06 / 05 / 2024

meslek hastalığı maaşı ne kadar 2022

meslek hastalığı maaşı ne kadar 2022

SGK'dan müjde niteliğinde bir son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca kişiye ayda 5 bin 600 Türk Lirası maaş bağlanacağı açıklandı. Peki maaş almak için hangi şartlara sahip olunması gerekiyor? İşte ayrıntılar...

Şeker ve astım hastalığı olanlara erken emeklilik fırsatı doğdu!

İşini yapmaya engel sağlık sorunu olanlar vergi indirimi talebinde bulunarak erken emekli olabiliyor. Çalışan işçiler "meslek hastalığı", memurlar da "vazife malulü" olarak bu haktan yararlanıyor.

EYT’lilere SGK’dan kritik uyarı! Bu detayı sakın atlamayın!

Emekli olabilmek için en önemli konulardan biri de sigorta başlangıç tarihi olarak biliniyor. Staj sigortası kapsamı bireyin geçirmiş olduğu meslek hastalıklarını ve iş kazalarını içeriyor. İşte tüm detaylar...

4000 TL maaşı sakın kaçırmayın! Başvuru yapın anında maaşınız bağlansın!

Maaş alma fırsatını yakalayın. 3500-4000 TL arasında maaş alabilirsiniz. Sigortalıların iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda iş yapamayacak duruma gelen kişiler malulen emekli olabiliyor. İşte detaylar!

Aliağa Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde inşaat hızlandı!

İzmir Aliağa'da inşaatına devam edilen mesleki ve çevresel hastalıklar hastanesi için çalışmalar hızla tamamlanıyor. Aliağa Meslek Hastalıkları Hastanesi'nin modern bir yapı olması planlanıyor. 

İş kazaları yüzde 291 arttı!

Türkiye’de meslek hastalıklarının normalden düşük gösterildiğini öne süren TMMOB'a göre 2012'de 75 bin olan iş kazası sayısı, 2013'te yüzde 291 oranında artışla 191 bine çıktı.

TOKİ Erzurum Horasan'da 24 derslikli kız meslek lisesi yaptırıyor!

TOKİ Erzurum Horasan'da 15 Ada 14 parsel 24 derslikli kız meslek lisesi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 17 Şubat 2015 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Yalova TOBB Kız Meslek Lisesi'nin inşaat çalışmaları başladı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlı tarafından bizzat söz verilen TOBB Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin inşasına başlandı.

TOKİ Kütahya Bölcek 24 derslikli kız meslek lisesi inşaat ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Bölcek mevkii 24 derslikli kız meslek lisesi ve anaokulu inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım ihalesi bugün yapılacak.

İstanbul Etiler Polis Meslek Eğitim Merkezi kapatıldı!

POLİS meslek yüksekokulları ile polis meslek eğitim merkezi müdürlüklerinin kapatılması kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. İstanbul Etiler Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile bunlara bağlı 12 şube müdürlüğü kapatıldı...

Esenyurt Belediyesi trampa karşılığı meslek orta öğretim okulu yaptıracak!

Esenyurt Belediyesi, Örnek Mahallesi'nde trampa karşılığı meslek orta öğretim okulu yaptıracak. Tahmini yatırım maliyeti 9 milyon 521 bin 639 TL olan okul ihalesi 17 Aralık 2014 Çarşamba günü gerçekleştirilecek...

TOKİ Kütahya Bölcek'te 24 derslikli kız meslek lisesi yaptıracak!

TOKİ Kütahya Bölcek'te 24 derslikli kız meslek lisesi ve anadolu inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işi 6 Ocak 2015'te saat 15:00'te yapılacak.

TMMOB Orman Mühendisleri Odası, serbest meslek mensupluğu sınavı yapacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Orman Mühendisleri Odası'nın serbest meslek mensupluğu sınav duyurusu bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte TMMOB Orman Mühendisleri Odası'nın sınav duyurusu...

Aydın Buharkent Meslek Yüksekokulu açılıyor!

AK Parti Aydın milletvekilleri, 13 yıl önce Buharkentliler tarafından yapımına başlanan ve son 5 yıldır YÖK'ten geçemediği için açılamayan Buharkent Meslek Yüksekokulu'nun yeni dönemde öğrenci alacağı müjdesini verdi.

meslek hastalığı maaşı ne kadar 2022 Haberi

meslek hastalığı maaşı ne kadar 2022

SGK'dan müjde niteliğinde bir son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca kişiye ayda 5 bin 600 Türk Lirası maaş bağlanacağı açıklandı.

SGK tarafından ödenen bu maaştan pek çok kişinin haberi yok. SGK, çalıştığı iş yerinde yaptığı iş sebebiyle hastalanan, bedensel ya da ruhsal engelli kalan vatandaşlara, yani meslek hastalığı sebebiyle yaşanan durumlarda sürekli aylık ödüyor. 

Peki maaş almak için hangi şartlara sahip olunması gerekiyor? İşte ayrıntılar...

KİMLER FAYDALANIYOR?

Meslek hastalığı çerçevesinde dunulan haklardan; 4A (SSK) ve 4B'li (Bağkur) çalışanlar ile çırak ve stajyerler, stajyer hekim, tarım ve orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanlar ve konut hizmetlerinde çalışanlar yararlanabiliyor. Primini kendi ödeyen tarım ve orman işçileri ile 4B'lilerin geçici iş göremezlik ödeneğinden faydalanabilmesi için prim borçları olmaması şartı bulunuyor. 

3 GÜN İÇERİSİNDE SGK'YA BİLDİRİLMELİ

Bu...