02 / 05 / 2024

metrekareler tutmuyor

metrekareler tutmuyor

Konut satış sözleşmeleri ve müteahhit ile yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde taraflar arasında metrekare uyuşmazlığı sorunu da yaşanıyor. Peki, teslimde evin metrekaresi aynı değilse ne yapmalı?

Ünlü ekonomistten korkutan açıklama: Önce Ramazan ardından da seçim zamlarına hazır olun

Akaryakıttan gıdaya, hizmetten giyime tüm tüketim ürünlerinde zamlar hız kesmeden devam ediyor. Evdeki hesap bir türlü çarşıyla tutmuyor.  Ekonomist Şenol Babuşçu zamların devam edeceğini belirterek, Ramazan zamları ardından da seçim zamlarının kapıda olduğunu söyledi.

Yeni konutlarda metrekareler küçülüyor!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımında yeni konutların daha küçük inşa edildiğini söyledi. İşte Erdoğdu'nun o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yanıtlar... 

Dövizde ipin ucu kaçtı! İstanbul’da ilçeden ilçeye farklı dolar kur tarifesi uygulanıyor!

Döviz kurlarında ayar iyice şaştı. Bankaların döviz alış ve satış kurları arasındaki makas iyice açılırken, İstanbul’da ilçeden ilçeye de döviz bürolarının güncel kur değerleri de birbirini tutmuyor.

İngiltere'nin hangi bölgesinde konut satışları patladı?

Londra’daki birçok şirket artık çalışanlarının her gün ofiste olmasını zorunlu tutmuyor ve uzaktan çalışan insanlar Londra’dan 5 saat uzaklıkta yer alan ve Atlantik Okyanusu’nun kıyısında bulunan Cornwall’a yoğun bir ilgi gösteriyor. 

İBB önünde kentsel dönüşüm tepkisi: Eyüpsultan Yeşilpınar'da metrekareler kesiliyor!

Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşümle ilgili olarak bir grup mahalleli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası önünde eylem yaptı ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Sakinler, metrekarelerden de büyük kesintiler yapıldığına dikkat çekti.

3 boyutlu tapu dönemi başlıyor!

3 boyutlu kent modellerini devreye giriyor. 4 yılda tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılması planlanan uygulama kapsamında metrekareler metreküp olacak.

Metrekareler küçüldü, evler akıllandı!

Türkiye’de yeni evlerle birlikte akıllı ev sektörü de büyüyor. Elektrik taahhüt işlerini yapan Orge’nin CEO’su Gündüz, “Metrekareler düşünce, evleri cazip hale getirmek için akıllı ev sistemleri kullanılıyor” dedi.

Halil İbrahim Alpaslan: Metrekare ev satışı barınma hakkını zedeleyebilir!

İzmir Mimarlar Odası (İMO) Başkanı Halil İbrahim Alpaslan, temelden satışa çıkan evler metrekareler halinde satışa çıkması ile ilgili düzenleme ile vatandaşların barınma haklarının zedelenmemesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de yatırım yapan yabancılar küçük evlere yöneldi!

Yabancı yatırımcıların, Türkiye’den gayrimenkul alımı artıyor ancak metrekareler küçülüyor. Körfez yatırımcısının yaptığı yatırım son 2 yılda 353’ten ortalama 216 metrekareye düştü

Maximus Yolluk ile şık ve ferah mekanlar!

Ev, işyeri, okul, kütüphane ve AVM gibi yaşanılan tüm mekânlarda kullanılabilen Confetti Maximus yollukları, kalabalık alanlara uygun geliştirilen özel yapısı ile leke tutmuyor, mekânlara şık dekoratif çözümler sunuyor.

Net ve brüt metrekareler ayrı ayrı belirtilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda, ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayrı belirtilmesi zorunlu olacak.

Konut metrekarelerinin sözleşmede belirtilme mecburiyeti geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, konutta net brüt kavramına son noktayı koydu. Artık konut alınırken net brüt metrekareler sözleşmede ayrı ayrı yazılacak.

Bakanlıktan konuta net brüt metrekare ayarı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, konutta net brüt kavramına son noktayı koydu. Artık konut alınırken net brüt metrekareler sözleşmede ayrı ayrı yazılacak. İşte yeni düzenlemenin ayrıntıları...

metrekareler tutmuyor Haberi

metrekareler tutmuyor

Teslimde evin metrekaresi aynı değilse ne yapmalı?

Maketten proje üzerinden yapılan konut satış sözleşmeleri ve müteahhit ile yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde taraflar arasında yaşanan sorunlar arasında metrekare uyuşmazlığı da yer alıyor.


Teslimde evin m2 si aynı değilse ne yapmalı?

Ön ödemeli konut sözleşmesi veya kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapılırken telaffuz edilen metrekarenin yapılan sözleşmede belirtilmemesi durumunda, kat maliki herhangi bir hak talep edemiyor.


Ancak, söylenen metrekare ile evin metrekaresi farklı ise ve taraflar arasında yapılan sözleşmede metrekarelere ilişkin bir madde yer alıyorsa, kat maliki bu sorunu mahkeme aracılığı ile çözebiliyor.


Buna karşın mimari projeler açık taraflara açık olup; oradan evin mimarisi ile ilgili tüm bilgiler öğrenilebiliyor. Evde metrekare sorunu yaşamak istemeyenler, mimari projeyi önceden inceleyebiliyor.


Metrekare hesabı..

Brüt metrekare hesabına kullanılmayan bazı alanlar dahil edilirken;...