08 / 05 / 2024

Meskenlerde lüks inşaatta metrekare bedeli ne kadar

Meskenlerde lüks inşaatta metrekare bedeli ne kadar

Meskenlerde lüks inşaatta metrekare bedeli 2 bin 6 liradan 2 bin 137 liraya, birinci sınıf inşaat maliyeti bin 333 liradan bin 421 liraya, ikinci sınıf inşaat maliyeti de 895 liradan 963 liraya çıkarıldı.

Çağla Şıkel'in 9 odalı lüks villası görenleri hayran bıraktı! 

Başarılı sunucu Çağla Şıkel'in 9 odalı lüks villası sosyal medyada gündem oldu. 800 metrekarelik villa görenleri adeta hayran bıraktı. 

Foça Club Med’in yerine lüks tatil köyü yapılacak! Tam 50 milyon dolarlık yatırım!

Foça'daki Club Méditerranée veya kısa ismiyle Club Med'in yerine 50 milyon dolar yatırımla lüks tatil köyü yapılması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Ömür Gedik'in Beykoz'daki 4 katlı lüks villası gündemde! Evin detayları görenleri şaşkına çevirecek!

'Evrim Akın ile Ev Gezmesi' programının bugünkü konuğu Ömür Gedik oldu.  Gedik'in lüks villasının kapılarını programa açarken evin detayları görenleri şaşkına çevirecek.

Karmod'dan KKTC'deki lüks villa projesi için konteyner şantiye binası!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Karmod, KKTC'de hayata geçirilecek olan lüks villa projesi için için konteyner şantiye binası kurdu. Konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre konteyner şantiye binası, lüks villa konut projesinin inşası süresince kullanılacak.

Çin'in en köklü otomobil üreticisi Faw Group'tan yeni otomobil! Elektrikli lüks Suv HONGQI E-HS9 Türkiye'de!

Çin'in en köklü otomobil üreticisi Faw Group'un lüks markası elektirkli HONGQI E-HS9 modelinin Türkiye lansmanını Swissotel Bosphorus’da yapıldı.

Karadeniz Lüks İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karadeniz Lüks İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Borut Skornsek tarafından kuruldu.

2024'te inşaat maliyetleri iki katına çıkıyor! Bakanlık resmi rakamları tek tek açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2024 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri resmen belli oldu. Lüks inşaatta betonarme karkas evin 2023 yılı maliyeti 357 bin 312 TL iken, 2024 yılında bu rakam 637 bin 838 TL olacak.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Devletten üniversite öğrencilerine 1420 TL ödeme! Karşılıksız ödeme için e-devletten başvuru yapılacak!

Devlet, üniversite öğrencilerine destek programı sunuyor. Bu destek kapsamında üniversite öğrencilerine 1420 TL ödeme yapılacak. Üstelik ödemeler karşılıksız olarak sağlanacak. Üniversite öğrencileri için oldukça faydalı olan ödeme ile ilgili merak edilenler haberimizde...

Kendi evini yapana devlet destek çıkıyor! 300 bin TL karşılıksız kredi desteği için ne yapılmalı?

Devlet destekleri açıklanmaya devam ediyor. Bir destek haberi de kendi evine yapacak olan vatandaşlar için geldi. Kendi evini yapacak vatandaşlara devlet düşük faiz imkanıyla kredi verecek. Krediler 300.000 TL’ye kadar karşılıksız olarak verilecek. İşte tüm detaylar…

Mercedes'in lüks modeli Maybach S-Serisi'nin fiyatını duyunca inanamayacaksınız! İşte 9 Şubat 2023 fiyat listesi

Mercedes'in lüks modeli Maybach S-Serisi'nin Şubat ayı fiyat listesi açıklandı. Modern lüks ve birinci sınıf konfor vadeden S-Serisi'nin fiyatı dudak uçuklattı. Mercedes-Maybach S-Serisi'nin 9 Şubat 2023 fiyat listesi...

Mercedes-Benz S Serisi kaç lira? İşte, Mercedes-Benz’in lüks modeli S Serisi’nin 10 Eylül 2022 fiyat listesi…

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz’in lüks segment spor aracı S Serisi, dudak uçuklatan fiyatlarıyla Türkiye’de de satışa sunuldu. İşte, Mercedes-Benz S Serisi’nin 10 Eylül 2022 fiyat listesi…

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek'in İlk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı!

Gayrimenkul yatırım ve geliştirme sektörünün önde gelen liderlerinden Tahincioğlu, Göcek’in ilk markalı lüks konut projesi Nidapark Göcek’in satışına başlıyor.

Meskenlerde lüks inşaatta metrekare bedeli ne kadar Haberi

Meskenlerde lüks inşaatta metrekare bedeli ne kadar

Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2016 yılı emlak vergisi hesaplamalarında kullanılacak parametrelerden ilkini belirledi. Binaların emlak vergisi hesaplanırken dikkate alınacak inşaat maliyet bedelleri yüzde 6.5 oranında artırıldı. Geçen yıl bina maliyetlerinde artış oranı yüzde 3.9 olarak belirlenmişti.


2016 yılı için binaların metrekare inşaat maliyet bedellerine ilişkin liste Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğle fabrika binasından otel hastane binalarına, banka binalarından benzin istasyonlarına, okul ve yurt binalarından meskenlere kadar 22 ayrı grupta toplanan binaların metrekare normal inşaat maliyet bedelleri yüzde 6.5 oranında artırıldı. Meskenlerde lüks inşaatta metrekare bedeli 2 bin 6 liradan 2 bin 137 liraya, birinci sınıf inşaat maliyeti bin 333 liradan bin 421 liraya, ikinci sınıf inşaat maliyeti de 895 liradan 963 liraya çıkarıldı.



Yeniden değerleme oranı 5 Ekim’de belli...