07 / 05 / 2024

mesken emlak vergisi muafiyeti

mesken emlak vergisi muafiyeti

Emlak vergisi gereğince; tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Emlak vergisinden muaf olmak için bazı koşullar aranıyor. Siz de "Emlak vergisinden muaf mıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Ev hanımı emlak vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2022!

Ev hanımları aranan şartları taşımaları halinde sahip oldukları mesken için vergiden muaf olabiliyor. İşte ev hanımı emlak vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2022...

Emlak vergisi ödemelerinde 'online' dönem!

Mesken ve iş yerlerine ait emlak vergisinin 2020 yılı 1. taksit ödemeleri 31 Mayıs Pazar günü sona eriyor. Mükellefler emlak vergisi ödemelerini internet üzerinden yapabiliyor.

6 soruda emeklilerin emlak vergisi muafiyeti!

Emlak vergisi tek mesken muafiyetinden emekliler de belli koşullarda yararlanabiliyor. Peki, hangi emekliler hangi koşullarda vergiden muaf olabilir? İşte 6 soruda emeklilerin emlak vergisi muafiyeti..

Emlak vergisi 2017 öğrenme!

Mesken, işyeri, arsa ve araziler için emlak vergisi ilk taksit dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Peki, kimler ne kadar vergi ödeyecek? İşte emlak vergisi 2017 öğrenme işlemleri..

Boş yere emlak vergisi ödemeyin!

Geliri olmayan tek mesken sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf oluyor. Boş yere emlak vergisi ödeyenler iade için belediyeye müracaat edebiliyor..

1 evi olan emekli emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisinde mesken sahipleri için bazı muafiyet avantajları yer alıyor. Muafiyete emekliler de dahil ediliyor. Peki, 1 evi olan emekli emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi nereye ödenir? İşte seçenekler!

Emlak vergisi her sene mesken, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi nereye ödenir? İşte seçenekler..

2016'da emekli olanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince tek mesken sahipleri belli koşullarda, vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. Muaf tutulan kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, 2016'da emekli olanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Emekliler emlak vergisi ödemeyecek mi?

Emlak vergisinde, tek mesken sahipleri için muafiyet uygulaması da bulunuyor. Muafiyetten yararlanabilecek kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, emekliler emlak vergisi ödemeyecek mi?

Emlak vergisi indirimi 2016!

Emlak Vergisi Kanunu madde 8 gereğince, tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Peki, emlak vergisi indirimi 2016 şartları nelerdir? İşte koşullar..

Emekliler emlak vergisi ödememek için ne yapmalı?

Emlak Vergisinde; meskenler için gerekli koşulları taşıyan kimselere sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Bu uygulamadan geliri olmayan ve tek mesken sahipleri faydalanabiliyor. Peki, emekliler emlak vergisi ödememek için ne yapmalı?

Emlak vergisi ev hanımı muafiyeti dilekçesi örneği!

Yalnız 200 metrekare büyüklüğünü geçmeyen tek mesken sahipleri bazı koşullarda emlak vergisi muafiyetinden faydalanabiliyor. Muafiyetten yararlanabilen kimseler arasında ev hanımları da bulunuyor. İşte emlak vergisi ev hanımı muafiyeti dilekçesi örneği..

Arsa emlak vergisi 2. taksiti!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallar emlak vergisine tabi tutuluyor. Vergi, iki taksitte ödeniyor. Peki, arsa emlak vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?

mesken emlak vergisi muafiyeti Haberi

mesken emlak vergisi muafiyeti

Emlak vergisinden muaf mıyım?

Emlak vergisi madde 8 gereğince; tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Emlak vergisinden muaf olmak için bazı koşullar aranıyor.


Muafiyet koşullarına uygun kimselerin bağlı oldukları belediyeye müracaat ederek bildirimde bulunmaları gerekiyor. Bu kapsamda "Emlak vergisinden muaf mıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi muafiyet koşulları 08/09/2011 tarihli ve B.07.1.GİB.4.34.18.01-006.01-1538 sayılı özelge'de detaylı olarak açıklanıyor.


Özelge kapsamında yer alan şartlara uygun olmanız halinde belediyeye muafiyet için başvurda bulunabilirsiniz.


B.07.1.GİB.4.34.18.01-006.01-1538 sayılı özelge..


1319 sayılı Kanunun 33 üncü maddesinin 3 üncü fıkrasında, bir binanın kullanış tarzının tamamen değiştirilmesi veya bir binanın ikamete mahsus mahallerinden bir kısmının dükkan, mağaza, depo gibi ticaret ve sanat icrasına mahsus mahaller haline kalbedilmesi, (Bu hükmün uygulanmasında bir apartmanın her dairesi bir bina sayılır ve tadil sebebi,...