09 / 05 / 2024

Mesken çöp vergisini kim öder

Mesken çöp vergisini kim öder

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çöp vergisi ödeniyor. Peki, mesken çöp vergisini kim öder?

Ev alıp satacaklar aman dikkat! Tapuda bunu yapana ceza yağacak! 

Ev alıp satacaklar aman dikkat...Gerek gelir vergisini düşürmek gerek daha az tutarda tapu harcı ödemek için gayrimenkulün satış değerini düşük gösterenlere ceza yağacak... İşte detaylar...

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Değerli konut vergisini kimler öder?

Türkiye'de yer alan mesken konumundaki taşınmazlar için değerli konut vergisi alınıyor. Peki değerli konut vergisini kimler öder? Kimler değerli konut vergisinden muaf tutulur? Değerli konut vergisi nasıl hesaplanır? İşte değerli konut vergisine ilişkin her şey...

Ömer Niziplioğlu: Eyüp ve Balat’ın mesken imarı iptal edilmeli!

Ulikad Başkanı Ömer Niziplioğlu, Eyüp ve Balat’taki tarihi eser sayısının İtalya’da bulunan Floransa’dan daha çok olduğunu söyledi. Niziplioğlu, “O bölgeler turizm kültür sanat eğlence bölgesi ilan edilmeli mesken imarı iptal edilmelidir'' dedi. 

Yaptığı sitedeki 24 daireyi 50'den fazla kişiye satıp kaçtı!

Kocaeli Darıca’da, müteahhit olan Y.D. 10 yıl önce 24 daireyi 50 kişiye satıp, aldığı 2,5 milyon lira ile kayıplara karıştı.  Uyuşturucu bağımlıları yarım kalan inşaatı mesken tuttu. Mağdurlardan biri olan Cüneyt Güngör, " 10 yıldır yetkililerden çözüm bekliyoruz" dedi...

Mesken kira gelir vergisi 2. taksiti hesaplama 2017!

Kira gelir vergisini belirlenen istisna sınırından yüksek oranda gelir elde eden kimseler ödüyor. Peki mesken sahipleri ne kadar vergi öder? İşte mesken kira gelir vergisi 2. taksiti hesaplama 2017 örneği..

Emlak vergisini emekliler ödüyor mu?

Kanunen geliri olmayan tek mesken sahipleri belli koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf oluyor. Peki, emlak vergisini emekliler ödüyor mu? Yoksa emekliler muafiyet kapsamında mı tutuluyor?

Vergisini zamanında ödeyene VIP uygulama!

Maliye Bakanlığı, vergisini zamanında ödeyenler için VIP uygulama sağlayan ödüllendirme çalışmasının detayları netleştirdi. Notu A Plus olan mükellefe KDV iadesi, yeşil pasaport ve yüzde 5’e kadar vergi indirimi uygulanacak.

Çöp vergisini kimler ödemez?

Çöp vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödeniyor. İlçe belediyelerinin sunduğu çevre temizlik hizmeti için ödenen bu vergi yalnız mesken ve işyerlerinden tahsil ediliyor.

Çöp vergisi son ödeme tarihi 2016!

Çöp vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Bu vergiyi mesken ve işyeri kullanıcıları ödüyor. Peki, senede iki eşit taksit halinde ödenebilen çöp vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

İndirimli çöp vergisi 2016!

Çöp vergisi, mesken ve işyerleri için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Bu vergi için ödenecek bedel, taşınmazın türüne ve grubuna göre hesaplanıyor. Peki, indirimli çöp vergisi 2016 nedir, ne kadardır?

Arazi emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödeniyor. Mesken ve işyerleri için bina vergisi; arsa ve araziler için ise arazi vergisi ödeniyor. Peki, arazi emlak vergisini kim öder? Mükellefiyet ne zaman başlar?

Emlak ve çöp vergisi sorgulama işlemleri!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için; çöp vergisi ise mesken ile işyerleri için ödeniyor. Peki, emlak ve çöp vergisi sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Mesken çöp vergisini kim öder Haberi

Mesken çöp vergisini kim öder

Mesken çöp vergisini kim öder?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çöp vergisi ödeniyor.


Konutlara Ait Çevre Temizlik Vergisi

Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanacaktır.


Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, genelgede yer alan ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettirilecektir. 


Peki, mesken çöp vergisini kim öder?


Mesken çöp vergisini kim öder?

Bu vergi, taşınmaz malın sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından...