12 / 05 / 2024

metrobüs büyükçekmece

metrobüs büyükçekmece

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün: “Metrobüs hattının, Büyükçekmece’miz ve bölgemiz için ne kadar önemli olduğunu yıllardır dile getiriyorum. Yapılacak çalışmaların da yakından takipçisi olacağım” dedi.

Büyükçekmece'de Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli atıldı!

Cumhuriyet’in 97’inci yılı anısına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev Büyükçekmece'de inşa ediliyor. Bugün evin temeli atıldı.

Büyükçekmece'de 29.2 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Büyükçekmece 1. İcra Dairesi tarafından 157 Ada, 10 Parsel üzerinde bulunan arsa satışa çıkarıldı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 29 milyon 250 bin TL olarak belirlendi. 

Büyükçekmece'de 11.9 milyon TL'ye icradan satılık bina!

Büyükçekmece 2. İcra Dairesi, Mimarsinan Mahallesi, Silivri Caddesi'nde bulunan 4 katlı binayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 11 milyon 900 bin TL olarak belirlendi.

Büyükçekmece Belediyesi'nden 18.6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, Karaağaç Mahallesi'nde bulunan taşınmazı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 18 milyon 620 bin 800 TL olarak belirlendi. 

Büyükçekmece Belediyesi'nden kira ve ecrimisil ödemelerine taksit!

Büyükçekmece Belediye Meclisi, koronavirüs salgını sebebiyle faaliyeti durdurulan veya ekonomik olarak olumsuz etkilenen kiracı ve ecrimisil işletmecileri için kiraların taksitli ve faizsiz şekilde ödenmesi kararını aldı.

Büyükçekmece'de 20.9 milyon TL'ye icradan satılık 2 arsa!

Büyükçekmece 2. Satış Memurluğu, Büyükçekmece Güzelce'deki 2 adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsaların satış bedeli 20 milyon 970 bin 850 TL olarak belirlendi.

Büyükçekmece'de villa ve müstakil konutlara talep arttı!

Koronavirüs salgını sonrası villa ve müstakil konutlara talep arttı. İstanbul'un gözde sahil semtlerinden olan Büyükçekmece'deki villa ve müstakil konutlar büyük ilgi görüyor. ProjEkspert Gayrimenkul kurucusu Emel Akbaş, Büyükçekmece'nin villa kent haline geldiğini söylüyor...

Büyükçekmece Yat Limanı inşaatının bir kısmı denize gömüldü!

Büyükçekmece Belediyesi bilimsel raporlara rağmen yat limanında ısrarını sürdürdü. 40 milyon dolar maliyetli liman suya gömüldü.

Büyükçekmece Kaymakamlığı'ndan 'Kanal İstanbul' açıklaması!

Büyükçekmece Kaymakamlığı, Kanal İstanbul projesiyle ilgili "Kaymakamlığımızca muhtarlarımızın veya hiçbir vatandaşımızın kendi düşüncesini ifade etmesi, bu doğrultuda hareket etmesini engelleyecek herhangi bir talimat ve uyarı söz konusu olmamıştır" açıklaması yaptı.

Büyükçekmece kentsel dönüşümle yenileniyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarında İstanbul’un öncü ilçeleri arasında yer alan Büyükçekmece’de riskli yapıların yıkım çalışmaları tüm hızıyla sürerken bu yapıların yerlerini de depreme dayanıklı modern yapılar alıyor.

Büyükçekmece'de can ve mal güvenliği riski taşıyan minare kaldırıldı!

Büyükçekmece’deki Nedim Erkan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin çatısına yapılan 9 metrelik minare kaldırıldı.

Büyükçekmece'nin 6 mahallesine imar müjdesi!

Büyükçekmece Belediye Meclis toplantısı Eylül ayı birinci oturumu düzenlendi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Akgün, 6 mahalleye imar müjdesi verdi.

Büyükçekmece'de 5.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul 1. İcra Dairesi Büyükçekmece ilçesi Güzelce Mahallesi'deki 3 adet arsayı 5 milyon 150 bin TL'ye satılıyor. İhale, 27 Mayıs günü saat 14:45'te düzenlenecek.

metrobüs büyükçekmece Haberi

metrobüs büyükçekmece

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde bütçe görüşmeleri tamamlandı ve Büyükçekmece Belediyesi'nin bütçesi de onaylandı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün bu vesileyle Büyükşehir Meclisinde söz alarak bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi.

Başkan Dr. Akgün şöyle konuştu:  “Uzun yıllardır yapımı için uğraş verdiğimiz Büyükçekmece D-100 Karayolu üzerindeki dört köprünün tamamının yapımı bitmek üzeredir.  Biten kısmı bile trafiği oldukça rahatlatmış, çökmekte olan eski köprülerin yerine güvenlikli yeni köprüler yapılmıştır. Ayrıca Beylikdüzü- Silivri metrobüs hattı yapımı için İBB'nin 2018 bütçesinde ödenek ayırmasından dolayı İBB eski Başkanı Sn. Dr. Kadir Topbaş, İBB Başkanı Sn. Av. Mevlüt Uysal ve İBB Meclisinin tüm üyelerine şahsım, Belediye Meclisimiz ve büyük  Büyükçekmece  ailem adına teşekkür ediyorum.”

Başkan Dr. Hasan Akgün ayrıca, “Metrobüs hattının, Büyükçekmece’miz ve bölgemiz için ne kadar önemli olduğunu...