03 / 05 / 2024

Mesken olarak kullanılan işyeri

Mesken olarak kullanılan işyeri

Tapu belgesinde yazan niteliğinden farklı olarak kullanılan bağımsız bölümlerin emlak vergisi borcu ödemelerinde hangi özellik dikkate alınır? Mesken olarak kullanılan işyerinin emlak vergisi nasıl ödenir?

Dizel, benzin ve LPG olarak satılan akaryakıtta tek fiyat dönemi geliyor! Fark kaldırılacak...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), dizel ve benzin olarak satılan akaryakıt için tek fiyat uygulamasına geçmeye hazırlanıyor.

1947'de konut kira fiyatlarında yeni yasa! İkametgah ve mesken olarak kullanılan konutlara farklı zam yapılmış!

1947 yılında konut kiralarına dair kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nda son şeklini alarak, Meclise verilmiş ve yapılan teklifle karma komisyona havalesi kararlaştırılmış.

Kargodan paket beklerken dolandırılmayın! Kullanılan dolandırıcılık yöntemleri için hemen bakın!

Kaspersky uzmanları Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'daki kurye hizmetlerinde kullanılan yeni bir dolandırıcılık dalgasını tespit etti. Siber suçlular kurye şirketlerini sıklıkla kullanan müşterileri hedef alıyor.

BOTAŞ resmen açıkladı: Sanayide kullanılan doğal gaza indirim!

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, sanayide kullanılan doğal gaz fiyatında, 1 Mayıs' tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranında indirim yapıldı.

Uber Kurye hizmeti, İstanbul’da kullanıma sunuldu!

Türkiye'de ulaşım alanında faaliyet gösteren Uber, bugünden itibaren Avrupa ve ABD’de yoğun olarak kullanılan yeni paket teslimat hizmeti Uber Kurye ile İstanbullular'ın karşısına çıkıyor. Peki Uber Kurye nedir? İşte detaylar...

Instagram çok kullanılan özelliğini kaldırıyor! Mağaza butonu yok olacak. Peki alışverişe devam mı?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram dikkat çeken kararını açıkladı. Uygulamada alışveriş olanağı sağlayan o buton artık olmayacak. Mağaza butonu gidince akıllara heman şu soru geliyor: Peki alışveriş nasıl yapılacak? İşte yanıtı…

MASAK'tan şok rapor! 29 milyon kullanıcıyı ilgilendiriyor

MASAK tarafından hazırlanan rapora göre özellikle gençler arasında yaygın olarak kullanılan TikTok'ta bazı hesaplar kara para aklamak ve terör örgütlerine bağış toplamak için kullanılıyor.  

O ülkede de bundan sonra euro kullanılacak! Yerel para birimi tarih olacak

Günümüzde 19 Avrupa ülkesinde geçerli para birimi olarak kullanılan euro artık bir ülkenin daha resmi para birimi olacak. Karar 117 oyla kabul edildi. Böylelikle euro bölgesine giren ülke sayısı 20 oldu

İstanbul'da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

İstanbul'un Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanıldıktan sonra kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan binanın altından tarihi bir keşif yapıldı.

Son Dakika.. BOTAŞ evlerde kullanılan doğal gaza büyük zam yaptı! Sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan gaza da zam

Konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 35, sanayide kullanılana yüzde 50, elektrik üretiminde kullanılana ise yüzde 44.3 zam geldi. BOTAŞ, uluslararası gelişmelere bağlı olarak yaşanan dalgalanmalar nedeniyle getirilen zammın, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacağını bildirdi.

Çatı katı teras olarak kullanılabilir mi?

Takvim Gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında konut sitelerinde en üst kattaki malikin çatıyı teras olarak kullanıp kullanamayacağını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Konut sitelerindeki bahçeler otopark olarak kullanılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, konut sitelerindeki bahçelerin otopark olarak kullanıp kullanılmayacağını kaleme aldı.

Şehir hastanesine taşınan hastanelerin binaları ne olarak kullanılacak?

Sayıştay’ın Sağlık Bakanlığı’na ait 2020 yılı denetim raporunda, taşınan hastanelere yer verildi. Raporda, şehir hastanesine taşınan hastanelerin binaları ne olarak kullanılacağına da değinildi.

Mesken olarak kullanılan işyeri Haberi

Mesken olarak kullanılan işyeri

Mesken olarak kullanılan işyerinin emlak vergisi nasıl ödenir?

Tapu belgesinde yazan niteliğinden farklı olarak kullanılan yapıların emlak vergisi ödemelerinde hangi özeliğin dikkate alınacağı merak edilen konular arasında bulunuyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, tapuda işyeri olarak kayıtlı olan bir bağımsız bölüm, tüm kat maliklerinin onayı ile gerekli tadilatlatın yapılması ve onaylanması halinde mesken olarak kullanılabiliyor.


Daha sonra tapudaki niteliğin değiştirilmesi gerekiyor. Tapuda işyeri olarak kayıtlı bir yerin mesken olarak değiştirilmesi için cins değişikliği işleminin yapılması gerekiyor.


Cins değişikliği işlemi nasıl yapılır?

Tapu müdürlüğünde yapılan cins değişikliği işlemi için bazı belgelerin temin edilmesi gerekiyor. Bu belgeler aşağıda sıralanıyor.


Cins değişikliği için gerekenler

- İşleme konu olan gayrimenkulün tapu senedi,

- İşleme konu olan gayrimenkulün maliki veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus cüzdanı,

- Gayrimenkulün yapısız iken yapılı hale gelmesinin istendiği durumda; gayrimenkulün...