01 / 05 / 2024

metris cezaevi ne zaman taşınacak

metris cezaevi ne zaman taşınacak

Ergenekon ve Balyoz tutuklularının kaldığı Silivri’ye yeni komşular geliyor. Türkülere konu olan Metris Cezaevi ve Bakırköy Kadın Tutukevi de Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nün içerisine taşınacak...

Buca Cezaevi arsasına AVM yapılacak mı?

Buca’da yaklaşık 62 sene hizmet sunan fakat daha sonra şehrin gelişimiyle beraber yerleşim alanlarının merkezinde kalan Buca Cezaevi, 1 ay önce kapatıldı ve tamamen tahliye edildi. Peki şimdi Buca Cezaevi'nin yerinde ne yapılacak?

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, iki yılda tamamlanacak restorasyon çalışmalarından sonra yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Sinop Cezaevi’ne restorasyon kararı!

Tarihi Sinop Cezaevi’nin AB hibe fonları desteğiyle restorasyona gireceğini  AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş duyurdu…

Niğde'de arazi kavgası: 21 kişi tutuklandı!

Niğde'nin Bor ilçesinde 4 kişinin öldüğü 6 kişinin yaralandığı arazi kavgasında şüphelilerden 21'i tutuklanıp Niğde Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Sivas Cezaevi, Sanayi Mektebi Müzesi oluyor!

Sivas’taki 117 yıllık yarı açık cezaevi binası Sanayi Mektebi Müzesi olacak. Cezaevini, Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi’ne dönüştürecek protokol için imzalar atıldı.

Bayrampaşa Cezaevi dönüşüm projesinde son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve KİPTAŞ işbirliğiyle Bayrampaşa ilçesi İsmetpaşa Mahallesi'nde "Eski Cezaevi Alanı" olarak bilinen alanda yeni bir kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriliyor.

Metris Cezaevi’nin yerine Adalet Sarayı geliyor!

Esenler’de yer alan Metris Cezaevi’nin bulunduğu araziye ‘Adalet Sarayı’ yapılacak. Kentsel dönüşüm kapsamında Esenler Belediyesi’ne devredilen kışla arazisi yanındaki 50 bin metrekarelik alana ilişkin planlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya alındı. 

Metris Kışlası'na kentsel dönüşüm parkı!

Esenler-Atışalanı’nda bulunan toplam 1 milyon 658 bin metrekarelik Metris Kışlası’nın 236 dönümü Esenler Belediyesi’ne devredildi. Belediye, bölgede en büyük kentsel dönüşüm parkını inşa edecek.

Sultangazi Metris Kavşağı imar planı tadilatı askıda!

Sultangazi Metris Kavşağı - Avrupa Konutları Arası Tem Güney Yan yolu Yol Kavşak Uygulama Revize Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ne 5 duruşma salonu inşa edilecek!

Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ne FETÖ ve darbe girişimi davaları sanıklarının yargılanacağı 5 duruşma salonu inşa edilecek.

Bayrampaşa Eski Cezaevi dönüşüm projesi Şubat sonunda başlıyor!

Bayrampaşa'daki Eski Cezaevi binası 2009 yılında Silivri'ye taşınmıştı. Adalet Bakanlığı tarafından takas yöntemiyle ÎBB'ye devredilen arazi İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla Bayrampaşa Belediyesi'ne kentsel dönüşüm çalışması yapılmak üzere tahsis edildi.

Bayrampaşa Cezaevi’ne ilk kazma ay sonunda vuruluyor!

2009’da yıkılan Bayrampaşa Cezaevi’ne ilk kazma bu ay sonunda vuruluyor. Maliyeti 1 milyar TL olan projede devlet hastanesi, okul, cami ve yer altı otoparkı yapılacak.

Metehan Kavuk yakalandı!

İzmir'de FETÖ soruşturmasında örgüte finans desteği sağladığı öne sürülen Metehan Kavuk İzmir'de bir sokakta yürürken yakalandı. Metehan Kavuk'un adliyeye götürüleceği ve tutuklama kararının yüzüne okunmasının ardından babasının da kaldığı Buca Kırıklar'daki F Tipi Cezaevi'ne konulacağı bildirildi.

metris cezaevi ne zaman taşınacak Haberi

metris cezaevi ne zaman taşınacak


Türkülere konu olan Metris Cezaevi ve Bakırköy Kadın Tutukevi Silivri’ye taşınmaya hazırlanıyor. Silivri' de yeni cezaevleri için çalışmalar başladı. 


Ergenekon ve Balyoz tutuklularının kaldığı Silivri’ye yeni komşular geliyor. Türkülere konu olan Metris Cezaevi ve Bakırköy Kadın Tutukevi de Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nün içerisine taşınacak. Yeni cezaevlerinin en geç iki yılda tamamlanması amaçlanıyor. 


CEZAEVİ ARAZİSİ HAZIR 

Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz yıl Silivri Cezaevi'ni genişletmek için harekete geçmişti. Bakanlığın cezaevlerini yapmayı planladığı 174 dönümlük arazinin sahibi olan 3 vatandaş kamulaştırma bedellerine itiraz ederek dava açtı.  Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan davada mahkeme arazinin bedelini 18 milyon 618 bin lira olarak belirledi. 


ÇALIŞMALARA START VERİLDİ 

Mahkemenin sonuçlanmasının ardından arazi üzerine iki ayrı cezaevinin inşasına başlandı. Cezaevi kampüsünde tutuklu yakınlarının kullanabilecekleri bir kafeterya ve tam teşekküllü bir de hastane yapılması...