04 / 05 / 2024

mesken vergileri

mesken vergileri

Gayrimenkul sahibi olan vatandaşlar, bazı harç ve vergileri ödemek ile yükümlü oluyor. Örneğin, alım satım işlemi sırasında tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşte diğer emlak ve vergi masrafları...

Gayrimenkul gelir vergileri GİB mobil'den ödenebiliyor!

Vergi takvimine göre 31 Temmuz'da gelir vergisi ödeme dönemi son bulunuyor. Gayrimenkul gelir vergileri GİB mobil'den ödenebiliyor..

Emlak Konut Antalya Muratpaşa ihalesini Mesa Mesken kazandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Antalya Muratpaşa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. oturumu bugün gerçekleşti. Emlak Konut Antalya Muratpaşa ihalesini Mesa Mesken kazandı.

Gayrimenkul gelir vergileri 2. taksit ödemelerinde son 15 gün!

Kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisi olmak üzere gayrimenkul gelir vergileri 2. taksit ödemelerinde son 15 gün kaldı. Mükelleflerin bu süre içinde ödeme yapmaları gerekli..

Mesken kira gelir vergisi 2. taksiti hesaplama 2017!

Kira gelir vergisini belirlenen istisna sınırından yüksek oranda gelir elde eden kimseler ödüyor. Peki mesken sahipleri ne kadar vergi öder? İşte mesken kira gelir vergisi 2. taksiti hesaplama 2017 örneği..

5 soruda Temmuz ayında ödenecek gayrimenkul vergileri!

Vergi takvimine göre, 1 Temmuz itibari ile gayrimenkul gelir vergilerinin 2. taksit dönemi başlıyor. Peki, kimler hangi vergiyi ne zamana kadar ödeyebilecek? İşte Temmuz ayında ödenecek gayrimenkul vergileri..

Zirve Mesken İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zirve Mesken İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fazlı Çıplak, Hüseyin Kösoğlu, Ahmete Nacı Kosoğlu, İsmail Telli ortaklığında 550 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Gayrimenkul vergileri için son 15 gün!

Gayrimenkul vergileri 1. taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Gayrimenkulü olan ve henüz vergi borcunu ödememiş olan vatandaşların önünde son 15 günü bulunuyor..

Mesa Mesken Koz Mesa iletişim!

Koz Mesa projesinin lansmanı 25 Mayıs'ta yapılacak. Mesa Mesken A.Ş. imzası taşıyan projede konut teslimlerinin 2019 yılında yapılması planlanıyor...

5 soruda Mayıs ayı gayrimenkul vergileri!

GİB tarafından hazırlanan vergi takvimine göre bu ay gayrimenkuller için ödenmesi gereken 3 ayrı vergi bulunuyor. Peki, kimler hangi vergiyi ödemekle mükellef? İşte 5 soruda Mayıs ayı gayrimenkul vergileri..

Naci Ağbal: Bazı vergileri kaldırabiliriz!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergilerle ilgili açıklama yaptı. Ağbal, piyasa derinliği için çalışma yaptıklarını ve bazı vergileri kaldırabileceklerini söyledi.

Mesa Mesken Kozyatağı Konutları fiyat!

Mesa Mesken A.Ş tarafından İstanbul Anadolu Yakası Kozyatağı'nda hayata geçirilen Mesa Kozyatağı projesinde peşin ödemelerde yüzde 15 indirim sağlanıyor. Projede teslimler 2019 yılında yapılacak...

Mesken Gayrimenkul İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mesken Gayrimenkul İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Habip Perk, Gazi Perk ve Murat Saçak ortaklığında 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Mesken kira geliri istisnası 2017!

Kira gelir vergisi, mesken ve işyerlerinin bir sene içerisinde kiraya verilmesinden elde edilen gelire istinaden ödeniyor. Peki, bu sınır meskende ne kadar? İşte mesken kira geliri istisnası 2017..

mesken vergileri Haberi

mesken vergileri

Emlak ve vergi masrafları!

Gayrimenkul sahibi olan vatandaşlar, bazı harç ve vergileri ödemek ile yükümlü oluyor. Örneğin, alım satım işlemi sırasında tapu harcının ödenmesi, sonraki dönemlerde ise her sene emlak vergisi gibi vergilerin ödenmesi gerekiyor. Peki, bir gayrimenkul sahibi olan kimselerin yükümlü olduğu vergiler nelerdir?


Tapu Harcı

Tapu Harcı, konutun emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, alım satım sırasında oluşan satış bedeli üzerinden, binde 20 oranında alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödeniyor. Ayrıca tapu döner sermaye ücretinin de ödenmesi gerekiyor.


Emlak Vergisi

Emlak vergisi, belediye sınırları içindeki cadde, sokak veya değer bakımından farklı bölgeler için emlak vergisine esas olan değerler ayrı ayrı hesaplanıyor ve her dört yılda bir takdir komisyonları tarafından asgari birim değer tespiti belirleniyor.


Konutlarda "Emlak Vergisi" oranı meskenlerde binde 1, diğer...