05 / 05 / 2024

METİSKOP

METİSKOP

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası, İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığıyla METİSKOP açılış toplantısı 18 Eylül Perşembe günü saat 10.30’da Welborn Luxury Hotel’ de yapılacak.

Hükümet üç yıllık mali planı açıkladı!

Üç yılda 6 milyarlık tasarruf yapmayı hedefleyen hükümet, üç yıllık mali planı açıkladı. Yeni plana göre vatandaş değil devlet kemer sıkacak.

Hükümet sanayi bölgeleri harekete geçti!

HÜKÜMET şehir dışına taşınacak sanayi bölgeleri için yeni yatırım alanları belirlenmesi için harekete geçti. Sanayi bölgelerinin kuruluşunu hızlandırmak için hazırlanan düzenlemede yeni yatırım alanları için SİT alanlarına uzaklık, enerjiye yakınlık, deprem kuşağına göre konumuna göre belirlenecek.

Gölcük'e yeni hükümet konağı yapılacak!

Gölcük Belediye Meclisi toplandı. Toplantıda Merkez Mahallesi 15 ada 13 parseldeki Belediye hissesinin yeni Hükümet Konağı yapılması amacıyla Maliye Hazinesine devri belediye meclis üyelerince kabul edildi.

Denizli'deki Güney Eski Hükümet Binası restore ediliyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Güney İlçesindeki Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan, 1936 yılında yapılan Güney Eski Hükümet Binası'nı restore ediyor.

Kahramanmaraş Pazarcık Hükümet Konağı 550 günde teslim edilecek!

Kahramanmaraş'ta depreme dayanaklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan Pazarcık Hükümet Konağı'nın inşaatı için yer teslimi yapıldı. Projede tabela asılarak çalışmalara başlandı.

Hükümet desteğinde aslan payı gayrimenkule!

15 Temmuz’dan sonra hükümet konut satışlarını artırmak adına KDV ve tapu harcı indiriminden, yabancıya vatandaşlık verilmesine kadar sayısız destek sağlandı. Hükümet desteğinde aslan payı gayrimenkule veriliyor.

Rize Hemşin Hükümet Konağı'nın inşaatı başladı!

İl Özel İdaresi'ne ait olan 1.850 metrekare arsa alanı üzerine inşa edilecek Rize Hemşin Hükümet Konağı'nın inşaatına başlandı. Binanın Temmuz 2018'de hizmete açılması bekleniyor.

Hükümet Sistemi ile potansiyel büyüme artacak!

MALİYE Bakanı Naci Ağbal Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin özel sektör yatırımlarını hızlandıracağını ve ülke açısından güzel gelişmelerin olacağını ifade etti.

Erzurum'daki eski Oltu Hükümet Binası yıkıldı!

1970 yılından 2016 Kasım ayına kadar hizmet veren Erzurum Oltu'daki hükümet binası yıkıldı. Yıkılan binanın yeri kent meydanına bağlanacak.

2017'de 17 hükümet konağı inşa edilecek!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2017 yılında 17 hükümet konağı yapılacağı açıklandı. Bu konakların yapımı için 381 milyon TL harcanacak.

Çorum Alaca Hükümet Konağı'nda son durum!

Çorum Alaca'da yapılması planlanan hükümet konağı için hazırlık çalışmaları sürüyor. Konağın ilçeye prestij kazandırması bekleniyor.

Muğla Datça Hükümet Konağı yıkılma tehlikesi altında!

Muğla Datça'da 2004 yılında meydana gelen deprem fırtınasından sonra, Hükümet Konağı için yıkılma riskinin bulunduğuna ilişkin rapor verilmişti. İki ayrı depremin ardından yeniden hasar görmesi, yetkilileri harekete geçirdi.

Datça Hükümet Konağı boşaltılıyor!

Datça Hükümet Konağı için boşaltılma kararı verildi. Datça Hükümet Konağı yeni binanın tamamlanması beklenmeden boşaltılacak.

METİSKOP Haberi

METİSKOP

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası, İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığıyla METİSKOP ( Mesleki Teknik Eğitimde İş Sağlığı, Güvenliği ve Kalite Kültürü Oluşturma Projesi) açılış toplantısı 18 Eylül Perşembe günü (yarın) saat 10.30’da Welborn Luxury Hotel’ de yapılacak.



SAHADA EĞİTİM ALINACAK


Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması II Hibe Programı kapsamında oluşturulan projenin 215.318,04 Avro bütçesi bulunuyor. İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu meslek dersleri öğretmenlerinin niteliklerini ve iş güvenliği konusunda eğitim verebilme kalitelerini yükseltmek, bunu tüm öğrencilere yaygınlaştırmak, iş güvenliği konusunda tam donanımlı uzmanlar yetiştirmek ve iş güvenliği kazalarını en aza indirme hedeflerini amaçlayan proje kapsamında, ÇSGB İş Sağlığı ve İş Güvenliği Enstitü Müdürlüğü Kocaeli Laboratuvarı, 3M Türkiye, Kocaeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Ford Otosan, Hyundai Assan, Armetal,...