15 / 05 / 2024

metrekare azalır mı

metrekare azalır mı

İSTANBUL'da 12 semte ilişkin imar planlan askıya çıktı. Askıdaki imar planlarına mülk sahipleri 31 Ekim 2014 tarihine kadar itiraz edebilecekler. Şehir Plancısı ve İmar planlama uzmanı Hüseyin Oflaz konuyu değerlendirdi.

Ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin TL , konut yatırımının geri dönüş süresi 15 yıl oldu!

Endeksa verilerine göre,  Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 25 bin 111 TL, ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi ise 15 yıl oldu.

Yıldırım Belediyesi, Bursa'da KDV'den muaf 7 gayrimenkul satacak! 

Yıldırım Belediye Başkanlığı, Bursa Yıldırım'da yer alan 7 adet depo için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu depolar 1307 metrekare alana sahip.

24 ilin gürültü eylem planı tamamlandı: Tam 65 bin 601 metrekare gürültü bariyeri yapılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 11 bin 253 metrekare gürültü bariyerini tamamladıklarını, 54 bin 348 metrekare gürültü bariyerinin yapımını sürdürdüklerini kaydetti.

Kuyaş Yatırım, İstanbul Bahçelievler'deki arsasını sattı!

Kuyaş Yatırım, şirketin devam eden yatırımları finansmanında ve şirket faaliyetlerinde kullanılmak üzere İstanbul Bahçelievler'de Yenibosna Mahallesi 1542 ada 42 parselde yer alan 8 bin 204 metrekare büyüklükteki arsanın satış sözleşmesini imzaladı.

Yabancılardan Türkiye'de gayrimenkule 11 ayda 3,9 milyar dolar yatırım!

Doğrudan yatırım girişlerindeki azalış, Kovid-19 salgını ile beraber başka bir boyuta ulaştı. Türkiye'ye gayrimenkul hariç net doğrudan sermaye girişi 2020'de ilk kez eksiye düştü, yani gayrimenkul hariç doğrudan sermaye hareketinde net çıkış gerçekleşti.

Yatırım tercihleri konuttan yana!

Vatandaş yatırımını konuta yapıyor. 100 metrekare ortalama ikinci el bir konutun fiyatı İstanbul'da 386 bin TL olurken, en ucuz ikinci el konut ise 194 bin TL ile Şanlıurfa'da bulunuyor. 

Binali Yıldırım İlkokulu 21 milyon liraya inşa edildi!

Binali Yıldırım İlkokulu ile ilgili konuşan Binali Yıldırım, "Arsayı devlet tahsis etti. Üzerinde gördüğünüz binayı her şeyiyle çocuklarım yaptırdı. 10 bin 500 metrekare alana kurulu 24 derslikli okulumuz 21 milyon liraya mal oldu" dedi...

9 ayda konaklamaya 2.3 milyar TL'lik yatırım!

TÜROB tarafından yapılan araştırmalara göre, yatırımlarda 9 ayda proje sayısı azalırken, yatırım tutarı ise yüzde 7.5 yükseldi.

Yeni bir emlak yatırım aracı: Hobi bahçeleri!

Yılmaz Emlak, 4 yılda toplam 9 kooperatif tapulu hobi bahçesi teslim etti. Yılmaz Emlak'ın Sahibi Yılmaz, "Profesyonel ekibimizle oluşturduğumuz 300-500 metrekare hobi bahçelerimizde dilerseniz bir yaşam alanınız, dilerseniz karlı bir yatırımınız olur" dedi...

Yıldırım'da kentsel dönüşüm başarısı!

Yıldırım belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin seçim vaadi olan kentsel dönüşüm projeleri hızla yükseldi. Bölgede 4 buçuk yıl içerisinde 812 konut ve 12 bin metrekare ticari alanı inşa edildi.

Balance Güneşli'de yatırım fırsatları!

Yatırım fırsatlarının sunulduğu Balance Güneşli'de ofisler satılık ya da kiralık, 50 metrekare ile 2 bin 500 metrekare arasında değişen envantere sahip...

Yıldırım Akçağlayan'a spor tesisi!

Kentsel dönüşümü ortak kullanım alanlarıyla destekleyen Yıldırım Belediyesi, Akçağlayan Mahallesi’ne 800 metrekare alana sahip spor tesisi inşa ediyor.

RE-PIE, 2017'de 1 milyon metrekare arazi yatırımı yaptı!

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan gayrimenkul yatırım fonları kurmak üzere lisans alan ilk portföy yönetim şirketi olan RE-PIE, 2017'de 1 milyon metrekarelik arazi yatırımı yaptı.

metrekare azalır mı Haberi

metrekare azalır mı

Şehir Plancısı ve İmar planlama uzmanı Hüseyin Oflaz, imar planlarının kentlerin geleceğini modernize etmesi açısından önemli yol haritaları olduğunu söyledi. 

İtiraz edilmeyen değişikliklerin kabul edilmiş sayılacağım hatırlatan Oflaz, "Değişen imar planları, belediyelerin kamulaştırma kararları gayrimenkulünüzün küçülmesine ya da değer kaybetmesine neden olabilir" uyarısında...