02 / 05 / 2024

Metin Taş kimdir

Metin Taş kimdir

Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Metin Taş bugünkü köşesinde "Borçlunun malvarlığına haciz konulması" konusunu ele aldı.. İşte o yazı..

Metin Öztürk kimdir? Çocuğu var mı?

Galatasaray 2. Başkanı Metin Öztürk, kimdir? 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği başkanlığı görevini yapan Metin Öztürk hayatı ve çalışmaları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Şeref Taşkın kimdir? Ne mezunu?

Polisan Holding Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan Şeref Taşkın, kimdir? Şeref Taşkın nereden mezun oldu? İşte ayrıntılar...

Metin Akman kimdir? Kaç yaşında? Nereli? 

DYO Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Metin Akman kimdir? Kaç yaşında? Metin Akman daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Metin Akman'nın eğitim hayatı nasıldı?

Metin Barokas kimdir? Metin Barokas evli mi?

Metin Barokas kimdir? Metin Barokas’ın mesleği nedir? Metin Barokas eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Ali Metin Kazancı kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Kazancı kimdir? Ali Metin Kazancı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Ali Metin Kazancı Ne iş yapar? Ali Metin Kazancı Nereli?  İşte Ali Metin Kazancı'nın hayatına dair merak edilenler.

Mikat İnşaat Mobilya Tekstil Ve Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mikat İnşaat Mobilya Tekstil Ve Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi  Esenyurt’da Mehmet Mihraç Tunca ve Metin Taştekin ortaklığında kuruldu.

Mikat İnşaat Mobilya Tekstil Ve Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mikat İnşaat Mobilya Tekstil Ve Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Mehmet Mihraç Tunca ve Metin Taştekin ortaklığında kuruldu.

İleri Petrol Ürünleri Madencilik İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kurudlu!

İleri Petrol Ürünleri Madencilik İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Metin Taş tarafından kuruldu.

Seta İzolasyon İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seta İzolasyon İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Metin Taşkın tarafından kuruldu.

Hakan Taşcı kimdir?

Vakıf GYO Denetim Komitesi Başkanı, Riskin Erken Saptanması Komitesi Başkanı, Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanı Hakan Taşcı kimdir? Hakan Taşcı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Hakan Taşcı'nın biyogrofisi...

Eym Int İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Eym Int İnşaat Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Metin Taş, Muhammet Esat Nuhoğlu, Mehmet Edip Demir ve Yaşar Ayaz ortaklığında kuruldu.

Anıtaş Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Anıtaş Yapı İnşaat Limited Şirketi Üsküdar'da 150 bin TL sermaye bedeli ile Metin Taşan tarafından kuruldu. 

Ebubekir Taşyürek kimdir?

Ebubekir Taşyürek, 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti Kartal Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Peki, Ebubekir Taşyürek kimdir? Ebubekir Taşyürek, bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Metin Taş kimdir Haberi

Metin Taş kimdir

Borçlunun vadesinde ödeme yapmaması veya yapamaması halinde, borcun tahsili için alacaklı icra yoluna gidebiliyor. Yeri gelmişken belirtelim, borçlunun malvarlığına haciz konulması ceza değil; bir tahsil yöntemidir. Dolayısıyla, borcun ödenmesini sağlamak amacıyla borçlunun bütün mal varlığına el konulması söz konusu değil. Başka bir deyişle, borçluya ait bazı mallar haczedilemiyor. Bunlardan birisi de “borçlunun haline münasip tek evi.”



Tek evinin haczedilemeyeceği; hem İcra ve İflas Kanunu’nda (m. 82/12), hem de Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’da (m. 70/11) yer alıyor. Bu kural hem özel, hem de kamu borçları için geçerli.


Haline münasip


Buradaki “ev” kavramı, konut olarak kullanılmaya elverişli olan yerleri ifade etmek üzere kullanılıyor. Haczedilemezlik kuralı açısından konutun; bağımsız konut, kat mülkiyeti, elbirliği veya birlikte mülkiyete konu olmasının önemi yoktur. Buna karşılık, boş...