29 / 04 / 2024

meskenlerde çevre temizlik vergisi nasıl ödenir

meskenlerde çevre temizlik vergisi nasıl ödenir

Belediyeye ödenen vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisi, belediyenin temizlik hizmetine karşılık olarak ödeniyor. Peki, meskenlerde çevre temizlik vergisi nasıl ödenir? İşte meskenlerin çevre temizlik vergisi..

Konutların çevre temizlik vergisi 2015!

Çevre temizlik vergisi ödemeleri işyeri ve meskenlerde farklı şekilde hesaplanıp; farklı şekilde ödeniyor. Peki, konutların çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar? Konutların çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Meskenlerde çevre temizlik vergisi 2015!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar gibi taşınmaz mallardan alınan vergi çevre temizlik vergisi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, meskenlerde çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

Çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2015!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Meskenlerde su faturalarına yansıtılan bu verginin işyeri için belediyeye ödenmesi gerekiyor. İşte çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2015...

Çevre temizlik vergisi affı için son iki hafta!

6552 sayılı Torba Yasa ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları yapılandırılabiliyor. Çevre temizlik vergisi affı için son iki hafta bulunuyor..

Çevre temizlik vergisi yapılandırmaları için son 15 gün!

Eylül 2014 'te Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasası çevre temizlik vergi borçları yapılandırılabiliyor. Çevre temizlik vergisi yapılandırmaları için son 15 gün bulunuyor...

Çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 15 gün!

Belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için çevre temizlik vergisi ödeniyor. İki taksitte ödenebilen çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 15 gün bulunuyor...

Çevre temizlik vergisi indirimleri nasıl uygulanır?

Mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi bulunuyor. Vergi, indirimli olarak da ödenebiliyor. Peki, çevre temizlik vergisi indirimleri nasıl uygulanır?

2014 yılı çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Peki, 2014 yılı çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Çevre temizlik vergi borcu taksitlendirme!

Çevre temizlik vergi borcunu ödemeyen kimseler, 6552 sayılı Torba Yasası kapsamında vergi borcunu yapılandırabiliyor. Vergi borcu nasıl yapılandırılır? İşte çevre temizlik vergi borcu taksitlendirme işlemleri..

Boş dükkana çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar adına belediye çevre temizlik vergisi de ödeniyor. Peki, boş dükkana çevre temizlik vergisi ödenir mi? İşte çevre temizlik vergi özelgesi...

Mesken çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, mesken çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

İndirimli çevre temizlik vergisi nedir?

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetine istinaden ödenmesi gereken vergide indirimli çevre temizlik vergi uygulaması da bulunuyor. Peki, İndirimli çevre temizlik vergisi nedir? İndirimli çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

İşyeri çevre temizlik vergisi ne kadar?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, 2014 yılı işyeri çevre temizlik vergisi ne kadar?

meskenlerde çevre temizlik vergisi nasıl ödenir Haberi

meskenlerde çevre temizlik vergisi nasıl ödenir

Meskenlerde çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Belediyeye ödenen vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisi, belediyenin temizlik hizmetine karşılık olarak ödeniyor. Verginin mükellefi, her ne sıfatla ve ne şekilde olursa olsun binaları kullanan gerçek ve tüzel kişiler oluyor.


Vergiyi işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapı kullanıcıları belediyeye mali işler veznelerine giderek ödüyor. Peki, vergi mükelleflerinden olan meskenlerde çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?


Bilindiği üzere vergi için öncelikle beyan verilmesi gerekiyor. Ancak; 30 seri nolu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği gereğince meskenlerde çevre temizlik vergisi beyan edilmiyor.


Meskenlere ait çevre temizlik vergisi, konutları kullananların su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle su tüketim bedeli ile birlikte tarh ve tahakkuk ettirileceğinden, konutları kullananlar tarafından ilgili belediyelere, büyükşehir belediyesi bulunan yerlerde ise su ve kanalizasyon idarelerine bildirim...