10 / 05 / 2024

metan hidrat gazı doğalgaz

metan hidrat gazı doğalgaz

Türkiye'nin kıta sahanlığı içindeki Doğu Akdeniz ve Karadeniz’de bolca bulunduğu tahmin edilen Metan Hidrat gazı ile ilgili Alman Poseidon gemisi araştırma yapmak üzere yola çıktı...

Türkiye'yi zengin edecek yeni enerji kaynağı gaz hidrat!

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Bölümü’nde görevli Prof. Dr. Günay Çifci, Türkiye’nin gaz hidrat rezervlerine sahip zengin bir ülke olduğuna dair açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Engaz Taahhüt İnşaat Petrol ve Gaz Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Engaz Taahhüt İnşaat Petrol ve Gaz Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Saleh M.H. Shajea tarafından kuruldu.

EPDK'dan ucuz doğal gaz ithalatı!

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Özellikle vurgulamak isterim ki bu düzenleme (spot boru gazı ithalatı) sadece sektörümüze katkı sağlamayacak, aynı zamanda tüketicilerimizin cebine de yansıyacak." ifadesini kullandı.

Advancedtek Solutions Petrol ve Gaz Anonim Şirketi kuruldu!

Advancedtek Solutions Petrol ve Gaz Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmad Mohammad S.aL-Sayyed Ahmad tarafından kuruldu.

Aydın'daki Ahmet Gazi Cami restorasyonu tam gaz!

Aydın Çine'de bulunan Ahmet Gazi Camisi'nde restorasyon çalışmaları tam gaz devam ediyor. 

Anş İnşaat Nakliyat Doğal Gaz Hafriyat Makinaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anş İnşaat Nakliyat Doğal Gaz Hafriyat Makinaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Şehmus Çavuşoğlu tarafından kuruldu.

Omega Gaz ve Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Omega Gaz ve Mühendislik Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Oğuzhan Paşalı tarafından kuruldu. 

African Petrol ve Gaz Limited Şirketi kuruldu!

African Petrol ve Gaz Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 120 bin TL sermaye bedeli ile Abdullak M.H Basheer, Abdulmajıd Z. Alothanı ve Munayr M.Alı Balash ortaklığında kuruldu.

Rize Artvin Havalimanı'nın inşaatı tam gaz!  

Temeli 2017'de atılan Rize-Artvin Havalimanı'ndaki çalışmalar tam gaz devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan çalışmalarla ilgili değerlendirmede bulundu. 

TS Petroleum Petrol Ürünleri Doğal Gaz Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

TS Petroleum Petrol Ürünleri Doğal Gaz Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Esenler'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Ceyhun Musayev tarafından kuruldu. 

Cmkar Mekanik İnşaat Doğal Gaz Elektrik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cmkar Mekanik İnşaat Doğal Gaz Elektrik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Özcan Kara tarafından kuruldu. 

Alpha Doğal Gaz İnşaat Danışmanlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alpha Doğal Gaz İnşaat Danışmanlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile İhsan Murat Gören tarafından kuruldu. 

Altınordu Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin inşaatı tam gaz!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Altınordu Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin inşaatı tam gaz devam ediyor.

metan hidrat gazı doğalgaz Haberi

metan hidrat gazı doğalgaz


Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü'nden Prof. Dr. Günay Çifçi, Avrupa Birliği ülkelerinin metan hidrat gazı ile ilgili geçen ay Brüksel'de toplantı yaptığını hatırlatarak, "1 metreküp katı haldeki metan hidrit gazı 164 metreküp gaz içeriyor. Türkiye'nin bu gazı kullanılır hale getirmesi halinde enerji ihtiyacı yüksek oranda azalacaktır" dedi.


ARAŞTIRMA 4 HAFTA SÜRECEK


Bugün'ün haberine göre, Almanya'daki Bremen Üniversitesi Deniz Bilimleri Araştırma Merkezi (MARUM), Poseidon isimli araştırma gemisiyle Akdeniz'de 4 hafta sürece araştırma gezisine çıktı. Günay Çifçi, metan hidrat gazını, doğalgazın buz kristalleri ve katı haldeki şekli olarak açıklayarak, dünyada ‘yanan buz' olarak bilindiğini söyledi.


PETROL VE DOĞALGAZIN HABERCİSİ


"Metan hidrat gazının bulunması, derinlerde doğalgaz ve petrolün varlığına da iyi bir işaret" diyen Çifçi, denizde yapılan petrol, doğalgaz amaçlı çalışmalarda bir tek...