teslim sonrası hizmet anlayışı ile sektörde öne çıktı. 

​İnşaat ve Konut sektörünün birincisi MESA oldu!

İnşaat sektöründe 50 seneyi aşan köklü geçmişiyle adı ‘kalite’ ve ‘güven’le özdeşleşen ve her yıl Capital tarafından düzenlenen “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” arasında ilk üçe giren MESA, bu sene inşaat/konut kategorisinin “en beğenilen” şirketi oldu. 

Mesa'dan 4 yeni proje geliyor!

Mesa, markalı konutta 50 yıllık köklü geçmişi ile güvenin sembolü oldu. 40 bini yurtdışında olmak üzere 104 binden fazla konut üreten Mesa, yeni projeleri ile yoluna devam ediyor.

Kooperatif ortaklığında devir sözleşmesi feshedilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Anneme ait bir kooperatif hissesi vardı. Orayı bana tahsis etti. Annem vefat etti. Kardeşlerden biri hariç, diğerleri kooperatif hisselerini noterde bana devretti. Bir kız kardeşim devretmedi. Diğer kardeşlerim devir sözleşmesini feshedebilirler mi?' sorusunu yanıtladı.

Temsa'daki kriz Mesa'yı etkiledi mi?

Ünver Ailesi 2017'de Mesa'nın çoğunluk hisselerini almıştı. Yönetim, firmanın kurucuları olan Erhan Boysanoğlu ve ailesinde Yapı Kredi ile Garanti, verdikleri krediye karşılık Mesa'daki Ünver Ailesi'ne ait hisselere tedbir koydurmak istemiş. Bu operasyon Mesa'da işleri kilitlemiş...

MESA Orman basın lansmanı 26 Nisan'da!

Yarım asra yaklaşan köklü geçmişi ile Türkiye inşaat sektörünün ‘kalite’ ve ‘güven’ ile anılan markası MESA’nın İstanbul’un Anadolu Yakasında hayata geçireceği Çubuklu’daki projesi MESA Orman, lansmana çıkıyor.

Mesa, teknolojisi ve deneyimiyle inşaat sektörünü geliştiriyor!

İnşaat sektörünün güçlü bir markası olarak tanınan MESA, 48 yıldır faaliyetlerine devam ediyor. MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, "Konut içinde iletişim için gelişmiş teknolojiyi kullanıyor, diğer akıllı ev teknolojileri için de ideal alt yapıyı sunuyoruz." diyor.

Kartall MESA projesinden yeni kampanya!

İnşaat sektöründeki 46 yıllık köklü geçmişi ile konutun ‘kalite’ ve ‘güven ile anılan markası MESA’nın Anadolu Yakası’nın en değerli bölgelerinden Kartal’daki Kartall MESA, düzenlenen kampanya ile hem yaşam hem de yatırım için cazip fırsatlar sunuyor.

MESA çoğunluk hisselerini Evren Ünver'e sattı!

46 yıllık MESA Holding, çoğunluk hisselerini de Turkven kurucularından Evren Ünver’e sattı. 48 ortağı bulunan şirkette hisse sahibi olarak eski yönetimden sadece Erhan Boysanoğlu kaldı.

Ataşehir İmar İskan Blokları kentsel dönüşüm seçimi ne zaman?

Ataşehir İmar İskan Blokları kentsel dönüşüm için firma seçimini ne zaman yapacak? Ataşehir İmar İskan Blokları hangi inşaat firmasını seçecek? Ataşehir İmar İskan Blokları'nı Mesa Mesken mi DKY İnşaat mı dönüştürecek?

Mesa Çamlıca'da 1 milyon 510 bin dolara villa! Seçkin yaşam fırsatları!

45 yıllık köklü geçmişi ile konutta ‘kalite’ ve ‘güven’ ile anılan MESA’nın Çamlıca’daki beklenen projesi “Çamlıca’da MESA”, eşsiz konumu ve yüksek kalitesi ile seçkin yaşam fırsatları sunuyor...

MESA Urla Evleri'nde 600 bin TL"ye!

MESA Urla Evleri"nin satışı tamamlanan 1. Etabın yanında inşa edilen İzmir Urla MESA Konutları'nda 5+1 dubleksler 600 bin TL ila 720 bin TL'ye satılıyor

Ferko ve Mesa Mesken'den Papirus Plaza'da metrekaresi 3 bin 475 dolara!

Mesa Mesken ve Ferko ortaklığında yapılan Kağıthane Papirus Plaza projesinde satışlar başladı. Projede ofislerin minimum metrekare birim fiyatı 3 bin 475 dolar olarak belirlendi

MESA hisselerini mi sattı Haberi

MESA hisselerini mi sattı

İnşaat sektörünün kurumsal firmalarından MESA’daki hisse satışı kafaları karıştırdı. Firma satışı ve yeni ortağını açıkladı. 46 yıllık MESA’da çoğunluk hissesi özel sermaye şirketi Turkven kurucularından Evren Ünver’e sattı.  Migros, Medical Park, Doğtaş, Ziylan, Mavi Jeans gibi şirketlerde payları bulunan Turkven dünyanın önde gelen fonları SC Partners, Providence ile Advent gibi kurumlarla ortak yatırımlar yapıyor. Adını Turkven ile duyduğumuz Evren Ünver Mesa’daki alımı kendi adına kurduğu şirket üzerinden yaptı. Evren Ünver, inşaat sektörü yatırımları için Yeni Mesa’nın kısaltması olan YM Gayrimenkul’ü kurdu. MESA’nın yaklaşık yüzde 85 hissesi 50 bin TL sermeye ile kurulan bu şirket üzerinden yapıldı.


GENÇ KUŞAKLA OLMADI

Mesa’daki satış sürecini ve sonraki adımları Mesa’nın Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu ile konuştuk.  Mesa’nın 10 yıl öncesine kadar 17 ortakla yürüdüğünü...