02 / 05 / 2024

Mesken Binaları İnşaat Maliyet Bedelleri 2015

Mesken Binaları İnşaat Maliyet Bedelleri 2015

2015 yılında uygulanacak inşaat maliyet bedelleri,29101 sayılı Resmi Gazete'de Emlak vergisi kanunu genel tebliği seri no:64 kapsamında açıklandı. İşte 2015 yılı inşaat maliyet bedelleri..

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

Binaların kolonlarında bu kesinlikle olmamalı!

Binaların kolonları, kirişlerden aldıkları yükü temele aktaran taşıyıcı elemanlar olarak fazla önem arz ediyor. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından bir binanın kolon görüntüsünü paylaştı ve olmaması gerekenleri söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Binaların zemin katlarından kırılarak göçmesi nasıl engellenir? İnşaat Yüksek Mühendisi tek tek açıkladı!

Prof. Dr. İnş. Yük. Müh. Necdet Torunbalcı, X sosyal medya hesabından, binaların zemin katlarından kırılarak göçmesinin nasıl engelleneceğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

Özel okullarda deprem isyanı: Veliler binaların depreme dayanıklı olmadığını iddia etti!

İstanbul'da çocukları özel bir eğitim kurumunda eğitim gören veliler İTÜ İnşaat Fakültesi'nin kolejin binalarının riskli olduğunu ve güçlendirilmesi gerektiğine yönelik rapor hazırladığını öne sürerek, yönetimden çözüm bulmasını istedi.

Binaların deprem riski artık 1-2 saatte hesaplanabilecek!

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yakut, ODTÜ'lü bilim insanları, binaların deprem riskini 1-2 saatte hesaplayarak hem maliyet hem de zaman tasarrufu sağlayan yeni yöntem geliştirdiğini açıkladı. İşte detaylar...

Ekşioğlu Mesken Yapı İnşaat Mimarlık Ve Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekşioğlu Mesken Yapı İnşaat Mimarlık Ve Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kadıköy’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hakkı Hakan Ekşi, Yavuz Sultan Ekşi tarafından kuruldu.

Binaların dış cephesine isim yazdıranlar dikkat!

Birçok inşaat firması inşaatı üstlendikleri binaların dış cephesine isimlerini yazdırıyor. Ancak dış cepheye isim ve telefon yazdırmanın da vergiye tabi olduğu ortaya çıktı. 

İzmir depreminde yıkılan binaların yerine yapılan konutların inşaatı hız kesmiyor!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6.6 şiddetindeki depremde birçok bina hasar gördü. Hasar gören binaların yerindeki yeni konut inşaatları hız kesmiyor...

Eski Sovyet binalarını Türk firmaları yenileyecek! 

DEİK Türkiye-Tacikistan İş Konseyi Başkanı Cihangir Fikri Saatçioğlu, Sovyet'te bulunan eski binaların yenileceğini ve bu yenilenmelerin Türk inşaat firmaları için büyük fırsat olacağını dile getirdi. 

Mesken Tesisat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mesken Tesisat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Davut Acun ve Zafer Göçmen ortaklığında kuruldu.

Alper Taşdelen çevredeki binaların temeline zarar veren inşaat alanını inceledi!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara Çankaya'da çevredeki binaların temeline zarar verdiği belirtilen inşaat alanını inceledi.

Mesken Binaları İnşaat Maliyet Bedelleri 2015 Haberi

Mesken Binaları İnşaat Maliyet Bedelleri 2015

2015 yılı inşaat maliyet bedelleri!

2015 yılında uygulanacak inşaat maliyet bedelleri, 27 Ağustos 2014 tarihinde 29101 sayılı Resmi Gazete'de Emlak vergisi kanunu genel tebliği seri no:64 kapsamında açıklandı.


Tebliğte yer alan inşaat maliyeti cetveli 2015 'e göre, özellik arzeden binaların vergi değerinin hesabında, kullanış tarzına göre (otel, sinema, tiyatro, işyeri ve mesken binası gibi) varsa bir üst inşaat değerinin ortalama rakamu esas alınıyor.


Bir üst sınıfa ait inşaat değeri yoksa tespit edilen inşaat sınıfınfaki ortalama değer yüzde 50 artırılmak suretiyle değerlendirme yapılıyor.


İnşaat türü için metrekare normal inşaat maliyet bedeli belirlenmemiş ise bu sınıfın altında belirleme yapılmış ilk sınıfa ait ortalama rakam yüzde 50 artırılarak dikkate alınıyor.


Hafif prefabrik binalar, yığma yarı kagir grubunda değerlendiriliyor.


Not: Metrekare normal inşaat bedellerinin ortalamaları esas alınıyor. Metrekare normal...